יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
לחם חלב יפני מושלם
ראשי » בצקים » לחם חלב יפני מושלם

לחם חלב יפני מושלם

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 20 באוגוסט 2024 19 תגובות

אחד הלחמים הכי טעימים שאני מכינה. לחם עשיר ורך כמו ענן או צמר גפן. את הלחם הזה מכינים בשיטת הכנה יפנית עם בצק שמבשלים כמה דקות על הגז ואז משלבים בבצק. מתקבל לחם מיוחד וטעים ביותר

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
לחם חלב יפני מושלם

לחם חלב יפני הוא לחם רך ואוורירי מאוד, אוורירי כמו ספוג או ענן או צמר גפן ויותר מזכיר בריוש עשיר מאשר לחם. מהשם אתם כבר מבינים שהוא מגיע אלינו מיפן, שם הוא מוכר כ"לחם הוקאידו". מה מיוחד בלחם הזה ששונה משאר הלחמים? טוב ששאלתם 🙂 את הלחם הזה מכינים עם בצק מקדים שמבשלים על הגז ונקרא טנזונג TANGZHONG. זו למעשה רביכה שמורכבת מקמח ומים שמבשלים יחד כמה דקות עד שנוצר מעין בצק, מקררים אותו ומוסיפים אותו לבצק של הלחם עצמו. לכל קמח יש יכולת ספיגה מאוד מסויימת ומוגבלת של נוזלים. בשיטה הזו אנחנו למעשה מחדירים כמות גדולה יחסית של נוזלים, אבל עדיין נקבל בצק במרקם רך, אבל כזה שאפשר לעבוד איתו וליצור לחמניות או לחמים יציבים. את הלחם אני מכינה עם קמח מניטובה שזנ קמח חזק ועשיר בחלבון כך שהוא תופח כמו שצריך ועדיין נשאר יציב.


מכינים בצק ומתפיחים
מחלקים ל – 4 כדורים שווים
מרדדים כל כדור למלבן
מקפלים צד שמאל
מקפלים צד ימין
מגלגלים לשבלול

מניחים בתבנית ומתפיחים
מורחים חלמון מהול בחלב ואופים
מוכן




לחם חלב יפני מושלם

לפני שמתחילים

  • נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
  • בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק.
  • יש לי גם טיק טוק.
  • את הלחם הזה מכינים עם בצק מקדים שמבשלים על הגז כמה דקות, מקררים ומשלבים בבצק של הלחם. זה מאפשר לנו להחדיר ללחם כמות גדולה יחסית של נוזלים ועדיין שהבצק יהיה נוח לעבודה וגמיש.
  • הלחם מתאים לתבנית אינגליש קייק בגודל 15*32 ס"מ. אני מכינה בתבנית הוורודה של מגנוס שהיא מעולה. קוד קופון להנחה על כל האתר: יהודית
  • הלחם הכי טעים כשהוא יוצא מהתנור חמים אבל אפשר לעטוף אותו היטב ולהקפיא עד שבועיים.

לבצק מקדים–טנזונג (TANGZHONG)

  • 100 גרם מים
  • 30 גרם קמח מניטובה

לבצק לחם – לתבנית בגודל 15*32 ס"מ

  • כל הבצק של הטנזונג
  • 200 גרם חלב קר (1 כוס פחות 2.5 כפות)
  • 5 גרם שמרים יבשים (1 כפית)
  • 25 גרם סוכר (2.5 כפות)
  • 420 גרם קמח מניטובה (3 כוסות)
  • 10 גרם מלח (2 כפיות)
  • 40 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • למריחה: חלמון+ 2 כפות חלב

אופן הכנה

מכינים טנזונג: שמים בקלחת מים וקמח ומבשלים תוך ערבוב עד שנוצר בצק אחיד. זה קורה ממש תוך 2 דקות. מסירים מהאש, מעבירים לכלי ומקררים במקרר לחלוטין (אפשר להכין את הבצק המקדים גם כמה ימים מראש ולשמור במקרר).

מכינים בצק לחם חלב: שמים בקערת המיקסר את כל הטנזונג, חלב, שמרים וסוכר ומתחילים ללוש על מהירות נמוכה. מוסיפים קמח בהדרגה, מוסיפים מלח ולשים 10 דקות. מוסיפים את החמאה וממשיכים ללוש עד שכל החמאה נטמעת בבצק. מתקבל בצק דביק מעט אבל גמיש ואחרי התפחה יהיה מאוד נוח לעבודה. מוציאים מקערת המיקסר, מעצבים לכדור חלק ומעבירים לקערה משומנת קלות. משמנים קלות גם את הבצק, מכסים עם ניילון נצמד ומתפיחים כשעה ורבע או עד שהבצק מכפיל את הנפח (בחורף זה ייקח יותר זמן).

מעצבים ואופים: מחממים תנור לחום של 180 מעלות על מצב סטטי. אחרי שהבצק תפח מחלקים אותו לארבעה חלקים שווים -כ – 200 גרם כל חלק. מעצבים כל חלק לכדור חלק ומשאירים למנוחה של 10 דקות. מרדדים כל כדור למלבן, מקפלים את החלק הרחב יותר לכיוון המרכז וגם את הצד השני כך שמתקבל מלבן צר. מגלגלים לשבלול ומניחים בתבנית ששימנו היטב בחמאה. מכינים כך גם את שאר הכדורים ומניחים בתבנית בצפיפות. מתפיחים כ – 40 דקות או עד שהבצק מכפיל את הנפח. מורחים את הלחם בביצה מהולה בחלב. אופים כחצי שעה או עד שהלחם מקבל צבע שחום עמוק. מוציאים מהתנור ומכסים מייד במגבת מטבח. כשהלחם מתקרר מחלצים מהתבנית. הלחם הכי טעים כשהוא חמים אחרי אפייה ובשעות הראשונות אבל נשאר טרי וטעים גם יום אחרי.

בתאבון!

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • לחם ממולא בשר
    לחם ממולא בשר אפוי בתנור בסיר ברזל
  • לחמניות קשר כפול
    לחמניות קשר כפול רכות במיוחד
  • לחם כמו מחמצת
    לחם כמו מחמצת שמכינים בסיר יציקת ברזל
  • חלה מעוצבת עגולה משש רצועות
    חלה לשבת עגולה קלה להכנה
לחם חלב לחם חלב יפני לחם יפני

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

19 תגובות

  1. דבי הגב 15 במאי 2025 בשעה 20:01

    הכנתי ויצא מעלף.
    תודה על מתכון נהדר

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 16 במאי 2025 בשעה 10:26

      איזה כייף לשמוע

  2. לימור הגב 5 במרץ 2025 בשעה 20:56

    תודה על עוד מתכון מוצלח !
    האם ניתן להכין כעיר אחת ולא בחלקים כדי שניתן יהיה לפרוס את הכיכר?
    זה לא יפגע במרקם?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 7 במרץ 2025 בשעה 12:21

      אפשר בהחלט ולא יפגע במרקם

  3. שני הגב 23 באוקטובר 2024 בשעה 18:43

    היי, בדרך כלל על חצי קילו קמח שמים כף שמרים ולא כפית, מה הסיבה להפחתה? האם זה לא פוגע בהתפחה? תודה!

  4. שני הגב 23 באוקטובר 2024 בשעה 17:16

    היי, תודה על המתכון. בדרך כלל על חצי קילו שמים כף שמרים יבשים, מה הסיבה לרק כפית אחת במתכון? זה לא מעכב תפיחה? תודה!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 23 באוקטובר 2024 בשעה 18:44

      היי שני,
      אין בדרך כלל בשמרים. יש המון דרכים להכין מאפי שמרים. יש לי לחמים עם גרם אחד של שמרים והתפחה ארוכה יותר. המתכון מעולה ואין עיכובים בתפיחה. כן צריך להתייחס למזג האוויר שיכול להשפיע על שמני התפחה באופן כללי בכל המתכונים

  5. שי הגב 25 בספטמבר 2024 בשעה 17:42

    מה טמפרטורת האפיה בתנור

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 26 בספטמבר 2024 בשעה 7:46

      הכל כתוב במתכון

  6. אורנית הגב 24 באוגוסט 2024 בשעה 13:17

    תודה רבה לך על מתכונים מעלפים מדויקים

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 25 באוגוסט 2024 בשעה 8:41

      באהבה ותודה על הפרגון

  7. רותי הגב 21 באוגוסט 2024 בשעה 19:12

    האם הכוונה לקמח מניטובה מלא או לבן ואיפה קונים. תודה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 23 באוגוסט 2024 בשעה 7:43

      לבן. תכתבי בגוגל קמח מניטובה ויעלו לך חנויות שמוכרות

  8. אנה הגב 21 באוגוסט 2024 בשעה 9:35

    שלום ,האם להמיר קמח מניטובה חקמח אחר?
    אן אפשרות להשתמש בקמח רגיל?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 21 באוגוסט 2024 בשעה 14:05

      קמח מניטובה זה קמח חזק שמאפשר לנו להתפיח בצקיםלמקסימום בלי חשש לתפיחת יתר. את יכולה אולי קמח לחם או קמח פיצה. לא ממליצה על קמח רגיל במיוחד לא בקייץ

  9. Channa Resnick הגב 21 באוגוסט 2024 בשעה 2:49

    האם יש תחליף לחלב?
    אני מעונינת להכין את זה פרווה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 21 באוגוסט 2024 בשעה 14:04

      חנה יקירה, זה לחם חלב. אם תכיני פרווה זה יהיה סתם עוד לחם

  10. סיגל הגב 20 באוגוסט 2024 בשעה 23:01

    היי. האם את התפיחה האחרונה . שהלחם מעוצב בתבנית. מתפיחים עם כיסוי?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 20 באוגוסט 2024 בשעה 23:12

      כן

השארת תגובה

ביטול

כל המתכונים לפי קטגוריות
חפשו פה מתכון ספציפי
הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!






בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
@yehuditaviv
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it. אנו משתמשים בקובצי Cookie כדי להבטיח שנספק לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר באתר שלנו. אם תמשיך להשתמש באתר זה, נניח שאתה מרוצה ממנו. Privacy policy, תנאים ומדיניות
You can revoke your consent any time using the Revoke consent button. באפשרותך לבטל את הסכמתך בכל עת באמצעות כפתור ביטול הסכמה.