יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • צרו קשר
קובנה תימנית מושלמת
ראשי » בצקים » קובנה תימנית מושלמת

קובנה תימנית מושלמת

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 4 בנובמבר 2023 27 תגובות

קובנה תימנית מושלמת! הלחם התימני המסורתי, כזה שנאפה כל הלילה על חום של 100 מעלות ולבסוף מתקבל מאפה יפהפה, עם ריח חמאתי מדהים וטעם וואווו

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
קובנה תימנית מושלמת

כחובבת בצקים מושבעת אני אוהבת להכין מאפים מכל מגוון העדות והמוצאים. מאפים תימניים הם החביבים עליי ביותר. את הג'חנון אני מכינה כבר המון המון שנים. עם השנים שדרגתי אותו כל פעם עוד קצת עד שהגעתי למתכון ולתהליך המושלם והוא גם אחד המתכונים הכי נצפים ומבוקשים בבלוג. כילדה גדלתי בשכונה שהיו בה לא מעט משפחות תימניות ומידי פעם היינו מקבלים משלוח של ג'חנון או קובנה. אני חייבת לציין שלקובנה לא ממש התחברתי ולאורך השנים לא ממש ניסיתי לפתח מתכון או להכין, זה הרגיש לי כמו בצק יבש ותפל ולא הבנתי על שום מה ההתלהבות (היום אני מבינה שזה פשוט לא היה אחד מוצלח). גם ראיתי ברשת המון בלוגרים שהכינו קובנה אבל זאת לא הייתה קובנה כהלכתה אלא יותר מעין עוגת שמרים שקראו לה קובנה, אבלללללל…..



לפני כמה שנים יצא לנו לאכול במסעדת "מומה" בקרית ענבים והחלטתי להזמין קובנה. וואוווו זאת הייתה הקובנה הכי טעימה שאכלתי בחיים ובאותו רגע בדיוק החלטתי שאני חוזרת הביתה ומשחזרת בדיוק את הטעם והמרקם של הקובנה הזאת. לא נעים לי לספר שזה הצליח על הפעם הראשונה 🙂 זה יצא פשוט מושלם. ולמה זה לא בבלוג כבר מזמן? כי בכל הפעמים שהכנתי לא הצלחתי לצלם את כל המתכון מהתחלה ועד הסוף בצורה איכותית. השבוע החלטתי שאני מצלמת ויהי מה! אז הכנתי פעמיים – פעם ראשונה צילמתי את כל השלבים עד לשלב האפייה כי כבר לא היה לי אור מתאים לצילום ואז בשישי בערב הכנתי שוב והפעם אפיתי כל הלילה ובבוקר הייתה תאורה מושלמת לצילום וזהו, סוף סוף המתכון עלה לבלוג ותאמינו לי שהוא מעולה! ולא, אל תאפו שעה, שימו בתנור כל הלילה כי זה משהו אחר לחלוטין.


כנסו פה למתכון למלאווח ביתי מושלם, כאן למתכון ללחוח מעולהה וכאן לג'חנון הכי טעים שתכינו.


מחלקים ל – 10 כדורים במשקל 105 גרם
משמנים את הסירים
משמנים משטח עבודה בשמן זית
מרדדים למלבן
מקפלים שליש למרכז
מעליו את השליש מהצד השני
מגלגלים לרולדה הדוקה
חוצים את הרולדה במרכז
זה מה שמתקבל
מסדרים בצפיפות בסיר ומתפיחים
אחרי התפחה


קובנה תימנית מושלמת

היכנסו כאן לסרטון הדגמה באינסטגרם שלי

לפני שמתחילים

  • נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
  • בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
  • יש לי גם טיק טוק
  • את הקובנה אופים כל הלילה על חום מאוד נמוך , אחרת זה יוצא כמו בצק שמרים רגיל והרי אנחנו עוסקים במאכל מסורתי שנהגו לאפות כל הלילה.
  • את הקובנה המסורתית מכינים עם סמנה שזה למעשה חמאה מזוקקת. זה די פשוט להכין סמנה וגם ניתן לקנות. אני הכנתי פעם עם סמנה ופעם עם חמאה ולא מצאתי הבדל משמעותי בטעם.
  • את הקובנה הכנתי בשני סירים בקוטר 16 ס"מ, אפשר להכין אחת גדולה בקוטר 30-32 ס"מ, אבל אז יידרש זמן אפייה ארוך יותר ממה שכתוב במתכון.
  • מומלץ להכין את הבצק עם קמח לחם או קמח פיצה אבל גם קמח רגיל איכותי יעבוד פה מעולה.
  • כל המצרכים נמדדו בכוסות, כפות מדידה אונברסליים ומשקל.
  • עשיתי סיר אחד ללא תוספת בכלל וסיר אחד עם קצח.

מצרכים לשתי קובנות בקוטר 16 ס"מ

  • 300 גרם/מ"ל מים (1 ורבע כוסות)
  • 10 גרם שמרים יבשים (1 כף)
  • 70 גרם סוכר (1/3 כוס)
  • 50 גרם שמן זית (1/4 כוס)
  • 600 גרם קמח (רצוי קמח לחם/פיצה) (4 כוסות +4 כפות)
  • 15 גרם מלח (3 כפיות)

למריחה: 150 גרם חמאה רכה/סמנה +חמאה למריחה על הסירים.

לפיזור: קצח

אופן הכנה

שמים בקערת המיקסר את המים, השמרים, הסוכר ושמן זית. מתחילים ללוש על מהירות נמוכה ומוסיפים חצי מכמות הקמח בהדרגה, מוסיפים מלח ואת שארית הקמח ולשים 12-15 דקות, עד לקבלת בצק אחיד, דביק מעט. משאירים בקערת המיקסר, מכסים את הקערה עם מגבת ומתפיחים חצי שעה. אחרי חצי שעה לשים שוב 2 דקות, מוציאים את הבצק לקערה משומנת קלות, משמנים גם את הבצק ומתפיחים כשעה וחצי עד להכפלת הנפח.

ממחלקים את הבצק לכדורים במשקל 105 גרם ומניחים למנוחה של 10 דקות. משמנים היטב את הסירים ואת המכסים בחמאה. משמנים בתרסיס שמן זית את משטח העבודה, מתחילים לפתוח את הבצק עם הידיים ואז עוברים למערוך ובעדינות פותחים את הבצק למלבן דק וגדול ככל הניתן. הבצק גמיש ואם משתמשים בקמח איכותי הוא לא נקרע בכלל. מורחים שכבה יפה של חמאה רכה, סוגרים את השליש מהחלק הארוך יותר של המלבן למרכז ואז גם את השליש מהצד השני למרכז מעליו, נוצר לנו מלבן ארוך וצר שאותו מגלגלים לרולדה הדוקה. את הרולדה חוצים במרכז לשניים ומניחים בסיר כשהצד החתוך והיפה כלפי מעלה. מסדרים ככה בצפיפות 5 מכדורי הבצק, כלומר יהיו 10 יחידות בצק בסופו של דבר בכל סיר. סוגרים את הסיר ומתפיחים שעה או עד שהבצק מגיע כמעט עד סוף הסיר.

***בשלב פתיחת הבצק, כשהוא עדיין לא מקופל ומגולגל אפשר לפזר קצח או כל תוספת אחרת שאוהבים ולהמשיך בתהליך.

מחממים תנור לחום של 100 מעלות ואופים את הקובנה למשך הלילה כ – 10-12 שעות או עד שהקובנה מקבלת צבע שחום עמוק ונראית מוכנה. מגישים עם רסק עגבניות חריף וביצים חומות שבישלנו כל הלילה.

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • לחוח תימני
    לחוח הלחם התימני המושלם
  • לחם ממולא בשר
    לחם ממולא בשר אפוי בתנור בסיר ברזל
  • 33
    קוסקוס מתוק חגיגי לחגים ואירועים מיוחדים
  • תפוחי אדמה בחמאת שום
    תפוחי אדמה מתובלים בחמאת שום
קובנה

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

27 תגובות

  1. שילי הגב 6 בפברואר 2025 בשעה 9:40

    קודם כל רציתי להודות לך על המתכונים הנפלאים והטעימים שלך
    שאלה: האם אפשר להכין את כל השלבים ואת התפיחה השנייה במקרר ולאפות למחרת?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 6 בפברואר 2025 בשעה 10:28

      בהחלט כן! להכין הכל כולל שלב ההתפחה ואז להעביר למקרר. המקרר יעצור את המשך התפיחה ולמחרת פשוט לאפות. אם מכינים בקייץ שחם יותר והבצק תופח מהר – להתפיח כמעט עד הסוף, להכניס למקרר ולמחרת להוציא מהמקרר ולאפות

  2. אושרת הגב 4 בספטמבר 2024 בשעה 19:02

    אופים את הקובנה עם מכסה או בלי?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 5 בספטמבר 2024 בשעה 19:01

      עם

  3. טלי הגב 26 ביולי 2024 בשעה 21:41

    יהודית יקרה,
    גם הקובנה וגם הג'חנון שלך נפלאים, ויש לי רפרנס עשיר, בתור תימניה שגדלה בעקרון.
    המתכונים שלך מדוייקים, טעימים וממש כיף להשתמש בהם.
    תודה!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 27 ביולי 2024 בשעה 13:13

      ממש ממש כייף לשמוע. אני גדלתי בשכונה עם תימנים אז מכירה את הטעמים

  4. כפיר הגב 13 ביולי 2024 בשעה 12:42

    קודם כל מתכון מצויין ו אגלה לכם סוד אני שם את כל המצרכים באופה לחם כולל החמאה ללא השמן זית סהכ חבילה של 200 גרם אחרי המסה קלה במיקרוגל לא מורח לא מגלגל תוכנית מספר אחת שלוש שעות בערך (לחם כפרי) דרגת השחמה מס 3 יוצא מעולה
    תודה רבה על המתכון ????

  5. נעמה הגב 22 במאי 2024 בשעה 23:55

    היי יהודית, הבצק בהתפחה 🙂 לא הבנתי בדיוק את המשפט: "מסדרים ככה בצפיפות 5 מכדורי הבצק, כלומר יהיו 10 יחידות בצק בסופו של דבר בכל סיר". בכל סיר בסוף 10 יחידות בצק, כלומר – יש 2 קומות של יחידות בצק? הרי כתבת 5 כדורי בצק ואז בכל סיר 10 יחידות

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 24 במאי 2024 בשעה 14:01

      מקווה שהסתדרת. יש תמונות שממש מראות מה צריך לעשות וגם הסבר. יש 5 כדורים שמכל אחד יוצאים 2 שבלולים, סך הכל 10

  6. נועה הגב 14 במאי 2024 בשעה 2:44

    אני מתה למצוא מתכון לקובנה כמו במומה! הקובה שלהם נשארת לבנה אבל במתכון שלך היא כהה. האם אפשר לשלוט בזה?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 16 במאי 2024 בשעה 7:59

      הצבע זה תוצאה של זמן האפייה. אני אופה כל הלילה כמו שצריך לאפות קובנה. במומה אופים פחות זמן

  7. עינת הגב 1 בפברואר 2024 בשעה 22:50

    נראה מגרה מאוד ומתכננת להכין בסוף שבוע אבל יש לי שאלה – צריך לשים לחם בתחתית הסיר כמו בג'חנון שיספוג את החמאה או שאין צורך?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 3 בפברואר 2024 בשעה 14:39

      ממש מה שכתוב במתכון. זה לא נדבק

  8. אופיר הגב 18 בינואר 2024 בשעה 10:56

    יש לי סיר רק של 24 ס"מ , האם לשים הכל בסיר אחד יעשה את זה צפוף מידי?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 19 בינואר 2024 בשעה 10:26

      תנסי, תכניסי כמה שנכנס

  9. שולה הגב 22 בנובמבר 2023 בשעה 22:30

    היי, האם ניתן למרוח את הקובנה בשמן זית ולא בחמאה ) בטוחה שטעים עם חמאה אבל רגישה ללקטוז…(
    תודה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 23 בנובמבר 2023 בשעה 0:06

      לדעתי אין בעייה בכלל אבל לא ניסיתי כמובן. פשוט הגיוני שזה יהיה טוב גם עם שמן זית

  10. הודיה הגב 19 בנובמבר 2023 בשעה 2:50

    בעיה חמורה שאני מסתכלת על כל האוכל המגרה שלך באתר ב3 בלילה ובא לי להכין יותר נכון לאכול הכל ועכשיו????????❤️

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 19 בנובמבר 2023 בשעה 12:30

      התחלתי לקרוא ונבהלתי 🙂 באמת בעייה 🙂

      • הודיה הגב 21 בנובמבר 2023 בשעה 11:36

        חחחחחח סורייייי

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 21 בנובמבר 2023 בשעה 11:37

          🙂 🙂

  11. ליאה הגב 5 בנובמבר 2023 בשעה 17:42

    היי, תודה על המתכון, נראה מעולה!
    אפשר להניח ביצים בסיר מעל הקובנה לכל הלילה בתנור?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 6 בנובמבר 2023 בשעה 16:05

      לא. את יכולה לשים בכלי נפרד עם מים כמובן

  12. חן הגב 5 בנובמבר 2023 בשעה 0:38

    היי יהודית היקרה,

    תודה על הפקת מתכון בימים אלו… מעודד ומנחם מאוד..

    ותודה על כל המתכונים המדהימים שלך! אני אוהבת את היד והיצירתיות שלך מאוד

    רציתי לשאול אם ניתן לאפות גם על גבי הפלטה ואם כן, איך את ממליצה?

    תודה מראש

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 5 בנובמבר 2023 בשעה 10:35

      תודה רבה חן יקרה,
      הייתי שמה איזה מבודד על הפלטה ולא ישירות כדי שהחלק התחתון לא יישרף. אני לא בקיאה באפייה על פלטה, אני מכינה הכל בתנור

  13. דור הגב 4 בנובמבר 2023 בשעה 20:49

    אם אני רוצה להקפיא אותה לפני אפייה בפלטה?
    להקפיא אחרי תפיחה או לפני?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 5 בנובמבר 2023 בשעה 10:35

      לא ממליצה להקפיא לפני אפייה וגם לא ניסיתי

השארת תגובה

ביטול

כל המתכונים לפי קטגוריות
חפשו פה מתכון ספציפי
הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




פרגנו לי בלייק



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס