חזה עוף ממולא בחמאת אגוזי מלך ועשבי תיבול. מנה שאני אוהבת להכין בחגים כמנה ראשונה. היא יפה להגשה וטעימה וגם לא ממש מורכבת להכנה
כשאני רוצה לגוון את ארוחות שישי בערב, בדרך כלל זה יהיה עם חזה עוף שכל כך אהוב על חורצ'ק ונוביק. כל השאר אוהבים את הדג המרוקאי החריף ולידו את החלה הביתית המושלמת. במחשבה ראשונה רציתי למלא את חזה העוף בבטטה כדי לקבל משחק של צבעים וטעמים, אבל….חורצ'ק לא אוהב בטטה אז חישבתי מסלול מחדש והכנתי חמאת אגוזי מלך ועשבי תיבול שזללתי חלק לא קטן ממנה עם כפית. יצאה כל כך טעימה ואני מתה על הצבע הירוק באוכל.
ומה יותר מתאים ליד החזה הממולא אם לא פירה נימוח וטעים וכדי להשלים את הטעמים פיזרתי שבבי בצל שנתנו עוד מרקם קראנצ'י לכל העסק. כיוון שאנחנו לא אוכלים חלב ובשר יחד, מצאתי פתרון מעולה לפירה נימוח וטעים ועדיין פרווה. אני שמה מרגרינה מחמאה ו….חלב אורז של אלפרו שנותן טעם ומרקם מושלמים לפירה, אני מתבלת במלח בלבד וזה יוצא מעולה.
חזה עוף ממולא בחמאת אגוזי מלך ועשבי תיבול
חומרים לכמות של 10 יחידות
- 10 יחידות שניצל פרוס דק דק
לחמאת אגוזי מלך
- ½1 כוסות אגוזי מלך
- ½ חבילה פטרוזיליה
- ¼ חבילה כוסברה
- מעט מלח
- ¼ כפית פלפל שחור
- 1 שן שום
- ¼ כוס שמן זית
לטיגון
- 2 ביצים
- מלח
- ¼ כפית פלפל שחור
- 1 כפית חרדל דיז'ון
- מיץ מחצי לימון טרי
- ¼ כפית פפריקה מתוקה
- שמן בגובה 2 ס"מ לטיגון
- 1 כוס פירורי לחם
- 2 כפות קמח
לפירה – חומרים ל-4-5 מנות
- 7 תפוחי אדמה אדומים מזן דזירה בגודל בינוני
- מים לכיסוי תפוחי האדמה
- 100 גרם מרגרינה מחמאה (מי שלא שומר כשרות שישים חמאה)
- 1 מיכל קטן חלב אורז של אלפרו (אם לא שומרים כשרות אפשר לשים שמנת מתוקה או חלב)
- מלח לפי הטעם
אופן ההכנה
- חמאת אגוזי מלך: לשים את כל החומרים במעבד מזון מלבד שמן הזית. לעבד 2 דקות ולזלף את השמן עד שמתקבלת מחית אגוזית. מידי פעם לעצור את המעבד מזון ולנגב את הדפנות עם לקקן. לטעום ולתקן תיבול.
- לסדר על משטח עבודה את חזות העוף ולמרוח שכבה נדיבה של חמאת אגוזים. לגלגל לרולדה ולהניח על צלחת עד שמסיימים את כל הכמות.
- לשים בצלוחית ביצים ולקשקש אותן, לתבל במלח, פלפל שחור, חרדל, מיץ לימון ופפריקה ולערבב עם מזלג היטב.
- לערבב יחד את פירורי הלחם והקמח.
- לחמם שמן במחבת רחבה. לטבול את רולדות חזה העוף בביצה ופירורי לחם ולטגן על אש בינונית – נמוכה עד להשחמה.(מניחים את החזה בשמן כשהתפר כלפי מטה).
- לצנן 2 דקות ולפרוס באלכסון.
- לפירה: לבשל את תפוחי האדמה במים לריכוך מלא.
- לסנן את תפוחי האדמה ולמעוך במועך תפוחי אדמה.
- לשים מרגרינה ולערבב עד שהיא נמסה
- להוסיף תוך ערבוב את חלב האורז.
- לתבל במלח ולערבב היטב.
- לפזר מעל הפירה שבבי בצק מטוגן (אני קונה של מאסטר שף).
קיצר שניצל ממולא בפסטו אגוזים ועשבי תיבול. בכל מקרה יצא פצצה. טעים סופניישן
תודה על הרעיון ועל המתכון. שב"ש
תודה אביבה. זה אכן מעולה. חג שמח
תודה אביבה. זה אכן מעולה. חג שמח
ואווו נראה מבטיח מלכה …… אין עלייך
תודההה אהובה
♥ ♥ ♥
מנה מושלמת יהודית ������
מנה מושלמת יהודית ������
חזה עוף מושלםםם נראה מעולה וטעים נתתי ביס למסך !!!
חזה עוף מושלםםם נראה מעולה וטעים נתתי ביס למסך !!!