אני מודה שאני לחלוטין סקפטית כשמדובר בקינוחי פרווה. קשה לי מאוד להתחבר ולהכין קינוחי פרווה ולכן כשאני מארחת את אחי וגיסתי (המהממיםםם שאני מאוד אוהבת) אני מאותגרת כל פעם מחדש. אז ביום העצמאות האחרון (מזל טוב למדינתנו היפה שחגגה 68 אביבים) שוב אירחתי את האהובים עליי ושוב התלבטתי מה להכין לקינוח חוץ מפירות כמובן שזה המובן מאליו. סופלה שוקולד משוקולד טוב ואיכותי זה תמיד פתרון מצויין. השוקולד האיכותי מכפר על היעדר החמאה וזה יוצא טעים מאוד, אם כי לי ממש חסרה החמאה והשוקולד הלבן שמתפרץ כמו לבה מתוך העוגה כשנועצים בה את הכפית (אבל זו אני! כל השאר אהבו מאוד). החלטתי להכין מלבי מחלב קוקוס וכיוון שצבעי מאכל לא נכנסים לפתח ביתי אז הכנתי גם את הסירופ עם סלק אדום שבושל יחד עם סוכר ומים. יצא צבע משגע וטעם מטריף. הסמיכות תהיה תלויה בכמות הקורנפלור שנשים בנוזל. הפעם שמתי כף שלמה ויצא יחסית סמיך ולא נוזלי אבל טעים מאוד ומרקם שמשתלב מעולה עם המלבי. אפשר לשים כפית ואז זה יהיה נוזלי יותר.
מלבי טבעוני עם סירופ טבעי תוצרת בית (ללא צבעי מאכל)
מצרכים למלבי- לכמות של כ- 20 כוסות בנפח 100 מ"ל.
כל המצרכים נמדדו בכוסות וכפות מדידה אוניברסליות
- 1 ליטר חלב קוקוס (2.5 פחיות) (אפשר לשים במקום חלב שקדים/סויה)
- 1/2 כוס סוכר
- 1/2 כוס מים
- 5 כפות קורנפלור
- 2-3 כפות מי ורדים (אפשר יותר או פחות לפי הטעם)
- לשים בקלחת חלב קוקוס וסוכר ולהביא לסף רתיחה.
- בזמן שהחלב רותח לשים בקערית קטנה מים, קורנפלור ומי ורדים ולערבב היטב.
- כשהחלב מגיע לסף רתיחה, להוסיף את הקורנפלור המומס במים, להנמיך את האש למינימום וכל הזמן לערבב עד שצצה לה הבועה הגדולה הראשונה של הרתיחה.
- מצננים מעט, מוזגים לכוסות הגשה ומעבירים למקרר להתייצבות של לפחות 5 שעות.
- לפני ההגשה – לקשט בסירופ ולפזר קוקוס קלוי ובוטנים גרוסים/פיסטוקים/אגוזי מלך (כל מה שאוהבים).
- 1 כוס מים
- ½ כוס סוכר
- ½ סלק אדום קלוף ופרוס
- כף מיץ לימון טרי
- 1 כף קורנפלור
- 1 כף מים
- 1 כף מי ורדים
- לשים בקלחת מים, סוכר וסלק אדום ולבשל 10 דקות על אש בינונית.
- להוסיף מיץ לימון ולבשל עוד 3 דקות על אש קטנה. להוציא את הסלק.
- בצלוחית נפרדת לערבב יחד קורנפלור, מים ומי ורדים ולערבב היטב .
- להוסיף לקלחת את הקורנפלור המומס ולערבב יחד חצי דקה עד להסמכה ממש קלה (זה ממשיך להתייצב כשמתקרר).
- לקרר היטב ולהעביר לצנצנת.
- חלב קוקוס קונים בפחיות שימורים בכל סופר במדפים של מוצרים אסיאתיים.
- מי שמעוניין במתכון חלבי – להמיר את חלב הקוקוס בחלב רגיל.
- אם לא אוהבים מי ורדים – לשים במקום מחית/תמצית וניל.
- לקישוט הכוסות כמו בתמונה – לפני שמוזגים את המלבי: לשים בצלחת אחת מעט מהסירופ ובצלחת אחרת מעט סוכר לבן. להפוך את הכוס ולטבול קודם בסירופ ואז בסוכר.
מתכון מוצלח ביותר שהולך איתי לכל מקום כמה שנים טובות!! אף אחד לא מאמין כשאני מספרת שהסירופ טבעי לחלוטין! תודה אהובה ❤️
איזה כייףףף בעיני זה אפילו טעים יותר מהחלבי
חג שמחחח
היי,
האם לסירופ אין טעם סלק? תודה
היי ליאורה, כלל וכלל לא.
היי יהודית,
ניסיתי והמלבי משום מה לא צלח… התפרק לגמרי.
מה ששימח אותי היה הסירופ- איזה שיחוק! אף אחד לא האמין שהסירופ הזה אמיתי . וכל כך טעים!
שאר תפריט לילי הסדר היה ברובו שלך (כולל לבבות ארטישוק מוצלחים ביותר).
תודה וחג שמח 🙂
היי שרה, כנראה משהו בתהליך הבישול לא היה תקין. הסירופ הוא אחד הטובים. תודה רבה ואישה כייף שבישלת אותי לחג. חג שני שמחח