וואוווו איזה פרנה מטורפת הכנתי בסיר ברזל יצוק של מגנוס. הסיר הכי עובד אצלי בבית. מלהיטים חלוקי נחל בסיר ומניחים עליו את הבצק. יוצאת פרנה מטורפת וחסכתי לכם קנייה של טאבון 🙂


וואווו וואו וואווו איזה פרנה מטורפת הכנתי בסיר ברזל יצוק של מגנוס. זה הסיר שאני הכי עובדת איתו בבית והפעם החלטתי להכין בסיר פרנה, שבדרך כלל אני מכינה בסיר גריל החשמלי וזה יצא פי אלף יותר טוב בסיר ברזל. הולכת החום שלו מטורפת ומדמה טאבון. אני מכינה בו כל כך הרבה תבשילים ולחמים וכל פעם אני בטוחה שזה השיא ואז מכינה עוד מתכון ואני מופתעת מחדש מהעוצמות והאיכות של הסיר.
עוד מתכונים שאני מכינה בסיר ברזל
- אסאדו וירקות שורש ביין בתנור
- אורז עם בשר גזר וחומוס בסיר אחד בתנור
- פתיתים ירוקים עם פרגיות בתנור
- עוף עם אורז ותפוחי אדמה בתנור בסיר אחד







פרנה מרוקאית שמכינים בסיר ברזל יצוק
כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- חייב סיר ברזל וחלוקי נחל בשביל המתכון הזה, רק חום לוהט מייצר תוצאה מושלמת כמו בטאבון.
- את הבצק הכנתי ידנית בלי להפעיל מיקסר כי ההכנה מאוד פשוטה וקלה.
- הכמויות נמדדו במשקל ואני הכי ממליצה לעבוד עם משקל. אם אין, יש בבלוג וגם באינטרנט המרת מידות אפייה.
- חלוקי נחל קונים במשתלות או מוצאים באזור של נחלים ומנקים אותן היטב לפני השימוש.
מצרכים ל – 2 פרנות גדולות בקוטר של כ – 28 ס"מ
- 1 ק"ג קמח פיצה (השתמשתי בקמח של קאפוטו)
- 2 כפות שמרים יבשים (22 גרם)
- 30 גרם סוכר
- 25 גרם מלח
- 50 גרם שמן זית (1/4 כוס)
- 750 גרם/מ"ל מים פושרים (3 כוסות מדידה)
אופן הכנה
שמים את הקמח, שמרים וסוכר בקערה גדולה ומערבבים. מוסיפים את המים ומערבבים עם היד עד שמתקבל בצק אחיד. מוסיפים מלח ושמן זית ולשים את הבצק 5 דקות. מורחים מעט שמן זית על הבצק שלא יתייבש, מכסים עם ניילון ומתפיחים 1/2 שעה. אחרי חצי שעה מורידים את הנפח של הבצק ומקפלים אותו לתוך עצמו. מתפיחים עוד 1/2 שעה. חוזרים על פעולת ההתפחה והקיפול שלוש פעמים סך הכל. אחרי הפעם השלישית מתפיחים כשעה והבצק מוכן לעיצוב.
בזמן שהבצק תופח מדליקים את התנור על החום הכי גבוה שיש. מניחים בסיר נייר אפייה ומניחים בתוכו את חלוקי הנחל. האבנים חייבות להיות לוהטות כשמניחים עליהן את הבצק. מקמחים משטח עבודה עם קמח או עם סמולינה ומחלקים את הבצק לשני חלקים. אם רוצים לחמים קטנים יותר אפשר לחלק לארבעה חלקים. מעצבים חלק ראשון ללחם שטוח בלי להוריד לו את הנפח. מקמחים היטב מרדה פיצה או תחתית של תבנית טארט מתפרקת ומעבירים אליו את הבצק. אפשר לעצב את הבצק ישירות על המרדה/תחתית טארט. את החלק השני של הבצק שומרים מכוסה היטב בקערה עד לשימוש. כשהסיר והאבנים לוהטות, מעבירים את הבצק בזהירות על האבנים ויוצרים גומות בעזרת האצבעות. מכסים את הסיר עם המכסה ואופים כ – 40 דקות או עד שהלחם מקבל צבע שחום וקראסט מדהים. מוציאים את הלחם המוכן ומקררים על רשת צינון. מחזירים את הסיר עם האבנים לתנור בזמן שמעצבים את הלחם השני, האבנים חייבות להיות לוהטות כשמניחים עליהן את הבצק. אופים באותה צורה גם את הלחם השני. אפשר להקפיא את הלחם ולחמם בתנור כדי להחזיר לו את הקריספיות.
היי
הפרנה נדבקה לי לאבנים וכשהוצאיתי את האבנים חלק מהלחם נתלש,מה עושים?
באיזה סיר הכנת? הסיר אמור להיות ממש לוהט וגם האבנים
היי נראה מעולה!!
חייב לכסות?
ללא כיסוי הפרנה מתייבשת??
בשיטה הזאת מומלץ לכסות. אפשר גם בלי אבל אז ממליצה ליצור את הפרנות ולהתפיח חצי שעה לפני האפייה
חיבים אם חלוקי אבן
בשביל פרנה כן. אפשר גם בלי
האם ניתן להכניס לטאבון? בכמה מעלות?
אם כן, איך יוצרים גומות? אפשר לפני שמכניסים?
לא הכנתי בטאבון את זה ספציפית. לטאבון הכי מומלץ בצקים בהתפחה ארוכה
גם האפייה חייבת להיות על החום הכי גבוהה?
חייבת חייבת
חייב את האבנים?
יש לי את הסיר הזה
חייב זה כל הקטע של הפרנה