אם יש משהו שאין עליו עוררין זה תפוחי אדמה אפויים בתנור. בכל וריאציה הם טעימים, הם יפים להגשה וקלים קלים להכנה. אפשר לומר שקשה מאוד להרוס תפוחי אדמה בתנור, הם תמיד יוצאים מוצלחים בתנאי שבוחרים אותם טריים ואיכותיים.
עכשיו שפסח בפתח, הם הכוכבים של החג


כמה פשוט ככה טעים. אין אצלנו שישי בלי תבנית של תפוחי אדמה בתנור. בכל פעם אני מכינה בווריאציה אחרת אבל הבסיס נשאר אותו בסיס של שמן זית איכותי וטעים, מלח ים אטלנטי ועשבי תיבול מהגינה.

נוביק שלי לא מוותר על תפוחי אדמה בתנור. השבוע הוא סוגר שבת בבסיס, אז כמובן שהכנתי לו מלא קופסאות לקחת איתו כדי שהשבת תעבור לו בכייף ועם הטעמים של הבית.

מבשלים תפוחי אדמה עד שהם רכים אבל עדיין יציבים. מקררים אותם כך שאפשר יהיה לגעת בהם ולפרוס אותם לפרוסות בעובי של 1/2 ס"מ. מוזגים שמן זית על תבנית, במקרה שלי אפיתי בתבנית פיירקס, מפזרים מלח ים אטלנטי וטימין טרי מהגינה. מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה בצורת רעפים. מוזגים מעל עוד שמן זית, מפזרים מלח וטימין ואופים.
עכשיו שפסח בפתח, זה הכי מתאים לחג יחד עם עוד מתכוני תפוחי האדמה בתנור שלי:

תפוחי אדמה רעפים אפויים בתנור
מצרכים לתבנית בינונית
- 5-6 תפוחי אדמה בינוניים (אין צורך לקלוף)
- 1/3-1/2 כוס שמן זית
- מלח ים אטלנטי
- טימין טרי
אופן הכנה
שוטפים היטב את תפוחי האדמה ומבשלים אותם במים עם מעט מלח רגיל עד שהם רכים אבל עדיין יציבים. מקררים לטמפרטורת החדר.
מוזגים חצי מכמות שמן הזית לתבנית, מפזרים חצי מכמות המלח והטימין לתבנית.
פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות בעובי של כ – 1/2 ס"מ ומסדרים בתבנית בצורת רעפים.
מוזגים את המחצית השנייה של השמן ומפזרים את המלח והטימין שנותרו.
מכסים בנייר אפייה ומעליו נייר כסף ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות כשעה.
מסירים את נייר הכסף ואופים עוד חצי שעה, עד להשחמה יפה ואם צריך עוד השחמה מעבירים את התנור למצב גריל לעוד 5 דקות.
אם תפוחי האדמה נראים יבשים, מוזגים עליהם עוד מעט שמן זית.