לחם בריאות מקמח כפרי מלא, קמח כוסמין וסובין חיטה. אני מכינה, מקפיאה וכך יש לי תמיד לחם טעים לכריכים או לארוחת בוקר בריאה ושווה


זה שאני חובבת פחמימות נראה לי שאתם כבר יודעים. חלות, לחמניות ומיני מאפים הם דבר שבשגרה אצלי. אין שישי בלי חלה טובה , אין קציצות בלי לחמניות ובכללי אין שבוע בלי אפייה.

בואו לעקוב אחריי באינסטגרם, שם אני מעלה לסטורי שלבים בלייב מהמטבח שלי
כן, אני אוהבת מאוד לחמי בריאות טובים, כאלה שעשויים מקמח מלא או קמח כוסמין. בכלל, שתדעו שניתן להחליף כל לחם או מאפה שעשוי מקמח רגיל עם קמח כוסמין ביחס של אחד לאחד. כדאי שתציצו גם במתכון ללחם כוסמין מעולה שהכנתי כבר וגם לחמניות שוות מקמח כוסמין. הפעם הכנתי לחם בריאות עם תערובת קמחים בריאים וגם הרבה סובין כדי להקליל אותו. יצא לחם מושלם וטעים בטירוף.
מכינים בצק רך וגמיש. הנקודות החומות שאתם רואים זה הסובין שיש בבצק

מתפיחים בקערת המיקסר חצי שעה ולשים שוב כמה דקות

אחרי לישה שנייה מעבירים לקערה משומנת קלות ומתפיחים עד להכפלת הנפח

בצק מעולה

יוצרים מהבצק שתפח מעין נקניק ארוך ומסמנים ל – 4 חלקים שווים פחות או יותר (אפשר לשקול אם רוצים לדייק)

עובדים עם כל חלק בנפרד

מרדדים לעלה בעובי של כ – 1/2 ס"מ

מגלגלים לרולדה

כזאת

מכינים כך את כל יחידות הבצק ומניחים בתבנית אינגליש קייק או רינג מלבני להתפחה

אחרי התפחה הבצק ממלא את התבנית

מוכן! קריספי מבחוץ, רך מבפנים. מושלם!

קצת ממרח קרם ארטישוק ליד

ועם עגבניות מיובשות זה בכלל מושלם


לחם בריאות מקמח כפרי מלא וכוסמין
לפני שמתחילים
- אפשר להוסיף לבצק גרעינים/ אגוזים/ בצל יבש/זיתים/עגבניות מיובשות וכו'.
- הלחם נשמר במקפיא עד חודש.
- הכמויות נמדדו בכוסות מדידה אוניברסליות.
מצרכים לכיכר לחם אחת בגודל של תבנית אינגליש קייק
- 2 כוסות קמח חיטה כפרי
- 2 כוסות קמח כוסמין
- 2 כוסות סובין חיטה
- 1 כף שמרים יבשים/25 גרם שמרים טריים
- 1 כף סוכר חום בהיר
- 450 מ"ל מים
- 1/2 כף מלח
- 1 כף שמן זית
אופן הכנה
שמים בקערת המיקסר עם וו לישה את שני סוגי הקמח, סובין, שמרים וסוכר ומערבבים יחד.
מתחילים ללוש תוך כדי הוספת המים. מוסיפים את המים בהדרגה ולשים כ – 10 דקות, מוסיפים את המלח ולשים עוד 4 דקות. מוסיפים שמן זית ולשים עוד דקה. הבצק אמור להיות רך וגמיש.
משאירים את הבצק בקערת המיקסר, מכסים עם מטלית מטבח ומתפיחים 1/2 שעה.
אחרי 1/2 שעה לשים שוב 5 דקות.
מוציאים את הבצק לקערה משומנת קלות ומתפיחים שעה – שעה וחצי, עד שהבצק מכפיל את הנפח.
מוציאים את הבצק מהקערה למשטח מקומח, יוצרים מעין נקניק ומחלקים אותו ל- 4 חלקים שווים פחות או יותר.
מרדדים כל חלק לעלה מלבני בעובי של כ- 1/2 ס"מ ומגלגלי לרולדה. מכינים כך את כל חלקי הבצק ומניחים בתבנית אינגליש קייק. מתפיחים עוד 30-40 דקות, עד שהבצק ממלא את התבנית.
מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
אופים את הלחם 25-30 דקות. מוציאים את הלחם מהתנור, בעזרת מברשת מורחים אותו היטב במים קרים מכל הכיוונים ומחזירים לאפייה של עוד כ – 10 דקות.
מוציאים ומעבירים לרשת צינון.
אם רוצים להקפיא – מקררים לטמפרטורת החדר ומקפיאים.

היי,
מה אפשר במקום קמח כפרי? והאם אפשר להחליף סובין חיטה בסובין שיבולת שועל?
היי רותם,
את יכולה כל קמח אבל כמות הנוזל תשתנה בהתאם לסוג הקמח וכן אפשר סובין שיבולת שועל
אם אין סובין חיטה? ניתן לעשות?
היי מיכל,
אם יש לך שיבולת שועל את יכולה לשים במקום
אפשר להשתמש רק בקמח כוסמין מלא? אם כן מה הכמויות?
היי ליטל,
אפשר רק עם כוסמין. אותה כמות בדיוק
לא ברור לי אם הכמות במצרכים מביאה בסוף התהליך ל 4 הככרות שתיארת או צריך להכפיל פי 4 אץ המצרכים.
היי עדי,
כיכר אחת שמחלקים לארבע ומעצבים. תראי תמונות
היי יהודית היכן ניתן לקנות סובין חיטה ?
היי פאני
יש בכל סופר