סלט סלק, תפוחים וגזר מתקתק. מסוג הסלטים שבשבילי מהווים ארוחה למרות שמכילים רק ירקות. קערה גדולה של סלט יכולה לחלוטין לשמש לי כארוחה משביעה
סלטים מתקתקים הם בין אלו שאני הכי אוהבת לאכול. הם יכולים לשמש לי כארוחה מושלמת. בשבת האחרונה התחשק לי סלט מתקתק, חתכתי סלק אדום, גזר ותפוחים לג'וליינים, תיבלתי, פיזרתי אגוזים ואכלתי (לא לפני שצילמתי :)) הכי טעים לאכול את הסלט הזה מייד אחרי שמכינים אותו, אבל הוא טעים גם אחרי יום יומיים במקרר.
סלט סלק, תפוחים וגזר מתקתק
- 2 סלק אדום
- 2 תפוחים מזן גרנג סמית (הירוקים החמצמצים)
- 1 גזר גדול או 2 בינוניים
- 1 כף שמן זית
- 1 כף חומץ בלסמי
- 1 כף סויה
- 1-2 כפיות מיץ לימון טרי
- 1-2 כפות סילאן (לפי הטעם)
- ¼ כפית פלפל שחור
- קורט מלח
- חופן אגוזי מלך
אופן הכנה
- קולפים את הסלקים והגזרים ובעזרת קולפן ג'וליינים חותכים לרצועות. את התפוח אין צורך לקלוף – מגרדים על החלק העבה של הפומפייה. שמים את הירקות בקערה.
- מתבלים בשמן זית, חומץ בלסמי, סויה, מיץ לימון, סילאן, פלפל שחור ומלח ומערבבים.
- מניחים מייד על צלחת הגשה ומפזרים אגוזי מלך.
- אפשר להכין את הירקות ולשמור במקרר ואז לפני ההגשה לתבל ולהגיש מייד.
סלט מעולה
תודה מלי. כייף לשמוע
סלט מדהים. טעים וחגיגי. חוסל בארוחת החג
כייף לשמוע קרן
חג שמח♥
האם הסלט הוא עם סלק חי או מבושל
חי
בעזרת איזה מכשיר גירדת את הירקות? תודה.
קולפן ג'וליינים