יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • הסדנאות שלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • הסדנאות שלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • הסדנאות שלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • הסדנאות שלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
בורקס תורכי ביתי מושלם!
ראשי » ירקות » בורקס תורכי ביתי מושלם!

בורקס תורכי ביתי מושלם!

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 25 בינואר 2021 24 תגובות

אין דברים כאלה!!!!
בורקס ביתי במרקם כל כך מושלם שבא לי לצרוח שתלכו מהרררר להכין.
זה רק נראה מורכב אבל סך הכל בצק מאוד פשוט שאם נצמדים לתהליך ההכנה מקבלים בורקס אמיתי מושלם

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
בורקס תורכי ביתי מושלם!

שניםםם בא לי להכין בורקס תורכי אמיתי והנה הגיע הרגע המיוחל ואמאל'ה כמה שזה יצא מושלם שבא לי לצעוק לעולם: לכו להכין!! האמת שלפני כמה שנים הכנתי לפי מתכון של מישהו מהרשת וזה יצא זוועה. אז או שהמתכון לא היה מוצלח או שאני עשיתי משהו לא נכון. בכל אופן, הייתי בטוחה שבורקס מבצק ביתי זה פשוט לא וכל כך טעיתי! ולמה לקח לי שנים לנסות שוב? תודות לקורונה שעם כל זה שהיא מעצבנת, היא פינתה לי זמן לכל הגחמות הקולינריות שלי.

בורקס עם תרד וגבינות

אין פה המצאה שלי או משהו כזה, זה סך הכל בורקס תורכי וכל המתכונים שנתקלתי בהם גם בארץ וגם באתרים תורכיים די דומים. מה שכן חשוב זה סוג הקמח ותהליך ההכנה שהוא קריטי להצלחת הבורקס. אמנם יש מתכונים שמסבירים שאפשר לאחר הכנת הבצק להמתין שעה שעתיים ולפתוח אותו, אבל אני אומרת בוודאות ומתוך ניסיון – תנו לו לילה. אתם לא מבינים איזה תוצאה שונה ומושלמת יש אחרי מנוחת הבצק והתפתחות איטית של הגלוטן. הכנתי בשישי בערב והשארתי כל הלילה על השייש. בשבת בבוקר הכנתי בורקסים מושלמים בקלות!

וזה עם תפוחי אדמה מתובלים

מקילו אחד של קמח יוצאים מלאאא בורקסים גדולים וליתר דיוק 13 בורקסים. הבצק נשמר במקרר עד שלושה ימים בתנאי שמשתמשים באותו קמח שאני השתמשתי בו (הסבר למטה). אז הכנתי עם גבינה ותרד והכנתי עם תפוחי אדמה מתובלים והכנתי אפילו אחד מתוק עם תפוחים שיצא טעים בטירוף.

מרקם מושלם!
מבחינתי יכולה לחיות על בצקים כאלה

בורקס עם תפוחים אכלתם כבר? לא מצטלם משהו אבל ממש ממש טעים

בורקס תורכי ביתי מושלם!

היכנסו כאן לסרטון הדגמה בערוץ היוטיוב שלי

  • בואו לעקוב אחריי גם באינסטגרם, שם אני מעלה סרטונים בלייב ישירות מהמטבח שלי
  • יש לי גם קבוצה בפייסבוק בה אני והחברים משתפים מתכונים שווים ותמונות
  • זה בצק מאוד פשוט וקל ותכלס גם תהליך ההכנה מאוד פשוט. אני משתמשת בקמח מניטובה של קאפוטו או בקמח פיצה גם הוא של קאפוטו. קמח מעולה שאני קונה קבוע בחנות התבלינים שלי ואני ממש ממליצה עליו. הוא עשיר בחלבון ויכול בלי בעייה בכלל להחזיק אפילו שלושה ימים במקרר. מראש אני אומרת שלא הכנתי עם קמח רגיל כי לדעתי הוא לא ישרוד את התהליך כמו שצריך וחבל לי על העבודה. קמח מניטובה או קמח פיצה ניתן להשיג היום בחנויות אפייה או באינטרנט.
  • את הבצק מכינים לילה מראש, לא לקצר תהליכים בבקשה. תכננו את זמני ההכנה. סך הכל הבצק מאוד סלחן ואפשר להכין אותו מראש ולשמור במקרר עד שלושה ימים.
  • אפשר להכין בורקסים עם המילוי ולהקפיא ואפשר להקפיא גם אחרי האפייה ולחמם לפני ההגשה כדי להחזיר את הפריכות.
  • הבורקס כמו כל בורקס הכי טעים בשעה הראשונה אחרי שיצא מהתנור אבל בשבילכם החבאתי אחד כל היום וטעמתי בערב ועדיין היה מעולה ואפילו לא חיממתי אותו. אז הוא לא קריספי כמו אחרי אפייה אבל עדיין ממש טעים.
  • שקלתי את כל המצרכים כדי לדייק כמה שאפשר.

מצרכים לכמות של כ – 13 יחידות

לבצק

  • 1 ק"ג קמח מניטובה או קמח פיצה של "קאפוטו"( כתבתי למעלה היכן משיגים את הקמח)
  • 25 גרם שמן זית
  • 25 גרם מלח
  • 35 גרם חומץ
  • 10 גרם סוכר
  • 550 מ"ל מים

נצטרך גם

  • בערך 1 עד 1.5 כוסות שמן קנולה (לטבילת כדורי הבצק)

למלית גבינה ותרד

**יפ פה כמות ענקית של גבינות כי זה מספיק בערך לכל כמות הבורקסים. אפשר להכין עם כל סוג גבינות קשות או שמנות שיש לכם בבית.

  • 500 גרם גבינת פטה
  • 250 גרם גבינת שמנת 30%
  • 200 גרם גבינה צהובה מגוררת
  • 300 גרם גבינת פטה כבשים או גבינה בולגרית שאתם אוהבים
  • 1 ק"ג תרד תורכי

מלית תפוחי אדמה

** המלית מספיקה בערך לכל כמות הבורקסים.

  • 2 ק"ג תפוחי אדמה
  • 3 בצלים גדולים
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור

אופן הכנה

מכינים בצק: שמים את כל חומרי הבצק במיקסר חוץ מהמים. מתחילים ללוש על מהירות נמוכה ומוסיפים מים תוך כדי לישה. לשים 10 דקות לבצק רך וגמיש אבל לא דביק. מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, מכסים עם ניילון ומשאירים למנוחה של מינימום שעה ואפשר גם שעתיים שלוש אם יש לכם זמן.

מחלקים את הבצק לכדורים במשקל של 125 גרם. מעצבים לכדור חלק ומניחים בתבנית משומנת. כשמסיימים להכין את כל הכדורים מוזגים עליהם כוס – כוס וחצי שמן, כך שהשמן יגיע עד לשליש מגובה הכדורים. מכסים ומשאירים לילה שלם על השייש. אין צורך להכניס למקרר. הקמח מספיק חזק וטוב.

אם אתם חוששים להשאיר על השייש, אתם יכולים להכניס למקרר ולמחרת להביא לטמפרטורת החדר לפני שמתחילים לפתוח את הבצק. אני אישית לא מכניסה למקרר וזה יוצא מעולה.

הכנת מלית גבינות ותרד: שוטפים טוב את התרד ושמים בקערה. אין צורך לחלוט אותו! מערבבים את כל הגבינות עם התרד חוץ מגבינת הפטה כבשים שאותה נפורר על המלית. שמים כפפות ומערבבים טוב את התרד והגבינות, ממש מועכים עם הידיים.

הכנת מלית תפוחי אדמה: מבשלים את תפוחי האדמה ומועכים לפירה חלק. קוצצים את הבצלים לקוביות קטנות ומטגנים בשמן זית עד לקבלת גוון ממש זהוב. מערבבים את הבצל עם תפוחי האדמה ומתבלים במלח ופלפל שחור. טועמים ומתקנים תיבול בהתאם לטעם שלכם. מקררים היטב לפני שממלאים את הבורקס.

מחממים תנור לחום של 230 מעלות על מצב רגיל (עליון תחתון).

מכינים בורקסים: משמנים היטב משטח עבודה (אפשר להשתמש בשמן ששמנו בכדורי הבצק). לוקחים כדור בצק ועם הידיים מתחילים לפתוח את הבצק. לאט לאט מתחילים למתוח את הבצק לעלה הכי דק שהבצק מאפשר לנו. חייבים שהבצק יהיה ממש דק ושקוף אחרת הבורקס לא יוצא מוצלח. לא נורא אם הוא קצת נקרע בקצוות, בגלגול לא יראו את זה.

מניחים לרוחב הבצק פס של מלית וסוגרים למעין רולדה הדוקה ומעצבים לצורת בורקס.

מסדרים את הבורקסים המוכנים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מורחים ביצה ומפזרים עליהם מלא שומשום.

אופים כ – 30 דקות עד שהבורקסים ממש ממש שחומים וקריספיים גם בחלק התחתון. אל תחששו לאפות כמו שצריך כי זה כל הטעם והמרקם של הבורקס. במידה והם יהיו בהירים מידי, הם יהיו צמיגיים ולא קריספיים.

מגישים עם רסק עגבניות ורוטב ירוק חריף.

רוטב ירוק חריף: שמיםם במעבד מזון 4 פלפלים חריפים, 5 שיני שום וחצי חבילה כוסברה. טוחנים הכל ומזלפים בהדרגה שמן זית עד שמקבלים ממרח פלפלים. מתבלים במלח.

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • מתכונים של מטוגנים לנשנוש ולאירוח מושלם
    מתכונים של מטוגנים לנשנוש ולאירוח מושלם
  • בלינצ'ס דלמטי במילוי גבינה מתוקה
    בלינצ'ס דלמטי במילוי גבינה מתוקה
  • ספוליאטלה - מתכון נאפוליטני מקורי כולל סרטון שלבים
    ספוליאטלה - מתכון נאפוליטני מקורי כולל סרטון שלבים
  • צ'ורוס הכי טעימים שהכנתי בחיים
    צ'ורוס הכי טעימים שהכנתי בחיים
בורקס בורקס גבינות בורקס תורכי בורקס תפוחי אדמה

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

24 תגובות

  1. דניאלה הגב 7 ביוני 2022 בשעה 19:13

    היי יהודית,
    אני לאחר לישת הבצק ויכול להיות שלא הבנתי מהמתכון ורשום שהבצק צריך להיות אחיד וגמיש ולא דביק, להוסיף מים בהדרגה וללוש כ10 דקות. הוספתי בהדרגה ולשתי אפילו יותר מ10 דקות אבל כנראה שכמות המים רבה מדי והבצק יצא דביק. העברתי כרגע לקערה משומנת למנוחה , יש לי זמן ל3 שעות. השאלה היא האם זה יעזור לבצק להפוך לפחות דביק ואני אוכל להמשיך כרגיל או להכין בצק חדש ?
    תודה מראש !

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 7 ביוני 2022 בשעה 20:07

      היי דניאלה
      כמות המים יכולה להשתנות מעט בגלל סוג הקמח, מזג האוויר ועוד סיבות.
      הבצק צריך להיות גמיש ולא דביק.
      את יכולה להוסיף עוד מעט קמח וללוש לבצק גמיש

  2. דניאלה הגב 4 ביוני 2022 בשעה 15:15

    היי יהודית ,
    מעוניינת להכין בצק ביום שלישי סביבות 18:30 ולעצב ולאפות ברביעי סביבות 10:30.
    האם כדאי לי אחרי לישה להשאיר למנוחה בטמפ החדר כפי שציינת כ3 שעות ולאחר מכן להכניס למקרר, להביא לטמפ החדר לעצב ולאפות ?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 4 ביוני 2022 בשעה 18:57

      היי דניאלה,
      את יכולה להכניס למקרר רק לפני העיצוב תביאי לטמפרטורת החדר
      בהצלחה

    • דניאלה הגב 4 ביוני 2022 בשעה 20:33

      ומה לגבי המנוחה לפני החלוקה לכדורים ? צריכה להתבצע על השיש ?

      • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 6 ביוני 2022 בשעה 9:03

        היי דמיאלה,
        הכל צויין במתכון. ממליצה לקרוא היטב לפני שמתחילים

  3. דניאלה הגב 3 ביוני 2022 בשעה 11:29

    היי יהודית,
    כמה זמן ניתן להשאיר בצק להתפחה במקרר ?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 3 ביוני 2022 בשעה 12:20

      עם קמח חזק שלושה ימים

  4. דניאלה הגב 3 ביוני 2022 בשעה 11:29

    היי יהודית,
    כמה זמן ניתן להשאיר בצק להתפחה ?

  5. לאו הגב 1 בפברואר 2022 בשעה 21:17

    הי יהודית כל הכבוד על ההסבר הפשוט קצר וענייני!
    האם לדעתך הכנת חצי מהמתכון יעבוד או שלעתך עדיף מתכון מלא ופשוט לחצות את הבצק, חצי להשתמש וחצי אולי להקפיא?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 2 בפברואר 2022 בשעה 9:55

      היי ותודה רבה
      בהחלט אפשר לעשות חצי כמות

  6. נועה הגב 8 ביוני 2021 בשעה 1:45

    ניתן להכין לפני ולהקפיא לפני האפייה ואז ביום עצמו רק להבריש ולאפות?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 8 ביוני 2021 בשעה 9:52

      היי נועה, עקרונית כן. אני אישית לא אוהבת להקפיא אבל זה אפשרי בהחלט

  7. אברהם הגב 2 בפברואר 2021 בשעה 22:16

    האם לא צריך שמרים לבצק?

  8. דורון הגב 27 בינואר 2021 בשעה 6:09

    לא מברישים בביצה לפני הסומסום/אפיה?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 27 בינואר 2021 בשעה 8:47

      היי דורון,אין צורך

  9. שרי הגב 27 בינואר 2021 בשעה 3:52

    תודה על המתכונים , נכון שאת משתמשת ב קאפוטו בגלל הגלוטן שלו …אך אני קניתי קאפוטו ללא גלוטן בגלל צורך במשפחה האם את חושבת שאצליח לעשות איתו כזה בצק או דומה? תודה על תשובתך

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 27 בינואר 2021 בשעה 8:47

      היי שרי,
      אני לא בקיאה בקמחים ללא גלוטן במאפים כאלה שדורשים דקיקות כדי להצליח. בצק עבה לא יהיה טוב. פשוט תנסי חצי כמות ותראי מה יוצא

  10. רחלי ארבל הגב 26 בינואר 2021 בשעה 11:26

    היי,
    האם המילוי של תפ"א האדמה והגבינה אמורים להספיק לכל הבצק, או אחד מהם?

    תודה רבה ,
    נראה מעולה.

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 26 בינואר 2021 בשעה 12:54

      כל מלית בנפרד מספיקה לכל הבצק

  11. Riki הגב 26 בינואר 2021 בשעה 8:12

    נראה נהדר כדאי להכין בצק לבד גם אם זה לוקח זמן זה שווה כי הטעם הוא אדיר אני עוקבת אחרי המתכונים שלך וכל מתכון הוא טעים מאוד

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 26 בינואר 2021 בשעה 12:53

      מסכימה ריקי. בצקים ביתיים זה עולם אחר ושווה להשקיע

  12. נירה הגב 26 בינואר 2021 בשעה 7:35

    מה הבעיה עם קמח רגיל?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 26 בינואר 2021 בשעה 8:03

      היי נירה,
      הכל כתוב בפוסט. קמח רגיל הוא קמח דל בגלוטן ולא יכול להימתח טוב ולא יכול להחזיק שלושה ימים במקרר וגם לא לילה מחוץ למקרר כמו שהבורקס צריך

השארת תגובה

ביטול

שלום שלום וברוכים הבאים 🙂 איזה כייף שאתם פה. שמי יהודית אבל החברים שלי קוראים לי ג'ודי. בשנת 2011, באופן אקראי לחלוטין התחלתי לכתוב בלוג באתר "תפוז" שאירח כותבים/בלוגרים באתר שלו.......... להמשך קריאה

אביב תיקונים והתקנות - כל סוגי התיקונים לבית ולעסק עם שרות מושלם ואחריות

למעבר לדף העסקי לחצו כאן

050-3221145 - גידי

📌 צביעה איכותית ונקיה.
📌 כל התיקונים לבית ברמה גבוהה.
📌 שיפוץ אמבטיה/מקלחת.
📌 מכירה והתקנת פרקטים.
📌 דלתות פנים ודלתות כניסה.
📌 מנעולן מוסמך.
📌התקנת אביזרי אמבטיה.
📌תליית וילונות.
📌תליית טלויזיות.
📌תליית מדפים.
📌תליית מראות.
📌תליית תמונות.
📌טיפול ותיקון דוד שמש.
📌החלפת שקעים ומפסקים.
📌הרכבת גופי תאורה.
📌תיקון תריסים.
📌החלפת רשתות.
📌החלפת כל סוגי הברזים.

הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




פרגנו לי בלייק
חפשו פה מתכון ספציפי
כל המתכונים לפי קטגוריות



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
הלוחשת לאוכל גם באינסטגרם

yehudit_aviv

יהודית אביב הלוחשת לאוכל
כשמתחשק לי עוגיות שוקולד צ׳ כשמתחשק לי עוגיות שוקולד צ׳יפס ולא בא לי לחכות שעותתת שההצק יתקרר🙈
אזזזז  חמש דקות הכנה, בלי מיקסר ובלי המתנה… רבע שעה אפייה וזהווו 
עוגיות מושלמות בכלום זמן
 המתכון בבלוג. תכתבו בגוגל עוגיות שוקולד ונוטלה קלות לככנה הלוחשת לאוכל
.
.
.
#chocolate #chocolatechipcookies #chocolatelab #chocolates #שוקולד #שוקולדציפס #שוקולדים #שוקולדחלב #עוגיותשוקולדציפס #עוגיותשוקולדציפס🍪
מתבקש מרק אבל אני תמיד מעדיפה מתוקים אז מתחממת לי עם הרוגעלך הכי טעימים שתכינו אי פעם

המתכון בבלוג. תכתבו בגוגל רוגעלך הלוחשת לאוכל ותכף שמה לינק בסטורי
.
.
.
#chocolate
#chocolatecake
#רוגעלך
#רוגלך
אם לא יצא לכם עדיין להכין מר אם לא יצא לכם עדיין להכין מרק תפוחי אדמה, אתם חייבים. הוא קטיפתי וטעיםםם
המתכון בבלוג, תכתבו בגוגל מרק תפוחי אדמה הלוחשת לאוכל
.
.
#potato
#soup
#potatpsoup
#israelinstagram
#ontheblog
#lovesoup
#lovepotato
תעשו טובה לעצמכם ולכו להכין תעשו טובה לעצמכם ולכו להכין עכשיו בצק מקדים לחלה. מחר בבוקר תיכנסו לבלוג שלי תכתבו בגוגל חלה לשבת עם בצק מקדים הלוחשת לאוכל. יעלו כמה וכמה מתכונים וכולם מעולים. תכינו ותבינו את ההבדלים בין חלה רגילה לחלה עם בצק מקדים.

כדי להקל עליכם אני שמה לכם פה את המתכון לבצק המקדים שלוקח חצי דקה להכין אותו. 
תערבבו יחד קמח, שמרים ומים לפי הכמויות למטה, תכסו ותשאירו כל הלילה על השייש. מחר תמשיכו לפי המתכון מהבלוג. 
תהנו❤️❤️
1.5 כוסות קמח
1/4 כפית שמרים יבשים
3/4 עד 1  כוס מים

נ. ב. שמה לכם לינק לחלות בסטורי, תבואו
.
.
.
#hallabread
#halla
#bread
#חלהלשבת
#חלה
#שבת
#שבתשלום
כמה דקות קטנות ויש עוגת תפוחים הכי קלה והכי טעימה.
כל מה שצריך זה קערה ותבנית.
שטרוייזל מלמטה, תפוחים במרכז ושטרוייזל מלמעלה וזהו! לתנור.
תכינו קצפת או שמנת חמוצה או גלידת וניל ואתם מסודרים
המתכון עכשיו בבלוג. תכתבו בגוגל עוגת תפוחים מדהימה קלה להכנה הלוחשת לאוכל
.
.
.
#applestart
#applecakes
#apples
#tart
#cakesofinstagram
#cake
#israelinstagram
#ontheblog
#cakeslovers
#cakecakecake
הכנתי מלאווח היסטרי, לא נכין ממנו זיוה??
חפשו בהיילייטס או בבלוג את המתכון למלאווח, תוציאו מהמקרר את כל הגבינות הטעימות שיש לכם, תערבבו עם הרבה תרד בייבי טרי (אין צורך לחלוט), שימו מלח, פלפל שחור וקורט אגוז מוסקט ותמלאו את המלאווח ותגחגלו לרולדה.
תמרחו ביצה ותפזרו שומשום
אפייה: 160 מעלות בערך 45 דקות, עד שמקבלים צבע שחום יפה

זהו!!!

.
.
.#מלאווח
#מלאווחאדיר
#מאפים
#yamanfoods
#melawach
#בצקים
#בצקעלים
#cheese
#גבינהבולגרית
#
בצק שמרים פטנט, אחד הטובים ש בצק שמרים פטנט, אחד הטובים שאני מכינה כבר מיליון שנים. את הבצק עצמו לא מתפיחים אלא רק את המאפים המוכנים והבצק עובר קיפולים עם חמאה. הפעם מילאתי בגבינה אבל אפשר עם תפוחים, פרג, שוקולד וכל מלית שאתם אוהבים.
המתכון בבלוג. תכתבו בגוגל בצק שמרים מדופף הלוחשת לאוכל
.
.
.
#cheesecakes
#cheeselover
#cheesecakefactory
#cakesofinstagram
#cakes
#israelinstagram
#ontheblog
#lovetocook
#instegram_israel
#cheeseboard
לאאא אל תכינו!! אתם לא תצליחו לעצור בראשונה וגם לא בשנייה, אז פשוט אל תכינו 🙈
מי שבכל זאת רוצה להתפרע🤣🤣 המתכון בבלוג ותכף שמה לינק בהיילייטס ובסטורי
.
.
.
#chocolatecookies
#chocolate
#cookies
#chocolover
#ontheblog
#onthetable
#israelinstagram
#lovecookies
#cookieslover
#cookieslovers
הכרוביות בשיא הטריות והטעם הכרוביות בשיא הטריות והטעם שלהן ואני מכורה 🙈 אז דבר ראשון תשמרו את הפוסט כדי שתוכלו תמיד להיזכר שהוא קיים ולהכין אותו😉

אם תתחילו עכשיו, עוד חצי שעה תהיה תבנית היסטרית של כרובית וטחינה כתוספת לעיקרית או כעיקרית בעצמה
.
.
המתכון בשיתוף טחינת טורקיז המעולה ותכף מעלה קישור לסטורי
@turkiz_tahini
.
.
. #tahini
#israelinstagram
#ontheblog
#onthetable
#inmyblog
#lovetahini
#veganfoodshare
#veganfood
#vegansalads
#veganlife
#califlower
#vegetables
#vegetablesreceipes
#vegetablegardening
לתמונות נוספות לחצו פה בואו לעקוב אחריי באינסטגרם
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס