יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
מי פוחד משמרים??
ראשי » לחמים, לחמניות ומאפים » מי פוחד משמרים??

מי פוחד משמרים??

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 19 ביוני 2016 6 תגובות

כתבתי לכם מדריך שלם על שמרים. כל מי שפוחד להכין בצקי שמרים, אל חשש, הם לא נושכים, הם דווקא מאוד חמודים וידידותיים אם רק מתייחסים אליהם נכון

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה

לא פעם אני נתקלת באנשים שממש פוחדים משמרים (אחותי גולי למשל)…זה קצת מצחיק אותי, כי מה כבר יש לפחד מהם?? אמנם הם אכן יצורים חיים, ליתר דיוק הם פטריות חד תאיות אבל באמת, אם מתייחסים אליהם יפה, מאכילים אותם בסוכר כמו שהם אוהבים הם מחזירים לנו אהבה ומייצרים עבורנו בועות בועות אווריריות בתוך מאפי השמרים שלנו. נכון, דרושה כאן סבלנות וקצת טכניקה, אבל לא משהו שאי אפשר ללמוד. סה"כ צריך להיצמד לכמה כללים בסיסיים, לבחור מתכון טוב ואמין ולצאת לדרך. מה שבטוח הוא, שברגע שהכנתם מאפי שמרים בבית, לעולם לא תוכלו לחזור אחורה ולקנות ממאפייה, שתהיה הכי טובה ואיכותית שיש. אין תחליף למאפי שמרים ביתיים!!

מי פוחד משמרים??

שמרים
קיימים בשוק שמרים  טריים ויבשים. מניסיון, שניהם טובים. היתרון של היבשים הוא שהם תקפים לזמן רב וזמינים תמיד, מה שמאפשר ספונטניות באפייה. שמרים טריים מחזיקים רק מספר ימים. את שניהם שומרים במקרר.
כמה שמרים שמים? על כל 1 ק"ג קמח – 50 גרם שמרים טריים או כ -2 כפות שמרים יבשים (25 גרם).
קמח
הקמח שמתאים לאפייה עם שמרים הוא קמח רב תכליתי, קמח שמתאים לכל סוגי המאפים. אבל…כיוון שבצקי שמרים אוהבים גלוטן, עדיף להשתמש בקמח ייעודי לאפיית לחם שהוא עשיר בגלוטן. אישית, אני משתמשת במה שזמין לי באותו רגע. במידה ואין לי קמח לחם אני מאריכה את זמן הלישה כדי לפתח את הגלוטן בבצק.
מלח וסוכר
שמרים לא אוהבים מלח ומאוד אוהבים סוכר. מלח שבא במגע ישיר עם השמרים עלול "להרוג" אותם ולגרום לאי תפיחה של הבצק. לעומת זאת, השמרים אוהבים סוכר ואין בעייה שיבואו במגע איתם. לכן, את המלח נוסיף רק אחרי כ- 2-3 דקות לישה ולא נוותר עליו כי הוא מאזן לנו את הטעמים ומדגיש אותם. הסוכר במתכון תורם גם לצבע הזהוב של המאפה.
שומן נוזלי או מוצק
חמאה בבצק שמרים עשויה לעכב תפיחה או לעיתים אפילו לגרום לאי תפיחת הבצק. לכן את החמאה נוסיף כשהיא רכה ובטמפרטורת החדר אחרי 5 דקות לישה. אם שמים שמן אפשר להוסיף בהתחלה יחד עם שאר החומרים. אני אוהבת לשים חמאה כי היא מוסיפה טעם משובח למאפים.
מים/חלב
השמרים אוהבים סביבה חמימה ולכן הנוזל שייכנס לבצק יהיה פושר או בטמפרטורת החדר. בשום אופן לא נוזל חם מידי או רותח שכן הוא "יהרוג" את השמרים ולא תהיה תפיחה.
ביצים – כן או לא?
אפשר עם ואפשר בלי. אני אוהבת עם! הביצים בבצקי שמרים נותנים צבע חום עמוק למאפים ותורמים לרכות של המאפים. אם יש אלרגיה לביצים אז אפשר כמובן לוותר.
בצק מקדים/פוליש ללחם
סוג של מחמצת שמכילה קמח מים ומעט שמרים. מכינים אותה יום לפני הכנת הלחם והיא מעניקה רכות,ספוגיות  ואווריריות ללחם וגם שומרת אותו טרי לאורך זמן (אפילו שלושה ימים). מתכון לחלה לשבת עם בצק מקדים יש כאן.

מה נכנס לקערה?
נתחיל עם הקמח שלתוכו נערבב את השמרים, הסוכר, ביצים ושמן (אם שמים חמאה אז מוסיפים אחרי 5 דקות לישה). נתחיל ללוש תוך כדי הוספת נוזל פושר. אחרי 2-3 דקות לישה נוסיף מלח.
לישה
השלב הכי חשוב בבצק שמרים הוא שלב הלישה. כאן אין קיצורי דרך! בצק שמרים הוא בצק מאוד מפונק ואוהב שמלטפים אותו הרבה. זמן הלישה המינימלי של בצק שמרים הוא 10 דקות במהירות איטית בהתחלה ואחר כך בינונית. כן, זה הזמן שלוקח לגלוטן להתפתח ובסוף לקבל את הבועות האווריריות הנחשקות כל כך במאפי שמרים. אז בלי קיצורי דרך, 10 דקות מינימום (גם ככה המיקסר עושה את העבודה). הבצק צריך להיות אלסטי ונוח מאוד לעבודה.
התפחה
תלוי בסוג הבצק שהכנו ובמזג האוויר. בצק שמרים מתפיחים פעמיים: פעם ראשונה אחרי הכנת הבצק ופעם שנייה מרדדים ומעצבים צורות מהבצק ומתפיחים שוב אבל לזמן קצר יותר. בצקים עשירים בשומן מוצק (חמאה) זקוקים להרבה יותר זמן תפיחה ועדיף אפילו להתפיח אותם לילה שלם במקרר. בצקים דלילים יותר כמו לפיצה או פוקצ'ה זקוקים לזמן קצר יותר. בצק ללחם זקוק למינימום שעתיים התפחה בקייץ ובחורף אפילו שלוש שעות. בכל מקרה סביבת ההתפחה צריכה להיות חמימה. בחורף אני שמה את הבצק תחת הפוך לשלוש שעות. בכל מתכון היצמדו להוראות, אבל גם להפעיל שיקול דעת וללמוד מניסיון אישי שלכם. תלוי בסוג המאפה וגודלו. אם אופים עוגות שמרים גדולות, חום התנור חייב להיות נמוך, אחרת העוגות יקבלו צבע חזק מבחוץ אבל לא יהיו אפויות מבפנים. ולכן עוגות גדולות נאפה בחום של 160 מעלות. מאפים אישיים כמו רוגעלך וקרואסונים אוהבים חום גבוה  כדי לקבל את המעטה הקריספי מבחוץ והאווירירי ורך מבפנים ולכן נאפה אותם בחום של 180-190 מעלות. פיצות ופוקצ'ות אוהבות חום גבוה מאוד. אני אופה אותם על החום המקסימלי של התנור שלי לזמן מאוד קצר.

סירופ
מייד כשהמאפים יוצאים מהתנור, למרוח אותם בסירופ סוכר שמכינים מכמות שווה של מים וסוכר ומיץ מחצי לימון. זה נותן ברק, לחות וטעם למאפים. לבשל את הסוכר, המים והלימון 10-15 דקות עד שמקבלים סירופ סמיך מעט. מורחים את הסירופ החם על העוגות.
הקפאה??
רוב מאפי השמרים טעימים ביום האפייה ולמחרת הם כבר פחות טריים. כיוון שמכמות קטנה של קמח יוצאים המון מאפי שמרים ולא תמיד אוכלים הכל באותו יום, כדאי ורצוי להקפיא את המאפים המוכנים מייד אחרי האפייה ובכל פעם שרוצים לאכול, להוציא ולחמם מעט במיקרוגל. את הרוגעלך והקרואסונים אני אוהבת להפשיר ולחמם בתנור כדי להחזיר להם את הקריספיות. המאפים נשמרים במקפיא עד שבועיים (אני לא אוהבת להקפיא יותר משבועיים כי הם קצת מאבדים את המרקם והטעם).
בבלוג תמצאו בקטגוריות השונות המון מתכונים מצויינים עם שמרים.

כנסו פה לכל מתכוני השמרים שלי

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • המבורגר ביתי - המדריך השלם להמבורגר מושלםהמבורגר ביתי - המדריך השלם להמבורגר מושלם
  • חלה לשבת קלועה מ - 8 רצועות (עם בצק מקדים)חלה לשבת קלועה מ - 8 רצועות (עם בצק מקדים)
  • מרק פטריות סמיך וטעים במיוחדמרק פטריות סמיך וטעים במיוחד
  • חלה קלועה לשבת עם בצק מקדיםחלה קלועה לשבת עם בצק מקדים
שמרים

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

6 תגובות

  1. ענת אטדגי הגב 9 בספטמבר 2020 בשעה 14:30

    תודה רבה על הסבר מפורט ונהדר. גם אני כמו אחותך חששתי מהשמרים פחדתי שיתפחו יותר מידי או יתקלקלו אם לא לשתי שוב בזמן וכדומה. היום אני הרבה יותר בנוח ומנסה כבר את המתכון השלישי שלך אז המון המון תודה .

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 9 בספטמבר 2020 בשעה 21:21

      וואו ענת ממש כייף לשמוע. זאת המטרה של הפוסט הזה. שימחת אותי.שנה טובה ♥

  2. ליזי הגב 27 בדצמבר 2018 בשעה 7:08

    בוקר טוב התרשמתי מאוד המטיפים שלך אם אפשר מתכון טוב לעוגת שמרים תודה ויום טוב

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 27 בדצמבר 2018 בשעה 16:44

      היי ליזי. תכתבי בשורת חיפוש עוגת שמרים

  3. יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 20 ביוני 2016 בשעה 9:11

    תודה יפתי. קטגוריה חדשה בבלוג. כבר מלאא זמן שאני חושבת על זה ואתמול יצא לי להתחיל.

  4. סיגל ברמר הגב 20 ביוני 2016 בשעה 6:45

    פוסט מדליק !!! ביג לייק יפתי 🙂

השארת תגובה

ביטול

יהודית אביב

יהודית אביב

הלוחשת לאוכל
שלום שלום וברוכים הבאים 🙂 איזה כייף שאתם פה. שמי יהודית אבל החברים שלי קוראים לי ג’ודי. בשנת 2011, באופן אקראי לחלוטין התחלתי לכתוב בלוג באתר “תפוז”.........להמשך קריאה....
הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




חפשו פה מתכון ספציפי
כל המתכונים לפי קטגוריות



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
הלוחשת לאוכל באינסטגרם

yehudit_aviv

יהודית אביב הלוחשת לאוכל
שבוע טוב אהובים❣️❣️ השבו שבוע טוב אהובים❣️❣️

השבוע הכנתי לחמניות היסטריות, מיוחדות וטעימותתת.

הכנסתי לבצק אבקת חלב שהפכה אותן כל כך רכות ועם טעם חלבי מודגש במיוחד. לפני שתשאלו, אבקת חלב קונים בחנויות אפייה וגם בחנויות תבלינים טובות.

אגב, עם אבקת חלב אני מכינה כבר שנים חלבה בבית שאין דומה לה באף מקום.

את העיצוב של הלחמניות שגם הוא מיוחד ותורם למרקם הכנתי בהשראת סרטון של בחורה תורכייה שראיתי ביוטיוב. התורכים האלה יש להם טכניקות למות😱

קיצר, פיזרתי קצת סוכר ופיסטוקים לקראנץ' והתוצאה מושלמת.
הסוכר מתקרמל והופך את החלק העליון לקריספי חלומי.

המתכון אצלי בבלוג. תכתבו בגוגל לחמניות מתוקות עם אבקת חלב הלוחשת לאוכל ויש לינק בסטורי ובהיילייטס
דבר ראשון ולפני הכל שתדעו שהמתכון לעוגיות האלה לא נמצא אצלי, לא בבלוג ולא בכספת🤣

הוא חופשי לכולם ונמצא בבלוג של סיגל ( סיגלושה) ברמר שהגתה את הרעיון הגאוני הזה להכניס גבינה מתוקה לבצק פריך וכדי להרוג אותי עד הסוף שילבה צימוקים.
@sigal_bremer

זה מסוג הדברים שאתה אומר: פאק, איך לא חשבתי על זה🤔

קיצר, זה כמו לאכול עוגת גבינה אפוייה, רק בעוגייה וזה כל כך נימוח וטעיםםםם שאתם חייבים לבקש ממנה את המתכון ולהכין.

תכתבו בגוגל רולדות גבינה סיגל ברמר ואתם שם אוווו תציקו לה 🙈 שתשלח לכם מתכון בפרטי
.
.
.
#cheesecake
#cheesecookies
#cheese
#cheeseporn
#cheesepancakes
#israeli_kitchen #imsomartha #inmyblog
#cookieslovers
#cookies
#cookiesofinstagram
#cooking
#sweets
זה בדיוק היום בשבוע למלא את זה בדיוק היום בשבוע למלא את הצנצנת בעוגיות מלוחות הכי טעימות שתכינו וזה באחריות!!

אם אני אומרת לכם שאי אפשר להפסיק לנשנש אותן, תאמינו לי וזה אסון!!

 השבוע אחת העוקבות הכינה והזכירה לי שמלא זמן לא הכנתי וגם מיליון בקשות למתכון שכבר שניםםם נמצא בבלוג ואלפים כבר הכינו אותו שוב ושוב.

יש גרסה של עגולות קטנטנות ( חד פעמי הייתה לי סבלנות להכין 🤣) וגרסה לעלצנים שלוקחת כלום זמן. תבחרו מה בא לכם💥

תכתבו בגוגל  הלוחשת לאוכל עוגיות מלוחות ממכרות
עוד פעם תפוחי אדמה?? 🤣 כן!! ו עוד פעם תפוחי אדמה?? 🤣
כן!! ומבחינתנו בבית כל יום🙈

הפעם הכנתי אותם בתנור, מתובלים ועם כמה טריקים מגניבים שהופכים אותם קריספיים ממש וטעימיםםםם.

המתכון בבלוג 😋 תכתבו בגוגל "הלוחשת לאוכל תפוחי אדמה בתנור עם טריקים לקריספיות מושלמת"
.
.
.
#israeli_kitchen
#imsomartha
#inmyblog
#potatoes
#potatos
#frypotatoes
#fripotato
#vegeterianfood
#vegeterianrecipes
#vegetables
#veganfood
#vegan
#veganlife
עוגת גבינה ויוגורט של אורלי עוגת גבינה ויוגורט של אורלי חרמש המוכשרת בנשים👸👸
דבר ראשון לכו לעקוב אחריה, גם כי היא מהממת וגם כי היא מוכשרת בטירוף ויש לה מאגר מתכונים שווים שאסור לפספס וגםםםם המתכון של העוגה הזו נמצא אצלה אז בקשו ממנה 😉
@orlyhermesh

עכשיו לעוגה המטריפה הזו שבשביל להכין אותה תצטרכו רק קערה אחת ומטרפה!! זאת אחת העוגות הכי קלות והכי טעימות שהכנתי לאחרונה ובקושי הצלחתי לחלץ שתי פרוסות לצילום.

דפדפו ותראו שתי גרסאות לצילום כי לא הצלחתי להחליט מה יפה יותר - עם אמרנה או בלי 🤔

אורלי מזוהה לרוב עם חלות ומאפי שמרים מטורפים שהיא מכינה, אבל הבלוג שלה מלאאא בעוד המון מתכונים שווים במיוחד ואצלי מטורפים על עוגת גבינה אז היא נבחרה ברוב קולות וחוסלה במחי יד 🤣

אורלי, את עוד תשלמי על הקלוריות שהכנסתי השבת לגוף בגללך🤣🤣
.
.
.
#cheeselover
#cheesecake
#cheeseporn
#cheesepancakes
#amarena
#israeli_kitchen
 #imsomartha
 #inmyblog
#lovecheesecake
לחמניות וניל זאת אחת האהבות לחמניות וניל זאת אחת האהבות הגדולות שלי 😋
בכלל לחמניות ביתיות זאת אהבה מיוחדת וכשהן וניליות, רכות כמו ענן וטעימותתתת אלוהים, כמה טעימות, אני לא עומדת בזה 😱

מתכון שפרסמתי בבלוג לפני כמה חודשים והפך ויראלי בטירוף, מאות הכינו את הלחמניות מהבצק המושלם הזה (מי שהכין יודע)

קיצקוץ, תכתבו בגוגל הלוחשת לאוכל לחמניות פרח וניל מתוקות.

אגב, המתכון הראשון בבלוג הוא קציצות דגים מטריפות שהכנתי השבוע, אבל לא בא לי תמונה של אוכל🙈
מרוקאים נא להתפקד!
המשמנה הכי מטורפת הגיעה לבלוג 🙈 והיא טעימה והיא משמינה והיא מעלה זכרונות מהילדות ושאלוהים יעזור לנו עם הקלוריות.

זה התחיל מזה שאחותי חגילגולית כתבה לי וואטס אפ היסטרי על זה שהפכה את הבלוג שעה ולא מצאה משמנה. " אין לך בבלוג משמנה"?
 הזדעקה🤣
אמרתי לה: שנים אני רוצה להכין וכל פעם מכינה משהו אחר וזה נדחק הצידה.

אז היום עשיתי לזה סוף ( וגם לדיאטה שלי🤣) והכנתי ואיזה טעותתתת אלוהים, איזה טעות, לא מפסיקה לטעום ולהתלהב ולהיזכר בטעם של המשמנה שאמא שלי הייתה מכינה לנו.

 לפחות אחת לשבוע, אחר הצהריים הייתה מכינה לנו תבנית ענקית של משמנה, כוס תה עם נענע ומלא סוכר והיינו טורפים את זה.

אז מתכון מדוייק על הגרם, מלאאא תמונות שיעזרו לכם להבין את התהליך וגם סרטון בהילוך רגיל כדי שיהיה מובן, הכל בבלוג. תכתבו בגוגל הלוחשת לאוכל ואתם שם

הכנתם? שתפו אותי בזכרונות שלכם
שבוע טוב אהובים❣️❣️❣️
הכי מהירה שלי - 20 דקות הייתה מוכנה. 

השבוע כל יום אפיתי משהו אחר.
 עם כמה שאתם חושבים שאני כללל היום במטבח - אתם צודקים🤣🤣 אבל אני עושה עוד כמה דברים בין לבין.

קיצר, אחרי שבוע עמוס יצאתי אתמול בהצהרות שהשבת לא תהיה עוגה חדשה 😱

מה הייתה התגובה? פסדררר אמא, לא נורא אמא, תנוחי אמא🤣🤣 נראה לי שהם הבינו יותר ממני שאני מחרטטת ולא אעמוד במילה שלי🤣

רבע לארבע הכל היה מתוקתק, אני כבר אחרי מקלחת, בטוחה שסבבה לגמרי שאין עוגה ועוד רגע נכנסת השבת ואזזז, נזכרתי שבאמצע השבוע הכנתי בסיס פריך שוקולד והקפאתי. מידי פעם אני מכינה בסיסים לעוגות ומקפיאה. אגב, גם בצקים לעוגיות אני מקפיאה קבוע ואז כשמתחשק משהו טעים, מכינים בצ'יק בלי להתעצל.

קיצר, הוצאתי את הבצק, אפיתי ובזמן שהבצק בתנור כבר הקצפתי שמנת עם מסקרפונה ועוד כמה גודיז, מזגתי על העוגה, פיזרתי פירורי בצק מעל ושלחתי למקפיא. אחרי שעה בול הייתה לנו עוגה טעימה בטירוף עם קרם קפה. אמרתי הכי מהירה שלי 🙈

המתכון בבלוג והוא קל להפליא
תכתבו בגוגל הלוחשת לאוכל ואתם שם ותכף מעלה להיילייטס
אמן שהשנה הבאה תהיה בנוייה מאלף שכבות של מיליון קינוחים מטריפים😋

המילפיי שלי היא בין הכי נצפים בבלוג ובצדק! אתם מבינים עניין ויש לכם טעם😉

יאללה ביי ביי2020וברוכה הבאה2021 (למרות שאיתי2020מאודדד היטיבה ואין לי תלונות, אבל אני לא חיה לבד בעולם והיא הקשתה ועדיין מקשה על מלאאא אנשים ועסקים וליבי איתם❣️

Happy new year 💥🎉✨✨🎉💥
לצפייה בתמונות נוספות..... עקבו אחרי באינסטגרם
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס