סופגניות (פרווה). אי אפשר חנוכה בלי סופגניות אמיתיות של בית. לאורך כל החג אני מכינה מיני מטוגנים וגם סופגניות אמיתיות כמובן ממש כמו בקונדיטוריה
איך אפשר חנוכה בלי סופגניות?? חודשיים לפני חנוכה כל המרכולים כבר מוכרים את הדבר הטעים הזה אבל אני מתאפקת ורק בחנוכה – כל שמונת הימים, יום יום מכינה סופגניות, כל מיני סוגים, כל מיני מליות אבל בסוף הכי טעים זה עם ריבת תותים טובה. המתכון פה הוא בגרסת הפרווה שלו שיוצא לא פחות טעים מהחלבי.
סופגניות (פרווה)
חומרים ל -40 סופגניות
- 1 ק"ג קמח
- 2 כפות שמרים יבשים או שקית שמרית
- 3 ביצים בטמפרטורת החדר
- ¼ כפית מלח
- ½ כוס שמן
- 2 כפות ברנדי או רום אמיתי
- ¾ כוס סוכר
- 1 ורבע כוסות מים פושרים.
- גרידת לימון מלימון שלם.
- כפית תמצית וניל.
אופן ההכנה:
- לשים קמח ושמרים במיקסר ולערבב.
- להוסיף ביצים, שמן, תמצית וניל, גרידת לימון, ברנדי וסוכר והתחיל ללוש.
- להתחיל להוסיף מים פושרים בהדרגה וללוש 5 דקות לבצק רך וגמיש.
- להוסיף מלח וללוש עוד 5 דקות.
- להתפיח חצי שעה במקום חמים.
- ללוש שוב 2-3 דקות ולהתפיח עוד שעה – שעה וחצי עד להכפלת הנפח.
- לחלק לכ – 40 יחידות במשקל 50 גרם היחידה.
- ללוש ולעצב כל יחידת בצק לכדור.
- להניח את כדור הבצק על ריבוע נייר אפייה ולשטח אותו מעט עם הידיים. להתפיח כשעה עד להכפלת הנפח.
- לטגן בשמן עמוק על חום נמוך 2-3 דקות מכל צד – אם יש מדחום אז לשמור על חום של 170-180 מעלות ואם לא אז פשוט לטגן על אש נמוכה ולבדוק את הסופגניות הראשונות שלא יישארו בצקיות מבפנים.
הטיגון: להרים את הסופגנייה עם נייר האפייה ולהניח בשמן. הנייר ייפרד מייד מהבצק ואז אפשר להוציא אותו.
מדהימה אותי כל פעם מחדש,לא מחפשת באתרים אחרים יודעת שפה אמצא בדיוק את הטוב ביותר אני סהכ בת 30 23 שנה במטבח כן מגיל 7 במטבח מבשלת טוב אבל עדיין לא הגעתי לאליפות שלך
איזה כייף לשמוע אושרית יקרה.
תודה וחג שמחחח