חצילים שרופים בטחינת יוגורט זה אחד הדברים הכי טעימים שאתם יכולים להכין לשולחן החג. זה כל כך טעים שאי אפשר להפסיק לאכול את זה והבונוס – זה גם בריא
חצילים למדתי לאכול בגיל מבוגר יחסית. לא התחברתי אליהם במשך המון המון שנים אבל היום אני לגמרי מאוהבת ומשלבת אותם בהמון מתכונים שלי בכל צורה – שרופים, מטוגנים,אפויים, בסלטים ובתבשילים.
האמת שאני ממש לא מבינה איך ויתרתי עליהם כל כך הרבה שנים. חציל זה אחד הירקות הכי טעימים בעולם ואין כמעט שבוע שאני לא מכינה חצילים שרופים עם טחינה. הפעם הכנתי טחינת יוגורט מתובלת – טחיגורט, שאתם חייבים חייבים להכין כי זה מטורף כמה שזה טעים. הפעם הראשונה שטעמתי טחינה עם יוגורט הייתה באחד ממפגשי הבלוגרים לפני כמה וכמה שנים טובות. אינס ינאי המוכשרת שיש לה את הבלוג הטעים "תיק אוכל" הייתה אמונה אז על סדנת האוכל והכירה לנו את הטחיגורט. מאז אני מכינה קבוע וזה כל כך טעים ומיוחד.
איך בוחרים חצילים?
חצילים טריים וטעימים יהיו קשים למגע, מבריקים וקלים. העלים צריכים להיות ירוקים וטריים וכשלוחצים על החציל הוא צריך להיות נוקשה. אם כשלוחצים על החציל עם אצבע נוצר שקע בחציל סימן שהוא כבר לא טרי. אם החציל כבד, סימן שהוא מלא בגרעינים ויהיה מריר.
חצילים שרופים בטחינת יוגורט מתובלת
לפני שמתחילים
- את החצילים אני שורפת על להבה גלויה על מנגל חשמלי. אפשר גם ישירות על הגז.
- אפשר להכין את הטחינה עם מים במקום יוגורט ואז המתכון יתאים גם לטבעוניים.
- מכינים את טחינת היוגורט בסמיכות שאוהבים, ממש כמו שמכינים טחינה רגילה עם מים. שמים יוגורט בקערה ומתחילים עם כף טחינה ומערבבים. מוסיפים טחינה בהתאם לסמיכות שרוצים. אפשר לשלב גם בין מים ויוגורט.
מצרכים לשני חצילים בינוניים
- 2 חצילים בינוניים
- 1גביע יוגורט יווני (אפשר כל סוג של יוגורט שיש בבית)
- 2-3 כפות טחינה גולמית
- 1 שן שום כתושה
- מלח
- קורט פלפל שחור
להגשה
- 1 עגבנייה בשלה רכה
- שמן זית
- מלח גס (אני שמה פלור דה סאל)
- טימין טרי
אופן הכנה
שורפים את החצילים מכל הכיוונים על אש גלוייה.הקליפה שלהם צריכה להיות חרוכה והחצילים רכים למגע. כשמוכנים מעבירים למסננת, מחכים 2-3 דקות שיתקרר מעט וקולפים מייד. משאירים את הגבעול של החציל מחובר.
מניחים את החציל במסננת לכמה דקות שיגיר נוזלים. אחרי שהגיר את רוב הנוזלים מעבירים לצלחת הגשה.
מכינים טחינת יוגורט: שמים את היוגורט בקערית ומתחילים עם כף אחת של טחינה. מערבבים וממשיכים להוסיף טחינה עד שמתקבלת טחינה בסמיכות שאוהבים. אם הסמכתם אותה מידי, תוסיפו קצת מים ותערבבו.
מוסיפים שום כתוש, מלח ופלפל ומערבבים.
מזלפים את הטחיגורט (טחינה – יוגורט) על החציל, חותכים את העגבנייה לחצי וסוחטים אותה על החציל. מזלפים שמן זית בנדיבות ומפזרים מלח גס. מפרקים מעט עלי טימין ומפזרים על החציל.
מגישים מייד.