חומוס ביתי שמכינים מגרגירי חומוס שמשרים לילה ולמחרת מבשלים וטוחנים עם טחינה ותבלינים. אין דרך חזרה – ברגע שטועמים לא אוכלים יותר את התעשייתי

מי שלא אוהב חומוס שיקום!!! מהרגע שטועמים את החומוס הביתי הזה אי אפשר יותר לאכול את הקנוי התעשייתי. בתוספת פיתות ביתיות אז בכללללללל אין מה לדבר על קנוי. (ואם מתעצלים להכין פיתות, אז הולכים למאפייה טובה וקונים). הוא בריא, קל להכנה וטעיםםםםם!!! לא מתעצלים, משרים,מבשלים וטוחנים לחומוס ביתי הכי טעים שיש ואם מתעצלים להשרות חומוס ולבשל אז בקלות פותחים קופסת שימורי חומוס שיוצא גם טעים…הכמויות מדוייקות לגמרי, אם כי כל אחד אוהב את החומוס שלו ברמת סמיכות אחרת אז בהחלט אפשר להסמיך או לדלל בהתאם לסמיכות שאוהבים. החומוס נשמר במקרר כשלושה ימים אבל הכי טעים ביום הכנתו. החומוס הזה יוצא ממש חלק בזכות כמות יפה של טחינה וחשוב לשים טחינה טעימה ואיכותית כי זה כל הטעם של החומוס.






חומוס ביתי מושלם
חומרים לקופסה בינונית
לילה קודם – משרים 1/2 ק"ג גרגירי חומוס קטנים (רצוי מזן "הדס") בהרבה מים רותחים. למחרת מבשלים את החומוס עם שקית אבקת אפייה עד שהוא רך לחלוטין (שעה – שעה וחצי) וממשיכים לפי המתכון. הכמויות נמדדו עם כוסות וכפות מדידה אוניברסליות ומבחינתנו זה המתכון המושלם לחומוס.
- 3 כוסות חומוס מבושל חם
- 3/4 כוסות טחינה גולמית איכותית (אני קונה של "בראכה" או "אל ארז")
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 כפית מלח
- קורט מלח לימון
- 1/2 כפית כמון
- מיץ מחצי – לימון טרי (תלוי בחמיצות שאוהבים)
אופן הכנה
- שמים את החומוס במעבד מזון וטוחנים 2 דקות למחית חלקה.
- מוסיפים את הטחינה ושמן הזית וממשיכים לטחון.
- מתבלים במלח, כמון ומיץ לימון לפי הטעם.
- טועמים, בודקים סמיכות ובמידה והחומוס סמיך מידי, מוסיפים בהדרגה ממי הבישול של החומוס עד לסמיכות הרצויה.
- שומרים את החומוס המוכן במקרר עד שלושה ימים.
עוד כמה קטנות
- רוצים מתכון לסחוג ביתי עם סוד שלי? כנסו פה.
- החומוס נשאר טרי שלושה ימים במקרר אבל הכי טעים ביום הכנתו.
- אפשר להכין ממרח חומוס מגרגירי חומוס מקופסת שימורים שיוצא די טעים אבל אין להשוות לזה עם החומוס המבושל. שוטפים היטב את החומוס כדי לנטרל טעמי לוואי ומקטינים כמויות של מים וטחינה בהתאם לכמות שמכינים.
הי, יש לי חומוס מקופסאות שימורים. צריך להסיר את הקליפות? תודה.
לא מומלץ להכין את התבשיל מחומוס מקופסת שימורים
יצא פצצה!!!
י שלך מושג אם זה טוב בהקפאה?
היי שרה. אני שמחה לשמוע.
אי אפשר להקפיא