אני לא מכירה הרבה אנשים שלא אוהבים חצילים. זה אחד הירקות הכי פופולריים וטעימים שאפשר להכין ממנו אינסוף סלטים ומאכלים. הפעם הוא מוגש על טחינה ורוטב צ'ימיצ'ורי מושלם


אין מצב שאנחנו מדליקים מנגל ולא מעלים חצילים על האש. חציל זה אחד הירקות הכי אהובים עלינו בבית כמעט בכל וריאציה. מבושל עם בשר או עוף, חצילים ממולאים בגבינה, לחמניות גבינה ממולאות גבינה וחצילים, לחמעג'ון עם חצילים, יש גם קישים, רביולי וסלטים.
הפעם שרפתי את החצילים והגשתי אותם עם טחינה ורוטב צ'ימיצ'ורי מושלם שהכנתי ליד הבשר. אני חייבת לציין שמבחינתי החציל הוא המנה העיקרית בשבילי והבשר רק לנשנוש. אבל זו רק אני כי כל השאר קרניבורים אמיתיים שלא מוותרים על בשר.

מעבר לזה שהחציל טעים בטירוף, הוא מאוד בריא ודל בקלוריות, וזה בהנחה שלא מטגנים אותו. החציל סופג אליו כל טעם באהבה רבה. המרקם הספוגי שלו קולט בקלות את הרטבים והם יוצרים ביס מושלם.
איך בוחרים חצילים?
חציל טוב הוא חציל מבריק, קשה למגע וקל. זה סימן שהחציל יהיה דל בגרעינים ולא מר. חצילים לא נשמרים הרבה זמן במקרר ולכן כדאי לקנות חציל טרי סמוך לזמן שרוצים להכין אותם, כך תבטיחו שהתוצאה תהיה הכי טובה שאפשר.

חצילים בטחינה ורוטב צ'ימיצ'ורי
- 2 חצילים גדולים
- 1/2 כוס טחינה גולמית
- כ- 1 כוס מים קרים מהמקרר
- 1 שן שום
- מלח
- פלפל שחור
- מיץ לימון
מצרכים לצנצנת בינונית
- 1/2 חבילה פטרוזיליה
- 1/2 חבילה כוסברה
- 1 פלפל צ’ילי אדום טרי
- 3-4 שיני שום
- 1/2 בצל לבן/סגול
- 1/3 כוס שמן זית
- 1-2 כפות חומץ בן יין לבן
- מלח
- פלפל שחור
אופן הכנה
- מכינים חצילים: שורפים את החצילים על גחלים או על הגז עד שהם רכים. מקררים מעט וקולפים אותם בזהירות כדי להשאיר אותם שלמים. מניחים במסננת 5 דקות להגרת הנוזלים.
- מעבירים לצלחת הגשה.
- מכינים טחינה: שמים במעבד מזון טחינה גולמית ותוך כדי עיבוד מוזגים את המים הקרים עד שמקבלים את הסמיכות הרצויה. מוסיפים את שן השום, מתבלים במלח, פלפל שחור ומיץ לימון ומעבדים עוד דקה. מזלפים מעל החצילים את הטחינה.
- מכינים רוטב צ'ימיצ'ורי: שמים במעבד מזון את הפטרוזיליה, כוסברה, פלפל צ’ילי, שום ובצל וטוחנים בפולסים. מוסיפים שמן זית, חומץ בן יין וממשיכים לטחון לתערובת גסה.
מתבלים במלח ופלפל שחור. טועמים ואם אוהבים טעם חמצמץ יותר מוסיפים עוד חומץ. - מזלפים מעל הטחינה ומגישים מייד.
יהודית שלום, תודה על המתכון הנהדר
כמה מיץ לימון בערך הוספת לכמות זאת של הטחינה?
תודה מראש
היי עירית
אני שמה חצי לימון קטן
היי,
מה זה חומץ בן יין לבן?
זה מיועד לתיבול. יש בכל סופר