סחלב חם עם קינמון, קוקוס ופיסטוקים, מעין דייסה מתקתקה שמתאימה בדיוק לימי החורף הקרים. מכינים את הסחלב מחומרים הכי פשוטים שיש תמיד בבית, ממש בחמש דקות ואני כבר אומרת שכוס אחת לא מספיקה, אז מומלץ להכפיל כמויות


למרות שעדיין נעים בערבים והחורף מסרב להגיע, אני כבר כמה שבועות מכינה לנו מידי פעם סחלב חם עם מי ורדים ועם תוספת של קינמון, קוקוס ופיסטוקים. פעם לא סבלתי מי ורדים, אפשר לומר שאצלי זה טעם נרכש והיום אני מתה על מי ורדים בסחלב ומלבי.

סחלב זה בעצם מאוד דומה למלבי, רק ששמים פחות קורנפלור כדי שייצא דליל יותר ושותים אותו חם. לוקח ממש 5 דקות להכין סחלב חם ואם זה לא היה כל כך משמין, הייתי שותה בכמויות כי אני מתה על זה.

באמת מכמה חומרים שתמיד זמינים לנו, אני מכינה משקה חם במרקם של מעין דייסה שמחממת את הגוף והנשמה בלילה כשמתחיל להיות קר ואנחנו רוצים להתחמם לנו.

סחלב חם עם קינמון, קוקוס ופיסטוקים
מצרכים לשתי מנות
*** המלצה חמה – תכפילו כמויות
- 400 מ"ל חלב
- 2 כפות סוכר
- 100 מ"ל חלב
- 2 כפות קורנפלור
- כמה טיפות תמצית מי ורדים/מי ורדים לפי הטעם
להגשה
פיסטוקים קצוצים, קוקוס, קינמון
אופן הכנה
שמים בקלחת 400 מ"ל חלב וסוכר, מערבבים ומביאים לסף רתיחה.
מערבבים בקערית 100 מ"ל חלב וקורנפלור לבלילה חלקה.
מוסיפים את בלילת הקורנפלור לחלב הרותח, מנמיכים את הלהבה למינימום וכל הזמן מערבבים עד שהחלב מסמיך (לוקח פחות מדקה).
מכבים את הלהבה ומוסיפים מי ורדים.
מגישים מייד כשזה רותח. בעזרת מסננת מפזרים קינמון ושמים פיסטוקים קצוצים וקוקוס.
מושלם!!!
תודה רבה ♥
אפשר להחליף את המי ורדים ותמצית וניל
כמה תמצית וניל אם אפשר?
היי שביט,
אפשר . תלוי איזה תמצית את שמה. אם את שמה וניל עדיף מחית או מקל וניל. אם תמצית פשוטה אז משהו כמו כפית. שימי גם 2 שקיות סוכר וניל במקום 2 כפיות מהסוכר