טורטייה פריקסה – זה הכי פשוט להכין טורטיות בבית והן הרבה יותר טעימות מהקנויות. אפשר למלא במה שאוהבים, אני בחרתי למלא במלית כמו פריקסה
אין כמו טורטיות שמכינים בבית! אני מכינה אותם על בסיס קבוע והכי אני אוהבת למלא אותם במלית כמו של פריקסה. כשנחה עליי המוזה, אני מכינה כמות גדולה ומקפיאה. אחרי הקפאה הם יוצאים מעולה. אפשר לתת חימום קליל במיקרוגל, למלא ולגלגל. אני מגלגלת בתוך נייר לאריזת כריכים וחותכת לשניים.
הפעם הכנתי את הטורטיות למסיבת סיום של נוביק שלי, לא של בית הספר אלא של קבוצת הכנה למסלול קרבי לצבא. הילדים עשו את המסלול האחרון שלהם לשנה הזאת ואנחנו ההורים הפתענו אותם בסוף המסלול עם ים של אוכל שכל ההורים הכינו. היה מרגש ביותר, גאווה מטורפת וחששות כי עוד שנה הוא מתגייס ואני בחרדות לשחרר את הילד הקטן שלי (כי הוא תמיד יהיה קטן!!)
טורטיות תוצרת בית בסגנון פריקסה
לפני שמתחילים חשוב לדעת
- הטורטיות נאפות על הגז.
- על מנת שהטורטיות ייצאו גמישות ולא יבשות וכדי שנוכל לגלגל אותן, האש חייבת להיות מאוד גבוהה כל הזמן. מידי פעם כדאי לעצור ולנקות עם מרית או כף עץ את השאריות השרופות שעל המחבת כדי למנוע עשן בבית.
- את הטורטיות המוכנות מכניסים מייד לשקית או לשמור במגבת על מנת לשמור על הרכות ושלא יתייבשו.
- ניתן להקפיא את הטורטיות המוכנות לשבועיים (מעבר לזה אני לא אוהבת להקפיא מאפים).
מצרכים לכ- 20 טורטיות
- 500 גרם קמח
- 1 כפית מלח (10 גרם)
- 1/4 כוס שמן זית (50 גרם)
- 1 ורבע כוסות מים פושרים (300 גרם/מ"ל)
למילוי והגשה
- 3 קופסאות טונה בשמן/מים מסוננות
- אריסה
- 4 ביצים קשות חתוכות לקוביות
- 3 תפוחי אדמה מבושלים וקלופים חתוכים לקוביות
- פלפל חריף טרי ירוק חתוך לרצועות
- לימון כבוש חתוך לקוביות (כאן מתכון ללימון כבוש שמכין החצי שלי)
- לתיבול: שמן זית, מלח, פלפל שחור, לימון טרי.
- להגשה: זיתים שחורים ביין.
אופן הכנה
- הבצק: לשים בקערת המיקסר קמח, מלח ושמן זית ולערבב.
- להתחיל ללוש ולהוסיף בהדרגה את המים. ללוש 7-10 דקות עד לקבלת בצק גמיש ואלסטי.
- להניח את הבצק מכוסה בניילון נצמד למנוחה של חצי שעה.
- לחלק את הבצק ל-20 כדורים שווים בגודלם ולהניח למנוחה של 10 דקות כשהם מכוסים בניילון נצמד.
- לחמם היטב מחבת רחבה על האש הכי גבוהה שיש בגז.
- על משטח מקומח קלות לרדד עם מערוך כל עיגול לעלה דק מאוד.
- לאפות על הגז כ- 30 שניות עד שהבצק מזהיב ולהפוך לעוד כמה שניות.
- להעביר את הטורטיות המוכנות לתוך שקית ניילון ולסגור אותה (האדים ישמרו שהיא תישאר רכה ולא תתייבש).
- המלית: לערבב יחד תפוחי אדמה וביצים חתוכים לקוביות ולתבל במעט שמן זית, מלח ופלפל שחור.
- לחתוך פלפל ירוק חריף לרצועות ולתבל במלח ולימון (כדאי להכין אפילו כמה שעות או יום לפני ואז הפלפל הירוק נכבש והרבה יותר טעים).
- לחתוך לימון כבוש לקוביות קטנטנות.
- להניח טורטייה על נייר לאריזת כריכים. למרוח אריסה, להניח טונה, להניח שורה של מלית תפוחי אדמה וביצה, להניח פלפלים חריפים ולימון כבוש ולקפל כמו שמקפלים בלינצ'ס – קודם לקפל צדדים ואז לגלגל תוך כדי שמהדקים היטב. לחתוך באלכסון לשניים ולהניח בצלחת הגשה עם זיתים שחורים.
- בתאבון!
הבלוג שלך נפלא, המון תודות! חיפשתי את המתכון ללימון כבוש בהמשך לטורטיה הביתית, אך הוא נעלם,
האם תוכלי להחזירו? (רשום שהסרת אותו).
לא הסרתי. זה פשוט מוביל לבלוג הישן. מייד מתקנת את הבעייה
הייתי בטוחה שהגבתי אבל כנראה שלא
אז ככה – אני מאדדדדד התאכזבתי מהטורטיות הקנויות (היו לי ציפיות), כי אני אוהבת טורטיות ממולאות
ואני אשמח לנסות את הגרסה שלך.
כתבת לי גם שזה שונה לגמרי
זה גם ניראה טעים!!
תודהה רבה!
מושלםםםם כמו כל מה שאת מכינה יהודית- אלופהההה