כרובית מטוגנת זה אחד הדברים הכי טעימים שאני אוהבת להכין בימי שישי ליד השניצל ושאר התוספות הטעימות. זה יוצא כל כך טעים וקריספי ברמה ממכרת
כרובית מטוגנת בפירורי לחם ומהשאריות אני מכינה לביבות כרובית פריכות מבחוץ ורכות רכות מבפנים. זה אחד הדברים הטעימים שיש. אני מרתיחה את הכרובית במים, שמה במקרר לכמה שעות ואז מכינה מרינדה ומשרה בה את הכרובית ללילה או לכמה שעות טובות. אחרי ציפוי בפירורי לחם וטיגון בשמן קנולה יוצאת כרובית קריספית ופריכה…. אז תמיד תמיד אחרי טיגון הכרובית נשאר המון תערובת שהתפוררה לה כי הכרובית מאוד עדינה ומזה אני מכינה לביבות כרובית טעימות.
כרובית מטוגנת
מצרכים
- 1 כרובית בינונית
- מים לבישול הכרובית
למרינדה
- 3 ביצים
- 1/2 כוס מי סודה/בירה לבנה
- 1/4 כוס קמח
- מלח
- פלפל שחור
- חופן פטרוזיליה
- 1 שן שום כתושה
- 1 כף רוטב סויה
- חצי כפית חרדל
לטיגון: 1/2 ליטר שמן חמניות
אופן הכנה
מכינים את הכרובית לטיגון: שוטפים היטב את הכרובית ומפרקים את הפרחים. מבשלים את הכרובית 5-7 דקות במים עד שהיא די רכה אבל לא מידי רכה. מסננים ומקררים היטב לפני שמשרים במרינדה. שמים את כל חומרי המרינדה בקערה גדולה עמוקה ומערבבים היטב עם מזלג עד שאין גושים בקמח. מכניסים את פרחי הכרובית למרינדה ומערבבים בעדינות כך שכל הכרוביות יהיו מצופות במרינדה. שמים במקרר לכמה שעות טובות ועדיף ללילה. מומלץ מידי פעם לערבב.
מטגנים: מחממים שמן במחבת/סיר טיגון טובלים את הכרוביות בפירורי לחם ומטגנים בשמן עמוק עד להזהבה עמוקה.
את הכרוביות שהתפרקו מועכים עוד יותר עם מזלג. לוקחים כמות של קציצה בידיים ומגלגלים בפירורי הלחם עד שהכל מצופה. משטחים ומטגנים עד להשחמה.