חומוס ביתי שמכינים מגרגירי חומוס שמשרים לילה ולמחרת מבשלים וטוחנים עם טחינה ותבלינים. אין דרך חזרה – ברגע שטועמים לא אוכלים יותר את התעשייתי


מי שלא אוהב חומוס שיקום!!! מהרגע שטועמים את החומוס הביתי הזה אי אפשר יותר לאכול את הקנוי התעשייתי. בתוספת פיתות ביתיות אז בכללללללל אין מה לדבר על קנוי. (ואם מתעצלים להכין פיתות, אז הולכים למאפייה טובה וקונים). הוא בריא, קל להכנה וטעיםםםםם!!! לא מתעצלים, משרים,מבשלים וטוחנים לחומוס ביתי הכי טעים שיש ואם מתעצלים להשרות חומוס ולבשל אז בקלות פותחים קופסת שימורי חומוס שיוצא גם טעים…הכמויות מדוייקות לגמרי, אם כי כל אחד אוהב את החומוס שלו ברמת סמיכות אחרת אז בהחלט אפשר להסמיך או לדלל בהתאם לסמיכות שאוהבים. החומוס נשמר במקרר כשלושה ימים אבל הכי טעים ביום הכנתו. החומוס הזה יוצא ממש חלק בזכות כמות יפה של טחינה וחשוב לשים טחינה טעימה ואיכותית כי זה כל הטעם של החומוס.

חומוס ביתי מושלם
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי.
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק.
- יש לי גם טיק טוק.
- רוצים מתכון לסחוג ביתי עם סוד שלי? כנסו פה.
- החומוס נשאר טרי שלושה ימים במקרר אבל הכי טעים ביום הכנתו.
- אפשר להכין ממרח חומוס מגרגירי חומוס מקופסת שימורים שיוצא די טעים אבל אין להשוות לזה עם החומוס המבושל. שוטפים היטב את החומוס כדי לנטרל טעמי לוואי ומקטינים כמויות של מים וטחינה בהתאם לכמות שמכינים.
חומרים לקופסה בינונית
לילה קודם – משרים 1/2 ק"ג גרגירי חומוס קטנים (רצוי מזן "הדס") בהרבה מים רותחים. למחרת מבשלים את החומוס עם שקית אבקת אפייה עד שהוא רך לחלוטין (שעה – שעה וחצי) וממשיכים לפי המתכון. הכמויות נמדדו עם כוסות וכפות מדידה אוניברסליות ומבחינתנו זה המתכון המושלם לחומוס.
- 3 כוסות חומוס מבושל רך לחלוטין
- 1/2 כוס טחינה גולמית איכותית (אני קונה של "בראכה" או "אל ארז")
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 כפית מלח
- 1/4-1/2 כפית מלח לימון (בהתאם לטעם אישי)
- 1/2 כפית כמון
- כ – 1/2 כוס מי החומוס המבושל (לפי הסמיכות הרצוייה)
אופן הכנה
- שמים את החומוס במעבד מזון וטוחנים 2 דקות למחית חלקה.
- מוסיפים את הטחינה ושמן הזית וממשיכים לטחון.
- מתבלים במלח, כמון ומיץ לימון לפי הטעם.
- מוסיפים ממי בישול החומוס לפי מידת הסמיכות שאוהבים ויש לקחת בחשבון שהחומוס ממשיך להסמיך במקרר.
- שומרים את החומוס המוכן במקרר עד שלושה ימים.
היי..במידה ואין מלח לימון , חש תחליף כלשהו ?
לימון טרי זה גם טוב
היי האםצאת המים שהתחנות חומוס מוסיפים כשהכל נטחן? או תוך כדי טחינה?
תודה
תוך כדי טחינה
האם אפשר עם חומוס סנפרוסט מבושל?
פחות מומלץ
הי, יש לי חומוס מקופסאות שימורים. צריך להסיר את הקליפות? תודה.
לא מומלץ להכין את התבשיל מחומוס מקופסת שימורים
יצא פצצה!!!
י שלך מושג אם זה טוב בהקפאה?
היי שרה. אני שמחה לשמוע.
אי אפשר להקפיא