פוקצ'ה הכי מטורפת שיצא לי להכין ויצא לי! רכה ואוורירית כמו סופגנייה מבפנים וקריספית מבחוץ, מלאה בטעם בשל ההתפחה הארוכה שהיא עוברת. אופים אותה בסיר ברזל יצוק שאוגר בתוכו חום מטורף ומעניק למאפים מרקם שלא ניתן להשיג בשום צורה אחרת למעט טאבון
אפשר להכין פוקצ'ה בכל מיני דרכים ותמיד בצק אפוי יהיה טעים אבלללל פוקצ'ה בהתפחה ארוכה שנאפית בתוך סיר ברזל שיש לו הולכת חום מטורפת, זה כבר עולם אחר לחלוטין.
הדבר הכי חשוב בהכנת לחמים זה הזמן! אפשר להכין לחמים עם כל סוג של קמח שאוהבים, אבל הזמן הוא המרכיב הכי חשוב כי הוא זה שנותן בסופו של דבר את הטעם העמוק ללחם ואת המרקם המושלם.
לחם שעובר התפחה ארוכה עובר תהליכים כימיים שבסופו של דבר תורמים גם לתוצאה נעימה לעיכול ולא מרגישים נפיחות מעיקה בקיבה.
הפוקצ'ה יוצאת קריספית מבחוץ וכמו סופגנייה אוורירית מבפנים, מלאה בועות אוויר וכל כך טעימה ומיוחדת. שימו קערה עם שמן זית ואפשר גם בלסמי וזהו, אתם מסודרים!
שימו עשבי תיבול טריים או כל תוספת שאתם אוהבים ותתכוננו להתעלף על הטעם והמרקם
פוקצ'ה מושלמת בסיר ברזל יצוק
הסיר ברזל יצוק של מגנוס עכשיו בהנחה של 15% באתר וגם כל האתר בהנחה
בסוף הרכישה, בקופה יש להכניס קוד קופון: yehudit15
כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- את הבצק מכינים בשיטה ללא לישה ורק עם 3 קיפולים, ממש כמו הלחם קיפולים שלי והתפחה ואז התפחה ארוכה במקרר.
- יש אפשרות להשאיר את הבצק לילה במקרר אבל, הפעם בגלל חוסר זמן השארתי יומיים שלמים במקרר וזה הפך את הבצק להכי מושלם שיש.
- לא לקצר תהליכים! תיצמדו למתכון בדיוק כדי שגם לכם ייצא מושלם.
מצרכים לפוקצ'ה אחת
- 500 גרם קמח (השתמשתי בשטיבל 405)
- 1/2 כפית שמרים (2.5 גרם)
- 1/4 כוס שמן זית (50 גרם)
- 2 כפיות מלח (15 גרם)
- 400 מ"ל/גרם מים
אופן הכנה
מערבבים יחד קמח ושמרים. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים רק עד שהכל מתאחד. הבצק דביק ולא חלק וזה בסדר גמור. מורחים מעט שמן זית על הבצק, מכסים בניילון ומתפיחים 5-6 שעות במקום חמים.
מקפלים את הבצק לתוך עצמו 4-5 פעמים, מכסים ומתפיחים שעתיים.
מקפלים את הבצק לתוך עצמו 4-5 פעמים, מכסים ומתפיחים שעה.
*** אחרי כל קיפול והתפחה הבצק מתחזק ונעשה גמיש וחלק יותר ותופח מהר יותר.
מקפלים את הבצק לתוך עצמו 4-5 פעמים.
מעבירים את הבצק לקופסת פלסטיק בנפח של 2 ליטר, סוגרים את הקופסא ומעבירים למקרר ללילה (אפשר גם שני לילות).
למחרת בבוקר מוציאים את הבצק מהמקרר ומשאירים על השייש חצי שעה.
מרפדים את הסיר ברזל בנייר אפייה ומקמחים אותו קלות.
הופכים את הקופסא עם הבצק ישר לתוך הסיר. מקמחים מעט את הבצק והידיים ומסדרים את הבצק בסיר מבלי להוריד לו את הנפח. סוגרים את הסיר ומתפיחים כשעתיים ורבע.
מחממים תנור לחום הכי גבוה שיש (אצלי 250 מעלות).
מוזגים על הבצק שמן זית ועם האצבעות יוצרים גומות בבצק.
מקשטים בעשבי תיבול טריים ואופים על רשת במרכז התנור כשעה או עד שהלחם נראה שחום ומוכן.
מוציאים מהתנור, מקררים מעט ומעבירים לצינון על רשת צינון.
הפוקצ'ה הכי טעימה כשהיא יוצאת חמה מהתנור וביום האפייה אבל ניתן להקפיא אותה ולחמם כשרוצים לאכול.
אם אין לי זמן להתפחה ארוכה ככ איך אפשר לעשות?
לשים יותר שמרים. 2 כפות ולהתפיח שעתיים
נראה ממש טוב !!!
האם יתאים לאפות בסיר של ג'חנון ?
לא מתאים
עשיתי, יצא נפלאאאא. אלופה!
הכל תפח כל כך, שהסיר שלי היה קטן מדי (כ-25 ס"מ קוטר), אז שמתי בתבנית עגולה גדולה מאוד ועטפתי טוב בנייר אלומניום באפיה , עם מרווח לתפיחה נוספת ליתר ביטחון.
תקשיבי, יצא אליפות, אין עלייך
שתהיה לך שנה אזרחית נפלאה, ואשמח, במסגרת הפרויקט שלך עם הלחמים האווריריים האלו, גם לבאגט בשיטה זו, אם יסתדר לך כמובן
מהמם שמחה לשמוע ויהיו באגטים בקרוב
שלום לך
אמרת 250 מעלות ואפיה במשך שעה.
זה נשמע המוןןןן זמן וחום מאוד גבוה.
בדרכ על חום כל כך גבוה אפיית הלחם היא ממש קצרה. לכן אני שואלת אם אין כאן טעות?
תודה.
זה נאפה בתוך סיר סגור ואם כתבתי מתכון זה רק אחרי שהוא נוסה לפחות פעמיים או הרבה יותר אז אין טעות
אפשר לאפות בטאבון ללא סיר?
אפשרי
האם אפשר לאפות ללא הסיר יצוק?
נגיד, תבנית אפיה ולכסות עם נייר כסף? או סיר ננסטיק?
בסיר אחר או תבנית זה תהליך הכנה אחר
אפשר סיר/תבנית חרס עם מכסה במקום הסיר?
אין לי מושג לגבי סיר חרס כי אני לא מכירה. שווה לנסות
כמה,זמן לקח לך בתנור? מעל 40 דק?
תודה?
כשעה וזה כתוב במתכון
לא ניתן להכנס ללינק של הסיר , מה קוטרו?
הנה שוב
https://www.magnus-shop.co.il/items/4681167-%D7%A1%D7%99%D7%A8-%D7%A1%D7%95%D7%98%D7%90%D7%92-%D7%A9%D7%97%D7%95%D7%A8-%D7%A2%D7%A9%D7%95%D7%99-%D7%99%D7%A6%D7%99%D7%A7%D7%AA-%D7%91%D7%A8%D7%96%D7%9C-
תודה רבה על המתכון 🙂
האם אופים את הפוקצ'ה עם מכסה?
בשמחה רבה
כן וזה כתוב המתכון