סחלב חם עם קינמון, קוקוס ופיסטוקים, מעין דייסה מתקתקה שמתאימה בדיוק לימי החורף הקרים. מכינים את הסחלב מחומרים הכי פשוטים שיש תמיד בבית, ממש בחמש דקות ואני כבר אומרת שכוס אחת לא מספיקה, אז מומלץ להכפיל כמויות
למרות שעדיין נעים בערבים והחורף מסרב להגיע, אני כבר כמה שבועות מכינה לנו מידי פעם סחלב חם עם מי ורדים ועם תוספת של קינמון, קוקוס ופיסטוקים. פעם לא סבלתי מי ורדים, אפשר לומר שאצלי זה טעם נרכש והיום אני מתה על מי ורדים בסחלב ומלבי.
סחלב זה בעצם מאוד דומה למלבי, רק ששמים פחות קורנפלור כדי שייצא דליל יותר ושותים אותו חם. לוקח ממש 5 דקות להכין סחלב חם ואם זה לא היה כל כך משמין, הייתי שותה בכמויות כי אני מתה על זה.
באמת מכמה חומרים שתמיד זמינים לנו, אני מכינה משקה חם במרקם של מעין דייסה שמחממת את הגוף והנשמה בלילה כשמתחיל להיות קר ואנחנו רוצים להתחמם לנו.
סחלב חם עם קינמון, קוקוס ופיסטוקים
כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- חשוב לדייק עם הכמויות כדי לקבל את הסמיכות המושלמת.
מצרכים לשתי מנות
*** המלצה חמה – תכפילו כמויות
- 2 כוסות חלב (500 מ"ל)
- 2.5 כפות סוכר (40 גרם)
- 1/4 כוס קורנפלור (30 גרם)
- 1 כף מי ורדים (15 מ"ל)
להגשה
פיסטוקים קצוצים, קוקוס, קינמון
אופן הכנה
שמים בקלחת את החלב כשהוא קר, הסוכר והקורנפלור ומערבבים היטב כך שכל הקורנפלור יימס בחלב. מעבירים לגז לאש בינונית – נמוכה ומבשלים תוך ערבוב מתמיד כמה דקות. לאט לאט החלב יתחיל להתחמם ולהסמיך. ממשיכים עוד כמה דקות תוך ערבוב על להבה נמוכה עד שהחלב מבעבע קלות ומסמיך. מסירים מהאש ומוסיפים את מי הוורדים, מערבבים ומגישים בכוסות. בעזרת מסננת מפזרים קינמון ושמים פיסטוקים קצוצים וקוקוס.
יעבוד עם חלב סויה?
מניחה שכן
מושלם!!!
תודה רבה ♥
אפשר להחליף את המי ורדים ותמצית וניל
כמה תמצית וניל אם אפשר?
היי שביט,
אפשר . תלוי איזה תמצית את שמה. אם את שמה וניל עדיף מחית או מקל וניל. אם תמצית פשוטה אז משהו כמו כפית. שימי גם 2 שקיות סוכר וניל במקום 2 כפיות מהסוכר