יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • הסדנאות שלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • הסדנאות שלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • הסדנאות שלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • הסדנאות שלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
עוגת שמרים ופרג
ראשי » לחמים, לחמניות ומאפים » עוגת שמרים ופרג

עוגת שמרים ופרג

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 10 בנובמבר 2018 12 תגובות

עוגת שמרים ופרג. אם כבר עוגת שמרים אז אני מעדיפה עם פרג או עם גבינת שמנת טובה וצימוקים או דובדבני אמרנה. את הפרג אני אוהבת עם צימוקים ואגוזים. הפרג מעין מרטיב את העוגה ומשאיר אותה רכה כמה ימים מחוץ למקרר.

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
עוגת שמרים ופרג

פעם ראשונה שטעמתי פרג הייתה לפני המון שנים, בתקופה שעוד היו משלוחי מנות של עוגיות תוצרת בית בין השכנים. התקופה הזו עברה חלפה לה ולמרות שרוב העוגיות היו יבשות ולא טעימות, בלשון המעטה, התקופה הזו זכורה לי כאחת היפות. ממש חיכינו לצלחות עם העוגיות ועשינו בינינו האחים, הגרלה מי לוקח לשכנים רק כדי אולי לקבל כמה שקלים (לירות??) דמי פורים.
הביס היבש והמר של אוזן המן ממולאת בפרג גרם לי לחשוב שפרג זה מגעיל(לא אומרים מגעיל על אוכל ??אבל כך חשבתי אז) ורק יותר מעשרים שנה אחר כך גיליתי אותו מחדש. הבנתי שמה שטעמתי אז, בתור ילדה היה פרג לא טרי ולא מטופל נכון.


היום אני מכורה לפרג ועוגת שמרים עם פרג, אגוזים וצימוקים היא הכי אהובה עליי אחרי שמרים עם גבינה. למקרה שמישהו עדיין לא יודע, פרג קונים רק בחנות תבלינים טובה שטוחנת אותו במקום ואם לא משתמשים מייד, פשוט מקפיאים אותו כדי שישמור על הטריות. פרג לא טרי הוא פרג עם טעם מר מאוד.

כדי לקבל את כל הקיפולים האלה, פשוט מרדדים את הבצק לעלה דק דק, מורחים במלית ומגלגלים לרולדה. את הרולדה מניחים בתבנית כשהיא מלופפת סביב עצמה.

את הרעיון לצורה הזאת ראיתי פה באינסטגרם בדף שאני עוקבת אחריו ובפינטרסט. אחרי מחקר קצר באינטרנט מצאתי שקוראים לעוגה הזאת פוביטיצה והיא מגיעה אלינו מקרואטיה וסרביה. עוגה מסורתית עשירה שהיו מכינים פעם בעיקר בחגים ואירועים מיוחדים. השם נובע מתהליך ההכנה שמשמעותו – "מגולגלת". כאמור, אכן את העוגה הזו מרדדים דק דק ומגלגלים לרולדה הדוקה שתצליח להחזיק את המלית. במקרה שלי עם המלית פרג, שהיא מלית כבדה יותר, התפיחה נמוכה יותר. אם רוצים עוגה ממש גבוהה, כדאי למלא בשוקולד או במלית חמאה, קקאו וקינמון או כמו במקור במלית אגוזים.

לפני אפייה

אחרי

עוגת שמרים ופרג

מצרכים לעוגה אחת מאוד גדולה (כמו בתמונות) או שתי רולדות רגילות בתבנית אינגליש קייק

לבצק

  • 420 גרם קמח רגיל (3 כוסות)
  • 1 כף שטוחה שמרים יבשים
  • ½ שקית אבקת אפייה
  • ½ כוס פחות כף סוכר
  • 2 ביצים גדולות
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ½ כפית גרידת לימון
  • ½  כוס חלב פושר
  • ¼ כפית מלח
  • 100 גרם חמאה רכה

למלית פרג

  • ½ כוס חלב (120 מ”ל)
  • 50 גרם חמאה חתוכה לקוביות
  • ¼1 כוסות סוכר (250 גרם)
  • ½ כוס אגוזי מלך טחונים דק
  • ½ כוס צימוקים בהירים
  • 3 כוסות פרג טחון טרי
  • קליפה מגוררת דק מ- ½ לימון

למריחה ופיזור

  • 1 חלמון ביצה
  • מעט סוכר גבישי (קונים בחנויות מתמחות באפייה)

לסירופ

  • ¼ כוס מים
  • ½ כוס סוכר
  • 1 כף מיץ לימון

אופן הכנה

  1. הכנת הבצק – שמים בקערת המיקסר עם וו לישה את הקמח ומערבבים לתוכו את השמרים. מוסיפים אבקת אפייה, סוכר, ביצים, תמצית וניל וגרידת לימון ומתחילים ללוש על מהירות נמוכה.
  2. מוסיפים את החלב וממשיכים ללוש 2-3 דקות, הבצק מתחיל להתאחד.
  3. מוסיפים את המלח. מוסיפים את החמאה הרכה בהדרגה וממשיכים ללוש עוד כ- 7 דקות עד שמקבלים בצק אחיד וחלק.
  4. מניחים את הבצק בקערה משומנת קלות ומעבירים למקרר להתפחה של מינימום 5 שעות ורצוי למשך הלילה.
  5. הכנת המלית – מחממים חלב עם חמאה וסוכר בסיר קטן עד שהסוכר נמס ומביאים לסף רתיחה.
  6. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים אגוזים וצימוקים ומערבבים כדקה.
  7. מסירים מהאש ומוסיפים פרג, גרידת לימון ומערבבים. מקררים לטמפרטורת החדר לפני שמניחים על הבצק.
  8. הכנת עוגת שמרים – מקמחים מעט מאוד משטח עבודה. מרדדים את הבצק לעלה גדול ודק מאוד. מורחים את הפרג על כל הבצק ומגלגלים לרולדה הדוקה. מעבירים את הרולדה לתבנית אפייה מלבנית רחבה ומלפפים אותה סביב עצמה (יש סרטון הסבר למעלה).
  9. מתפיחים כשעה או עד שהבצק מכפיל את הנפח.
  10. מורחים חלמון ביצה ומפזרים סוכר גבישי.
  11. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 165 מעלות 35-40 דקות. במידה והעוגה הזהיבה כבר, מניחים מעליה נייר כסף בצורה רופפת ואופים עוד 10 דקות. סה"כ כ – 45-50 דקות אפייה. בשלב האפייה יש לשים לב לזמן האפייה שמשתנה מתנור לתנור וגם התבנית שבה אנחנו אופים משנה את זמני האפייה. יש תבניות שמוליכות חום יותר גבוה או פחות ולכן זמני האפייה משתנים בהתאם. ההמלצה היא לבדוק את העוגה אחרי 30 דקות ולהפעיל שיקול דעת.
  12. הכנת סירופ – מרתיחים יחד מים וסוכר למשך כמה דקות עד שמתקבל סירופ סמיך אבל לא סמיך מידי. מוסיפים מיץ לימון ומרתיחים עוד דקה. מכבים את הגז ומקררים את הסירופ לטמפרטורת החדר.
  13. בעזרת מברשת מורחים את הסירופ הקר על העוגה מייד שהיא יוצאת מהתנור.
  14. מקררים את העוגה היטב לפי שפורסים אותה. רק כך נוכל לראות את כל הקיפולים.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • בקלאווה אוזני המן
    בקלאווה אוזני המן
  • עוגיות גבינה רוסיות (רגלי אווז)
    עוגיות גבינה רוסיות (רגלי אווז)
  • סופגניות מהירות הכנה עם טריק מדליק
    סופגניות מהירות הכנה עם טריק מדליק
  • כרוב ממולא בשר ואורז אפוי בתנור
    כרוב ממולא בשר ואורז אפוי בתנור
עוגת שמרים פרג

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

12 תגובות

  1. בתיה אניג׳ר הגב 28 בפברואר 2021 בשעה 0:25

    היי יהודית
    הכנתי את העוגה לפורים עפי המתכון שלך, העוגה יצאה יפה מאוד וטעימה במיוחד
    תודה על השיתוף
    בתיה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 1 במרץ 2021 בשעה 18:02

      כייף לשמוע בתיה ♥

  2. רעות הגב 1 בפברואר 2020 בשעה 12:05

    היי, כל המתכונים שלך מעולים!

    שאלה- אפשר להשתמש בקמח כוסמין לבן? או קמח כוסמין מלא?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 1 בפברואר 2020 בשעה 13:32

      היי רעות,

      תודה רבה רבה. אפשר כוסמין לבן ביחס של אחד לאחד כמו קמח רגיל. מלא לבד לא הייתי שמה. אולי חצי לבן חצי מלא.

  3. מעיין הגב 24 בינואר 2019 בשעה 13:44

    נראה מושלם
    מה הכמות של שמרים טריים?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 24 בינואר 2019 בשעה 20:49

      היי מעיין. על כל קילו קמח שמים 50 גרם שמרים טריים

  4. שם *דגנית הגב 24 בנובמבר 2018 בשעה 15:19

    האם אפשר להשתמש בקמח שמרים?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 24 בנובמבר 2018 בשעה 18:06

      היי דגנית. אין בעייה להשתמש בקמח שמרים

  5. איילה הגב 23 בנובמבר 2018 בשעה 8:56

    הבצק במקרר מאתמול, תכף מכינה את המלית. יש לי שאלה- האם צריך להתפיח אחרי המילוי? (אפילו שלא כתוב) מכינה את העוגה ליום הולדת 80 של אבא שלי, שחולה על פרג!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 23 בנובמבר 2018 בשעה 17:36

      יוו איילה. מקווה שהתפחת. לא היה לי אינטרנט ורק עכשיו ראיתי. איך יצא?

  6. סיגל ברמר הגב 10 בנובמבר 2018 בשעה 21:59

    זה מושלם וזה טעים הצורה מיוחדת ומגרה !! מוכשרת שלי נשיקות

  7. רויטל הגב 10 בנובמבר 2018 בשעה 15:45

    מושלמת! עיצוב הרולדה פשוט ולא מסובך ויוצר מראה משגע אחרי האפייה. אהבתי:)

השארת תגובה

ביטול

שלום שלום וברוכים הבאים 🙂 איזה כייף שאתם פה. שמי יהודית אבל החברים שלי קוראים לי ג'ודי. בשנת 2011, באופן אקראי לחלוטין התחלתי לכתוב בלוג באתר "תפוז" שאירח כותבים/בלוגרים באתר שלו.......... להמשך קריאה

אביב תיקונים והתקנות - כל סוגי התיקונים לבית ולעסק עם שרות מושלם ואחריות

למעבר לדף העסקי לחצו כאן

050-3221145 - גידי

📌 צביעה איכותית ונקיה.
📌 כל התיקונים לבית ברמה גבוהה.
📌 שיפוץ אמבטיה/מקלחת.
📌 מכירה והתקנת פרקטים.
📌 דלתות פנים ודלתות כניסה.
📌 מנעולן מוסמך.
📌התקנת אביזרי אמבטיה.
📌תליית וילונות.
📌תליית טלויזיות.
📌תליית מדפים.
📌תליית מראות.
📌תליית תמונות.
📌טיפול ותיקון דוד שמש.
📌החלפת שקעים ומפסקים.
📌הרכבת גופי תאורה.
📌תיקון תריסים.
📌החלפת רשתות.
📌החלפת כל סוגי הברזים.

הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




פרגנו לי בלייק
חפשו פה מתכון ספציפי
כל המתכונים לפי קטגוריות



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
הלוחשת לאוכל גם באינסטגרם

yehudit_aviv

יהודית אביב הלוחשת לאוכל
כשמתחשק לי עוגיות שוקולד צ׳ כשמתחשק לי עוגיות שוקולד צ׳יפס ולא בא לי לחכות שעותתת שההצק יתקרר🙈
אזזזז  חמש דקות הכנה, בלי מיקסר ובלי המתנה… רבע שעה אפייה וזהווו 
עוגיות מושלמות בכלום זמן
 המתכון בבלוג. תכתבו בגוגל עוגיות שוקולד ונוטלה קלות לככנה הלוחשת לאוכל
.
.
.
#chocolate #chocolatechipcookies #chocolatelab #chocolates #שוקולד #שוקולדציפס #שוקולדים #שוקולדחלב #עוגיותשוקולדציפס #עוגיותשוקולדציפס🍪
מתבקש מרק אבל אני תמיד מעדיפה מתוקים אז מתחממת לי עם הרוגעלך הכי טעימים שתכינו אי פעם

המתכון בבלוג. תכתבו בגוגל רוגעלך הלוחשת לאוכל ותכף שמה לינק בסטורי
.
.
.
#chocolate
#chocolatecake
#רוגעלך
#רוגלך
אם לא יצא לכם עדיין להכין מר אם לא יצא לכם עדיין להכין מרק תפוחי אדמה, אתם חייבים. הוא קטיפתי וטעיםםם
המתכון בבלוג, תכתבו בגוגל מרק תפוחי אדמה הלוחשת לאוכל
.
.
#potato
#soup
#potatpsoup
#israelinstagram
#ontheblog
#lovesoup
#lovepotato
תעשו טובה לעצמכם ולכו להכין תעשו טובה לעצמכם ולכו להכין עכשיו בצק מקדים לחלה. מחר בבוקר תיכנסו לבלוג שלי תכתבו בגוגל חלה לשבת עם בצק מקדים הלוחשת לאוכל. יעלו כמה וכמה מתכונים וכולם מעולים. תכינו ותבינו את ההבדלים בין חלה רגילה לחלה עם בצק מקדים.

כדי להקל עליכם אני שמה לכם פה את המתכון לבצק המקדים שלוקח חצי דקה להכין אותו. 
תערבבו יחד קמח, שמרים ומים לפי הכמויות למטה, תכסו ותשאירו כל הלילה על השייש. מחר תמשיכו לפי המתכון מהבלוג. 
תהנו❤️❤️
1.5 כוסות קמח
1/4 כפית שמרים יבשים
3/4 עד 1  כוס מים

נ. ב. שמה לכם לינק לחלות בסטורי, תבואו
.
.
.
#hallabread
#halla
#bread
#חלהלשבת
#חלה
#שבת
#שבתשלום
כמה דקות קטנות ויש עוגת תפוחים הכי קלה והכי טעימה.
כל מה שצריך זה קערה ותבנית.
שטרוייזל מלמטה, תפוחים במרכז ושטרוייזל מלמעלה וזהו! לתנור.
תכינו קצפת או שמנת חמוצה או גלידת וניל ואתם מסודרים
המתכון עכשיו בבלוג. תכתבו בגוגל עוגת תפוחים מדהימה קלה להכנה הלוחשת לאוכל
.
.
.
#applestart
#applecakes
#apples
#tart
#cakesofinstagram
#cake
#israelinstagram
#ontheblog
#cakeslovers
#cakecakecake
הכנתי מלאווח היסטרי, לא נכין ממנו זיוה??
חפשו בהיילייטס או בבלוג את המתכון למלאווח, תוציאו מהמקרר את כל הגבינות הטעימות שיש לכם, תערבבו עם הרבה תרד בייבי טרי (אין צורך לחלוט), שימו מלח, פלפל שחור וקורט אגוז מוסקט ותמלאו את המלאווח ותגחגלו לרולדה.
תמרחו ביצה ותפזרו שומשום
אפייה: 160 מעלות בערך 45 דקות, עד שמקבלים צבע שחום יפה

זהו!!!

.
.
.#מלאווח
#מלאווחאדיר
#מאפים
#yamanfoods
#melawach
#בצקים
#בצקעלים
#cheese
#גבינהבולגרית
#
בצק שמרים פטנט, אחד הטובים ש בצק שמרים פטנט, אחד הטובים שאני מכינה כבר מיליון שנים. את הבצק עצמו לא מתפיחים אלא רק את המאפים המוכנים והבצק עובר קיפולים עם חמאה. הפעם מילאתי בגבינה אבל אפשר עם תפוחים, פרג, שוקולד וכל מלית שאתם אוהבים.
המתכון בבלוג. תכתבו בגוגל בצק שמרים מדופף הלוחשת לאוכל
.
.
.
#cheesecakes
#cheeselover
#cheesecakefactory
#cakesofinstagram
#cakes
#israelinstagram
#ontheblog
#lovetocook
#instegram_israel
#cheeseboard
לאאא אל תכינו!! אתם לא תצליחו לעצור בראשונה וגם לא בשנייה, אז פשוט אל תכינו 🙈
מי שבכל זאת רוצה להתפרע🤣🤣 המתכון בבלוג ותכף שמה לינק בהיילייטס ובסטורי
.
.
.
#chocolatecookies
#chocolate
#cookies
#chocolover
#ontheblog
#onthetable
#israelinstagram
#lovecookies
#cookieslover
#cookieslovers
הכרוביות בשיא הטריות והטעם הכרוביות בשיא הטריות והטעם שלהן ואני מכורה 🙈 אז דבר ראשון תשמרו את הפוסט כדי שתוכלו תמיד להיזכר שהוא קיים ולהכין אותו😉

אם תתחילו עכשיו, עוד חצי שעה תהיה תבנית היסטרית של כרובית וטחינה כתוספת לעיקרית או כעיקרית בעצמה
.
.
המתכון בשיתוף טחינת טורקיז המעולה ותכף מעלה קישור לסטורי
@turkiz_tahini
.
.
. #tahini
#israelinstagram
#ontheblog
#onthetable
#inmyblog
#lovetahini
#veganfoodshare
#veganfood
#vegansalads
#veganlife
#califlower
#vegetables
#vegetablesreceipes
#vegetablegardening
לתמונות נוספות לחצו פה בואו לעקוב אחריי באינסטגרם
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס