פתיתים אדומים אבל עם ירקות שהופכים את המנה לבריאה ומזינה יותר. מכינים סיר גדול, משאירים על השייש וזה מתחסל עד סוף היום
אני חייבת להודות שלא גדלתי על פתיתים, גם לא על פסטה. אצלנו בבית היו כל יום סירים גדולים עם תבשילים שאוכלים עם הרבה לחם. כל בוקר הולכים למכולת לקנות לפחות 2 לחמים שהיו טעימים בטירוף והיום אין אותם יותר. זוכרים את הלחם הלבן והלחם שקראנו לו פעם לחם שחור? אז חבללל שלא אופים אותם יותר ומוכרים לנו לחמים מפוצצים בחומרים משמרים, כן, כמעט בכל הלחמים שאנחנו קונים בסופר יש חומרים משמרים, זאת הסיבה שהם נשארים טריים יובלות.
Anyway, אני כבר שנים לא קונה לחמים אלא אופה אותם בעצמי ואין להשוות בכלל בכלל ולפעמים, יש מקרים נדירים שאני מוצאת לחם אחיד כמו של פעם ואז אני חוטפת מהמדף.
טוב, גלשתי פה לסיפורי נוסטלגיה ובכלל לא התכוונתי 🙂 בכל מקרה, את הפתיתים והפסטה ועוד כמה מאכלים שלא גדלתי עליהם, הכרתי דרך הילדודס שלי שהיו בגנים פרטיים כשהיו קטנים ושם, פתיתים ופסטות זה חלק נכבד מהתפריט. הילדים היו חוזרים הבייתה ומבקשים פתיתים כמו של הגן 🙂
כמובן שאצלי בבית אנחנו מטורפים על פסטות והילדים והבעלול שכן גדל על פתיתים מתים עליהם. תמיד הכנתי את הפתיתים הרגילים כי לא משך אותי להכין אדומים, אבל חורצ'ק שלי שמטורף על פתיתים ביקש והנה אנחנו עם מתכון לפתיתים אדומים, אבללל יותר בריאים ומזינים כי הכנסתי בהם ירקות.
פתיתים אדומים עם ירקות
כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבחנכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי.
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק.
- יש לי גם טיק טוק.
- כדי להעשיר את הפתיתים אני מוסיפה להם ירקות שמוסיפים גם טעם וגם עסיסיות. אם לא אוהבים ירק מסויים, פשוט לא שמים אותו.
- הסוד לפתיתים אחד אחד, רכים ולא נדבקים זה שמן! אני משתמשת בשמן זית שגם מוסיף טעם ויותר בריא, אז לא לחשוש לשים שמן כי הפתיתים אוהבים אותו.
מצרכים לסיר גדול
- 1 שקית פתיתים (אורז בן גוריון)
- 2 בצלים
- 2 גזרים
- 3 גבעולי סלרי כולל העלים
- 2 שיני שום כתושות
- 1 קופסת רכז עגבניות (210 גרם של mutti)
- 1/3-1/2 כוס שמן זית (השמן חייב לכסות טוב את תחתית הסיר)
- כ- 1 כף מלח
- קורט פלפל שחור
- מים רותחים עד גובה הפתיתים ועוד כוס אחת
אופן הכנה
קוצצים את הבצל, הגזר והסלרי לקוביות קטנות קטנות (ממש קטנות).
מחממים שמן זית בסיר סוטאז' ומטגנים על להבה בינונית – קטנה את כל הירקות והשום יחד במשך כ – 20-30 דקות, מידי פעם מערבבים, עד שהם צרובים טוב טוב.
מוסיפים לסיר את הפתיתים, רכז עגבניות ותבלינים, מערבבים ומטגנים 2 דקות.
מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים. בשלב הזה טועמים את המים ומוודאים שלא חסר מלח.
מנמיכים את האש ללהבה הכי קטנה שיש וסוגרים את הסיר.
מבשלים 10 דקות, מכבים את האש, הופכים את הפתיתים עם מזלג וסוגרים את הסיר לעוד 10 דקות.
זהו, זה מוכן, זה טעים וגם בריא.
האם אפשר לאכול למחרת,או שהופך ליציקה?
זה לא כמו שאוכלים באותו רגע אבל יש לי שיטה לחימום שמחזירה אותם לחיים.
שימי קצת מים רותחים ותחממי במיקרוגל. תערבבי באמצע ותחממי עד שחם. ככה הם יוצאים מושלמים