ריבועי שוקולד וקוקוס ללא גלוטן, פרווה וגם כשרים לפסח. 30 דקות מהרגע שהתחלתם ויהיו לכם 12 ריבועים טעימים ונימוחים בטירוף שלא ישרדו אפילו יום


ריבועים כל כך קלים להכנה וכל כך טעימים והם גם פרווה וכשרים לפסח כך שבמהלך השנה גם מתאימים לרגישים או נמנעים מגלוטן. הכנתי אותם בתבנית מאפינס ריבועים החדשה של מגנוס שהיא מעלפת. יש לי תבנית כזו בבית ישנה מאוד מאוד ואני כל כך שמחה שמגנוס הכניסו אותה לאתר כדי שגם אתם תוכלו להכין בה מתכונים מהממים. הכנתי כבר לחמניות מיוחדות בתבנית מאפינס המרובעת שלי שיצאו מעלפות ועכשיו לפסח זו הסנונית הראשונה שלי בתבנית החדשה.



בהתחלה התכוונתי להכין פשוט בראוניז טעימים ולשלב מעליהם פיצוחים אבלללל אז עלה לי רעיון לשלב קוקוס כי אתם יודעים שאני מכורה לקוקוס. עכשיו לא בא לי לשלב את הקוקוס הרגיל, זה שמקציפים עם חלבונים. נזכרתי בעוגיות קוקוס המרוקאיות שמכינים רק עם חלמונים ואני מטורפת עליהן. כדי שלא ייצאו יבשות הוספתי קרם קוקוס שהפך את התערובת למעין קראמבל טעים במיוחד. מה שיצא זה שהחלק הפנימי יצא רך ועסיסי והחלק החיצוני קריספי. זה יצא פשוט מושלם וקל מאוד להכנה, תוך חצי שעה מהרגע שהתחלתם ויהיו לכם 12 ריבועיות נימוחות וטעימות בטירוף!


ריבועי שוקולד וקוקוס ללא גלוטן וכשרים לפסח
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- אני הכנתי בתבנית מאפינס מרובעים של מגנוס שניתן לרכוש כאן בהנחה של 18% בהזנת קוד קופון: yehudit
- אפשר להכין את העוגות בכל תבנית מאפינס שיש לכם וגם להכין כעוגה גדולה בתבנית בגודל 23*23 ס"מ או תבנית עגולה בקוטר 20-24 ס"מ.
- לתערובת הקוקוס משתמשים רק בחלמונים. את החלבונים ניתן להקפיא עד חצי שנה או להכין מהם פבלובה/ נשיקות מרנג/ פבלובה מגולגלת וכו'.
מצרכים לתבנית מאפינס – 12 שקעים
לבלילת שוקולד
- 150 גרם שוקולד מריר (מומלץ 60%)
- 1/2 כוס שמן (100 גרם)
- 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
- קורט מלח
- 3 ביצים L
- 1 כוס קמח שקדים (100 גרם)
- 1/3 כוס קקאו איכותי (45 גרם)
לתערובת קוקוס
- 2 כוסות קוקוס (200 גרם)
- 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
- 3 חלמונים L
- 1 כפית מחית/תמצית וניל
- 1/2 כוס קרם קוקוס (120 גרם)
אופן הכנה
מכינים את עוגות השוקולד: מחממית תנור לחום של 180 מעלות על מצב סטטי. ממסים במיקרוגל את השוקולד (אצלי זה לקח דקה), מוסיפים שמן, סוכר ומלח וטורפים עם מטרפה ידנית כדי להמיס קצת את הסוכר. מוסיפים ביצים וטורפים חצי דקה. מוסיפים קמח שקדים וקקאו ומערבבים עד לאיחוד. משמנים קלות את התבנית בתרסיס שמן ומוזגים את הבלילה לשקעים רק עד חצי הגובה שלהן. זה קל יותר להיעזר בשקית זילוף. מניחים בצד 15 דקות לפני שמניחים עליהם את הקוקוס. הזמן ייצב את השוקולד וכשנניח את הקוקוס זה לא יתערבב לנו.
מכינים את תערובת הקוקוס ואופים: שמים בקערה את כל החומרים ומערבבים היטב לעיסה דביקה. יותר קל לעשות את זה בעזרת הידיים, אז שימו כפפה ותערבבו טוב טוב. מחלקים את התערובת ל – 12 חלקים שווים בערך (אפשר גם לשקול את כל הכמות ולחלק מדויק אבל זה לא עקרוני) ומניחים בשקעים על עוגות השוקולד. מהדקים בעדינות ומיישרים. מעבירים לתנור ואופים כ – 20 דקות או עד שהקוקוס מקבל צבע זהוב עדין ונראה יציב. מוציאים מהתנור, מקררים 15 דקות ומחלצים מהתבנית. אם תכינו בתבנית נונסטיק איכותית, העוגות יוצאות בקלי קלות.
בתאבון!
היי יהודית
המתכונים שלך נדירים אחד אחד!!
הכנתי את העוגה, יש מצב שחסר משהו ברכיבי התערובת של הקוקוס?
משהו לא הסתדר ועשיתי בדיוק כמו שכתוב – הכל התפורר ולא התייצב גם באפייה.
או שאני פספתי משהו?!
היי אלישבע
הכנתי אותה 3 פעמים בחג ויצא מושלם. וגם עוד אנשים הכינו. אולי החלמונים ששמת קטנים מידי ואז התערובת לא מספיק רטובה
היי אם אין לי קרם קוקוס?
ואני רוצה שזה יהיה פרווה?
קרם קוקוס
אפשר שמנת מתוקה
קודם,אין על המתכונים שלך!
שילוב מנצח קוקוס ושוקולד!
שנית,אם בתבנית אחת,אז באיזה גודל,ומה זמן אפייה?
איזה כייףףף תודה
תבנית 20 ס"מ. אותו זמן אפייה
אם יש לך קבוצת ווצאפ אפשר לצרף אותי
יש לי קבוצה. זה הקישור: https://chat.whatsapp.com/I6qWr4CKFyuERgRDACOec2
הכוונה באמת לחלק הצהוב של הביצה? אין טעות סופר? מכירה בדכ שמכינים עם הלבן
היי שני
אין טעות 🙂
חג שמח…מתה על קוקוס בטוח עושה בחג.. נראה לי אכין כעוגה שלמה ואחכ נחתוך…גם פרווה גם כשר לפסח…מעולה. תודה רבה
מהמם גם כעוגה שלמה
האם ניתן להחליף את קרם הקוקוס במשהו אחר
שמנת מתוקה
אפשר גם לעשות את זה עוגה שלמה?
בהחלט כן
הי יהודית,
איזו הפתעה של מתכון! לוקחת לעצמי מנוחה מהניקיונות וכבר מתכוננת לשלב הבישולים…
האם אפשר לשים משהו אחר במקום קרם קוקוס? לא מצאתי קרם קוקוס ללא קטניות…
מהמם ליאורה
אפשר שמנת מתוקה
אלופה ! ריבועים שווים ביותר!! קוקוס ושוקולד בול בשבילי 🙂
תודה אהובה ♥