כדורי השוקולד הכי טעימים שתכינו ולא, זה לא עם פתיבר! זה הרבה יותר טעים ומשודרג. יש כמה שלבים, אבל מתקבלים המון כדורים טעימים במיוחד ומיוחדים
לפני כמה שנים טובות וליתר דיוק ב -2015 הכנתי כדורי שוקולד בסגנון פררו רושה בפעם הראשונה. הם היו כל כךךךך טעימים ואפילו חשבתי אז שהתמונות ממש סבבה 🙂 🙂 אם זה מעניין אתכם לראות כנסו פה. מאז עברו כל כךךךך הרבה מים בנהר, אבל עדיין המתכון עומד לחלוטין במבחן הזמן. ובכל זאת כשבאתי לשחזר את המתכון יצא לי משהו אחר לחלוטין, הרבה יותר טעים ולמה? כי קשה לי ממש לחזור בדיוק על אותו מתכון כשאני יודעת שאפשר לשדרג אותו 🙂
אז איך נזכרתי בזה פתאום?
לפני חודש בערך היה איזשהו טרנד של עוגיות קינדר בטיקטוק, כל העולם ואחותו הכינו מגולגלות קינדר. לי יש אלרגיה קשה מטרנדים, אני לא סובלת את זה שכל העולם מכין את אותו דבר בדיוק, כמו עדר. אבללל, היה לי חשק לשחזר את הממרח קינדר שאני מטורפת עליו בלי קשר לשום טרנד ובכלל חורצ'ק שלי מטורף על קינדר מאז שהוא ילד וזה קבוע אצלנו בבית. הסתכלתי על הרכיבים שרשומים על הצנצנת וניגשתי למלאכת השחזור. חייבת לציין שזה צלח על הפעם הראשונה וזה יצא מושלם. כן צריך חמאת קקאו ואבקת חלב שאלו מצרכים שלא לכל אחד יש בבית אבל לא בעייה למצוא בחנויות אפייה. כמה שלבים לא מורכבים מידי ויש לנו מלא כדורים טעימים בטירוף שזה סכנת נפשות שהם אצלי במקרר.
כדורי שוקולד ואגוזי לוז בסגנון פררו רושה
היכנסו כאן לצפות בשלבי הכנת הכדורים באינסטגרם
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- יש פה כמה שלבים אבל אפשר להכין כל שלב בנפרד בזמנכם הפנוי, לשמור וכשרוצים להכין כדורי פררו משתמשים בהם.
- יש במתכון ממרח קינדר שהכנתי בבית, ניתן להשתמש גם בממרח קנוי.
- אבקת חלב וחמאת קקאו קונים בחנויות שמתמחות באפייה. חמאת קקאו ראיתי שיש גם בשופרסל.
- מחית וניל רוכשים בחנויות מתמחות באפייה. אפשר להשתמש בתוכן של חצי מקל וניל או תמצית וניל אמיתית.
- קרוקנט אגוזי לוז זה סך הכל אגוזי לוז מסוכרים קצוצים.
- להכנת כדורי השוקולד אני משתמשת בוופלים של לואקר עם אגוזי לוז שזו האריזה האדומה. אל תשתמשו בשום סוג אחר של וופלים למתכון הזה! רק של לואקר וכמובן רצוי למתכון הזה את האריזה האדומה שהכי מתאימה למתכון.
- את הכדורים המוכנים אפשר לשמור חודשים במקפיא או במקרר בצנצנת אטומה.
מצרכים לממרח קינדר ביתי
- 130 גרם אגוזי לוז קלויים וקלופים מהקליפה החומה הדקה
- 50 גרם שמן צמחי (שמן זרעי ענבים או חמניות)
- 30 גרם אבקת סוכר
- 50 גרם אבקת חלב
- 1/4 כפית מחית וניל
- 30 גרם חמאה קקאו
לקרוקנט אגוזי לוז
- 150 גרם סוכר
- 100 גרם אגוזי לוז קלויים קלופים
לכדורי פררו רושה – 35 כדורים במשקל 20 גרם
- חבילה וופלים של לואקר בטעם אגוזי לוז (250 גרם) (אריזה אדומה)
- 100 גרם שוקולד לבן (מומלץ של קליבו)
- 80 גרם חמאה חתוכה לקוביות
- 140 גרם ממרח קינדר ביתי (אפשר גם קנוי)
- קרוקאנט אגוזי לוז
לציפוי
- 200 גרם שוקולד חלב (מומלץ של קאליבו)
- 30 גרם חמאת קקאו
- 50 גרם אגוזי לוז קלויים וטחונים גס
אופן הכנה
מכינים ממרח קינדר: שמים בבלנדר או בשייקר אגוזי לוז ושמן וטוחנים לממרח חלק. מוסיפים אבקת סוכר, אבקת חלב ומחית וניל. ממסים במיקרוגל את חמאת הקקאו ומוסיפים. טוחנים הכל למחית חלקה ודי נוזלית. בזכות חמאת הקקאו הממרח מתייצב במקרר. שומרים בצנצנת במקרר.
מכינים קרוקנט אגוזי לוז: מכינים תבנית מרופדת בנייר אפייה. שמים מחבת נונסטיק על להבה בינונית, מפזרים את הסוכר על כל שטח המחבת ולא נוגעים. לאט לאט תוך כ -2 דקות הסוכר מתחיל להינמס. בעזרת מרית מערבבים עד שמתקבל קרמל זהוב בהיר. זהירות לא לשרוף את הקרמל כי אז זה נעשה מר. מוסיפים אגוזי לוז וכל הזמן מערבבים עד שכל האגוזים עטופים בקרמל. מוזגים לתבנית עם נייר האפייה ומשטחים מעט. מחכים שהאגוזים יתקררו לחלוטין וטוחנים אותם במעבד מזון לפירורים די גסים אבל לא מידי. שומרים בצנצנת עד לשימוש.
מכינים כדורי פררו רושה: טוחנים את הוופלים במעבד מזון ומעבירים לקערה. ממסים שוקולד לבן וחמאה במיקרוגל ומוסיפים לקערה. מוסיפים ממרח קינדר, חמאה ואת כל הקרוקנט אגוזי לוז שהכנו. מערבבים היטב לתערובת אחידה ומעבירים למקרר לשעה להתייצבות. אחרי שעה או כשהתערובת התייצבה מספיק וניתן ליצור ממנה כדורים, יוצרים כדורים במשקל 20 גרם ומעצבים לכדורים חלקים והדוקים. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה שיכולה להיכנס למקפיא. כשכל הכדורים מוכנים מקפיאים אותם מינימום שעה או עד שהם קפואים לחלוטין כמו אבן.
מצפים את הכדורים בשוקולד: ממסים שוקולד וחמאת קקאן במיקרוגל ומערבבים לתוכם אגוזי לוז טחונים גס. מעבירים את השוקולד לכוס או קערית בעלת פייה די רחבה וטובלים עם מזלג כל כדור בשוקולד ומוציאים מייד, נפטרים מעודפי שוקולד ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מעבירים את הכדורים ל – 5 דקות למקפיא רק כדי שהשוקולד יתייצב ומעבירים לצנצנת או קופסא אטומה. שומרים במקפיא או במקרר.
זהירות! זה ממכר 🙂
היי, ממרח קינדר אפשר לקנות של movenpick? ממרח אגוזי לוז
כן אין בעייה
היי
מתכון מטורף!
אשמח לדעת אם אפשר להשתמש במשהו אחר במקום חמאת הקקאו, בדיוק נגמר לי.
לא, זה מה שמייצב את הממרח
הי ,
נראה טעים ביותר
יכולה להמליץ על וופלים אחרים ללא גלוטן ?
תודה
אני לא מכירה ולא טעמתי אז אין לי המלצה. אישית אני קונה רק לואקר
אין עלייך ,נראה מדהים וטעים,
חייבת להכין.
האמת שחובה להכין. מושלמים ברמה אחרת