הוא שלח לי הודעה באמצע היום: "אמא כשאת חוזרת מהעבודה מחכה לך הפתעה…..ולא, לא ניקיתי את הבית אז אל תתאכזבי"……סקרנית ניסיתי לחשוב מה זה כבר יכול להיות…..כי כשהוא אומר הפתעה זה בדרך כלל כשהוא מנקה את הבלגן של עצמו ועף על עצמו כשפעם ב…מחליט סוף סוף לנקות 🙂 כשחזרתי מהעבודה לא האמנתי למראה עיניי. פעמון ההגשה של העוגות היה מלא בבראוניז עסיסיים ונימוחים,חתוכים לריבועים קטנים, מעל הוא פיזר אבקת סוכר וחיוך מפה לאוזן מרוח לו על הפרצוף, לא יודע אם אכעס או אשמח…..מרוב הלם שיצאו כל כך מושלמים לא הפסקתי להתלהב וישר שלפתי את המצלמה כדי לתעד את התענוג וכמובן שלא כעסתי (כי הפעם למזלו השאיר מטבח מבריק:):))))את המתכון לקח נוביק מהספר המעולה "100 העוגות הטובות של על השולחן" מתכון של מיכל מוזס שלקחה את המתכון של דונה היי ושינתה את הכמויות כדי שיהיה אפשר להסתדר בלי משקל……מה לומר?? בראוניז מעלפים, מושלמים ואני הכי גאה בנוביק המהמם שלי.
בראוניס קלאסיים של נוביק
מצרכים לתבנית מרובעת בגודל 25 ס"מ
- 200 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו קצוץ גס
- 200 גרם חמאה
- 3 ביצים בטמפרטורת החדר
- 1 ורבע כוסות סוכר (250 גרם)
- ½ כוס + כף קמח (80 גרם)
- ½ כוס אבקת קקאו (70 גרם)
- קורט מלח
- 100 גרם אגוזי מלך קצוצים גס
- לחמם תנור לחום של 170 מעלות ולרפד תבנית בנייר אפייה.
- להמיס במיקרוגל שוקולד וחמאה ולערבב לתערובת אחידה.
- לערבל ביצים וסוכר בקערת המיקסר עם וו גיטרה 2-3 דקות עד שמתקבל קרם בהיר ותפוח מעט.
- להוסיף את השוקולד המומס ולערבב לתערובת אחידה.
- לנפות לתערובת השוקולד את הקמח והקקאו, להוסיף מלח ולערבב קלות רק עד לקבלת תערובת אחידה (לא לערבב יותר מידי. אם מערבבים יותר מידי הבראוניז יהיו קשים).
- משקעים שליש מהאגוזים לתוך התערובת ואת השאר מפזרים מעל.
- לאפות כ- 25 דקות. העוגה מוכנה כאשר נועצים קיסם במרכז והוא יוצא לח מאוד.
- לצנן לפחות שעתיים לפני שחותכים. לחתוך לריבועים שווים בגודלם.
- לשמור בקופסא אטומה עד שלושה ימים בטמפרטורת החדר או שבוע במקרר או שלושה חודשים במקפיא.
תודההה יפתי..אמסור לנוביק
מתחרה רציני מאודדדדדד……הבראוניז חוסלו כבר באותו יום…מעולים. תודה וויני אני אמסור לנוביק
תודה רבה חיהל'ה…..ופעם בכמה זמן לגמרי מותר
התפוח נפל קרוב קרוב לעץ תותחחחח בראוניז משגעים !!
נשיבוקים 🙂
כמו שכתבתי לך כבר בפייסבוק – צמח לך מתחרה רציני בבית 🙂
הבראוניז ניראים נהדררררררררררררר
תודה עבור המתכון המעלף הזה, פצצת קלוריות אבל מגה-פצצה של הנאה. פעם בכמה זמן מותר.