חיתוכיות אלפחורס נימוחות במיוחד.
כשאין כוח/חשק/ סבלנות לקרוץ עוגיות, מכינים חיתוכיות. הבצק הוא אותו בצק מדהים של האלפחורס, רק הצורה השתנתה והאמת, יצאו מדהימות!
השבוע הכנתי בצק לעוגיות אלפחורס ובאמת התכוונתי להכין עוגיות לחורצ'ק שמטורף עליהן ועל ריבת חלב בכלל. ריבת חלב הייתה לי במקפיא מהפעם הקודמת שהכנתי, כן, אני מכינה לבד בבית וזה קל וזה טעים בצורה נדירה. שתדעו שרוב ריבות החלב שמוכרים בסופרים הן לא באמת על בסיס חלב אלא מיוצרות מאבקות חלב למיניהן ובהתאם לכך הטעם.
תוך כדי הכנת הבצק ומחשבות על כמה אין לי כוח עכשיו להכין עוגיות, החלטתי להכין חיתוכיות, מה יכול להיות רע? הבצק הוא בצק מושלם, הריבה מטריפה, יכול לצאת מזה רק טעים ויצא טעיםםםם בטירוף! אז כל מי שאין לו כוח או חושש משום מה להכין אלפחורס, זה פתרון מושלם. בלי בלגאן והתעסקויות מיותרות, תוך חצי שעה יש מגש מלא אלפחורס עסיסיים ונימוחים.
חיתוכיות אלפחורס נימוחות במיוחד
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי.
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק.
- כל החומרים נשקלו במשקל ונמדדו בכפות/כוסות מדידה אוניברסליים. אני ממליצה מאוד לרכוש משקל וסט מדידה אוניברסלי על מנת לדייק בכמויות.
- המתכון של הבצק הוא כמעט אותו מתכון ממנו אני מכינה את העוגיות אלפחורס.
- כיוון שאין התעסקות בקריצה של עוגיות, אין צורך לקרר את הבצק ואפשר ישר להכין את החיתוכיות, כך שתוך חצי שעה יש מגש מלא חיתוכיות אלפחורס נימוחות ונמסות בפה.
- חובה לקרר את החיתוכיות מינימום שעה במקרר לפני שפורסים אחרת הכל מתפורר.
- עם החלבונים שנותרו אפשר להכין פבלובה או נשיקות מרנג או עוגת תפוחים שמכינים רק עם חלבונים. אפשר גם להקפיא את החלבונים עד חצי שנה וכשרוצים להשתמש בהם מפשירים אותם.
- לא שמתי קוקוס כי למרות שאני מכורה לו אצלי לא כולם אוהבים, אז ויתרתי. מי שאוהב קוקוס, אפשר לפזר על שכבת הריבה מעט קוקוס.
מצרכים לתבנית/רינג בגודל 20*30 ס"מ
- 200 גרם חמאה רכה
- 100 גרם סוכר (1/2 כוס)
- 4 חלמונים
- 1 כף קוניאק/ברנדי/ליקר (לא חובה)
- 300 גרם קורנפלור (2 כוסות + 2 כפות)
- 200 גר` קמח (רצוי קמח עוגיות) (½1 כוסות)
- 15 גרם אבקת אפייה (½1 כפות/שקית וחצי)
- 1 כף מחית/תמצית וניל
- קליפה מגורדת מלימון אחד
- למריחה: 400-500 גרם ריבת חלב (אני מכינה בבית)
אופן הכנה
מקציפים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה והסוכר כמה דקות לתערובת תפוחה ואוורירית.
מוסיפים חלמונים וקוניאק ומעבדים עד לאיחוד.
מנפים יחד קורנפלור, קמח ואבקת אפייה לקערת המיקסר, מוסיפים תמצית וניל וגרידת לימון ומעבדים חצי דקה רק עד לאיחוד החומרים.
מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
מחלקים את הבצק ל – 1/3 ו – 2/3.
מרפדים רינג או תבנית בנייר אפייה ומשטחים את החלק הגדול של הבצק (2/3) על תחתית התבנית/רינג.
אופים את הבצק 10 דקות. מוציאים מהתנור, מחממים מעט את ריבת החלב ומורחים אותה על כל שטח הבצק.
את 1/3 הבצק חותכים לחתיכות קטנות עם הידיים ומפזרים על הריבה.
אופים עוד 20 דקות, עד שהחלק העליון של הבצק זהוב ונראה מוכן.
מוציאים מהתנור, מקררים לטמפרטורת החדר, מתאפקים מאודדדד לא לפרוס אותה כי זה בלתי אפשרי! מעבירים למקרר למינימום שעה ואפשר ורצוי כמה שעות ורק אז פורסים לריבועים.
הכי טוב לשמור את האלפחורס בכלי אטום במקפיא וכל פעם לגנוב ריבוע 🙂
הסתדרתי בסוף עם הבצק הוא התאחד ויצא פשוט טעעעעייייםםם מאוד.
תודה רבה על מתכונים מובנים וקלים!!!!!
שלום הכנתי את הבצק ויצא לי פירורי מאוד מה עושים
כנראהלא נצמדת לכמויות. תוסיפי עוד נוזלים
שבת שלום
האם אפשר במקום חמאה להשתמש בשמן קוקוס
ואם כן מבחינת הכמות זהה?
תודה מראש את ההתייחסות והתשובה
כן באותה כמות של החמאה
האים ניתן למרוח ריבה או שוקולד במקום ריבת חלב. תודה על מתכונים מעולים.
בהחלט כן
וגם-
האם אפשר לשים קמח תפו"א במקום קורנפלור?
לא הייתי מחליפה
הכנתי בתקופת החגים שלוש פעמים, כי ההתלהבות מזה הייתה מחמיאה ביותר!!! זה יצא חלומי!
(מהחלבונים הכנתי עוגת גבינה מושלמת)
אך יש לי שאלה קטנה: למה הבצק למטה התפורר יחסית?
אני רוצה גם עכשיו להכין לשבת, ובא לי שזה לא יתפורר…
אשמח לתגובה מהירה!
מירי
כייף לשמוע.
זה בצק של אלפחורס, הוא רך מאוד. אם את רוצה יציב יותר שימי במקום 4 חלמונים 2 ביצים שלמות
וואוו נראה מעולה, תודה על המתכון!
אפשר להשתמש בביצים שלמות, במקום רק בחלמונים?
תודה חגית,
לא תקבלי נימוחות של אלפחורס עם ביצים שלמות
העוגיות יצאו כ"כ טעימות ומיוחדות. גרפתי המון מחמאות למרות שהכנתי עם ריבת חלב קנויה.
תודה רבה על מתכון מושלם.
היי חגית,איזה כייף לשמוע. תודה שחזרת לספר
תודה על מתכון נדיר…
איך את מכינה את הריבת חלב??
אשמח לשמוע ולהכין כמוך….
תודה רבה הודיה,
יש לינק לריבת חלב בתוך הפוסט
היי יהודית, מה היתרון להשתמש בקורנפלור במקום קמח? מה הסיבה?
תודה, עירית
היי עירית,
הוא מעניק נימוחות מיוחדת לעוגיות שלא ניתן להשיג רק עם קמח. זה הייחודיות של המרקם של האלפחורס. עם קמח רגיל זה ייצא טעים אבל בצק פריך רגיל ולא אלפחורס
נראה כל כך מפנק וטעים. מסוג הדברים שאי אפשר להפסיק לנשנש…
בדיוק חשבתי היום להכין משהו דומה, אבל נראה לי שכבר פשוט אלך על שלך 🙂
איזה כייףףף
תודה רבה חנוש אהובה ♥ ♥ יהיה לי ממש ממש לכבוד