חיתוכיות נוטלה שנמסות בפה – כשמתחשק לי טארט ולא בא לי על כל התהליך של הכנת הבצק, הקפאה ואפייה, אני מכינה חיתוכיות שיוצאות מושלמות!
אני מטורפת על טארטים, כל טארט, לא משנה איזה – אני אוהבת! הבצק הפריך והנימוח שמשולב לעיתים עם קרמים ופירות ולעיתים עם רוטב רויאל מתוק ופירות זה בעיני אחד הדברים הטעימים. ואני לא אוהבת רק לאכול, אלא גם להכין טארטים. בעצם אני הכי אוהבת להכין טארטים. כמעט תמיד יהיה לי בצק מוכן לאפייה במקפיא ואז, במקרה הקל, שרוצים טארט מהיר, רק לשלב קרם ופירות וזהו! מי ששותף לאהבה הגדולה שלי לטראטים זה חורצ'ק האמצעי שלי. שנינו חובבי טארטים מושבעים.
הפעם, התכוונתי להכין טארט נוטלה, אבל אחרי כל הבישולים בשישי לא היה לי כוח להתעסק עם רידודים והקפאת הבצק וכו' אז החלטתי לעשות מה שאני תמיד עושה כשמתחשק לי טארט מהיר וקל- חיתוכיות. יש לי בבלוג כבר כמה וכמה מתכונים לחיתוכיות מעולות שנולדו בעיקר מחוסר זמן וכוח ועכשיו גם זו נוספה למשפחה.
מכינים בצק פריך בקערה, לא מפעילים מיקסר או מעבד מזון, מחלקים לשלושה חלקים ומרדדים על נייר אפייה. מניחים חלק ראשון בתבנית, מוזגים שוקולד ומניחים עוד שכבה, עוד שוקולד ומסיימים בשטרוייזל מאותו בצק, סתם שיהיה מעניין. זהירותתתתת!!!! כשזה יוצא מהתנור זה נחטף כמו גרעינים. ראו הוזהרתם 🙂
חיתוכיות נוטלה שנמסות בפה
חומרים לתבנית מרובעת בגודל 20 ס"מ (36 עוגיות)
- 200 גרם חמאה רכה
- 1/4 כוס אבקת סוכר
- כפית תמצית וניל
- 1 ביצה
- ½2 – 3 כוסות קמח רגיל (רצוי קמח עוגיות של סוגת)
למלית נוטלה
- ½1 כוסות נוטלה
- ¾ כוס שמנת מתוקה 38% שומן
- 2 חלמונים
אופן הכנה
- הבצק: שמים בקערה את כל החומרים של הבצק יחד ומעבדים כמה שניות לבצק אחיד. לא מעבדים יותר מידי אלא רק עד שמתגבש בצק אחיד. מתחילים עם ½2 כוסות קמח ורק אם הבצק דביק מידי מוסיפים עוד קצת בהדרגה עד לקבלת בצק גמיש ונוח ללישה.
- מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים פחות או יותר. פה לא חייב לדייק במאה אחוזים.
- משמנים תבנית/רינג ומרפדים בנייר אפייה.
- המלית: מערבבים יחד נוטלה, שמנת מתוקה וחלמונים לבלילה נוזלית מעט שנוח למזוג (לא מחממים! רק מערבבים יחד עד שזה מתאחד).
- מרדדים חלק אחד של הבצק על נייר אפייה בגודל התבנית פחות או יותר ונעזרים בנייר האפייה כדי להניח את הבצק בתבנית. מחוררים את הבצק עם מזלג. מוזגים חצי מכמות השוקולד ומישרים עם פלטה.
- מרדדים עוד חלק מהבצק על נייר אפייה ובזהירות מניחים על מלית השוקולד.
- מוזגים את יתרת השוקולד על הבצק.
- את החלק השלישי של הבצק מפוררים על השוקולד – אפשר עם הידיים כמו שאני עשיתי או עם מגרדת על החלק הרחב יותר.
- מחממים תנור לחום של 160 מעלות במצב טורבו.
- אופים 30-40 דקות עד שהשוקולד נראה יציב והפירורים שחומים אבל לא מידי. אם הפירורים מזהיבים והעוגה טרם התייצבה, מכסים עם נייר כסף בצורה רופפת שתבודד את הטארט מחום התנור וממשיכים לאפות. זה יבטיח שהשוקולד יתייצב בוודאות והפירורים לא ישחימו מידי. אצלי בתנור – זה נאפה יחד בדיוק ללא צורך בכיסוי הטארט.
- מוציאים מהתנור, מצננים חצי שעה ופורסים לריבועים.
שלום
נראה מעולה. אפשר להכין יומיים לפני ההגשה?
תודה
היי מירב
בוודאי שכן
חזרתי לספר שיצא מעולה!!! כולם אהבו. השתמשתי רק בחצי ממילוי השוקולד והיה עדיין טעים.
כייף ממש לשמוע מירב
היי יהודית התבנית בתמונה נראית יותר גדולה מ- 20 סמ. לאיזו תבנית עגולה הע7גה מתאימה ,?
היי אירית,
אם כתבתי 20 ס"מ אז זה 20. אותו קוטר – 20 ס"מ
היי יהודית עשיתי בתבנית 26. חילקתי את הבצק ל-2 ולא שמתי פירורים למעלה כי לא היה מספיק בצק. . 50 דקות בתנור ויצא טעים מאוד.
אוקיי גם סבבה. העיקר שאת מרוצה 🙂
היי יש אפשרות במקום להכין את הבצק להחליף אותו בבצק פריך מוכן של מעדנות ?
היי דניאל. אפשר
יהודית יקרה בפסח הכנתי את טארט הבוטנים המדהים שפירסמת יצא מעלף כולם השתגעו עליו…תודה רבה.
האם ניתן להחליף את החמאה בשמן קוקוס?אם כן כמה?לא אוהבים אצלי חמאה…נשמח למתכונים פרווה?תודה על כל המתכונים המושלמים שלך כבר ניסיתי המון?
היי אבישג. אני שמחה מאודדד שאהבתם. בהחלט אפשר שמן קוקוס במקום חמאה. אותה כמות בדיוק
החיתוכיות יצאו מעולות!!
תודה!
אגב. לאלו ששאלו בתגובות מעליי… כוס נוטלה=280גרם.
תודההה אביגייל ♥ שמחה ממש שאהבת
היי כמה זה נוטלה בגרם?
היי קרין. לא שקלתי
תודה רבה יהודית על מתכון מעולה וטעים מאד מאד! הילדים שלי מאד אהבו אותו. בפעם הבאה אאפה אותו עוד קצת, במרכז הקרם נוטלה נשאר נוזלי, זה לא אסתטי כמו שלך אבל טעים בטירוף
בשמחה יקירה. שמחה שאהבת
הי! פעם ראשונה שלי בבלוג וכבר התמוגגתי! לא יודעת מה להכין קודם 🙂
רציתי לשאול אם ניתן להכין את החיתוכיות האלה בגרסה פרווה?
ברוכה הבאה חופית. כייף שאת כאן. הכל אפשר להמיר לפרווה אבל הטעם בחיים לא יהיה אותו דבר ונוטלה זה חלבי. אבל אפשר
בתנור רגיל לא טורבו על איזה חום לאפות?
בדיוק אותו חום. הטורבו פשוט עוזר לאפות גם את השכבה הפנימית
היי יהודית,אפשר לוותר על החלמונים במלית או לשים משהו אחר?
לא. אי אפשר לוותר. כי זה גם שומן שהנוטלה חייבת כדי לא להתייבש וזה גם מייצב את השוקולד.