חצילים ממולאים בשר ואפויים בתנור עם רוטב עגבניות. אחת המנות הכי מנחמות שיש! יש כמה דקות של הכנה ואז את כל השאר עושה התנור, שנותן את התוצאה הכי טובה וטעימה לממולאים
עד לפני כמה שנים בכלל לא אכלתי חצילים והייתי בטוחה שאני לא אוהבת. אני מניחה שטעמתי מתישהו בילדות וזה לא היה לי טעים וככה זה נשאר עוד הרבה שנים אחר כך. מה שגרם לי להתאהב בחצילים זה החציל בטחינה שהפך פופולרי בשנים האחרונות, גם במסעדות, גם באולמות אירועים וגם בבית. זה כל כך קל להכנה וכל כך טעים שאני יכולה לאכול אותו כארוחה בפני עצמה ולאחרונה אני מכינה גם עם רוטב טחיגורט, שזה יוגורט עם טחינה, שזה בכלל מטורף, תנסו ותראו.
ממולאים אני אוהבת להכין בתנור. יש את זמן ההכנה שיכול לקחת 20-30 דקות מקסימום ואז מעבירה לתנור לכמה שעות עד שהכל רך וטעים. היתרון בהכנת ממולאים בתנור הוא שלא צריך הרבה נוזלים ורוטב כדי לבשל, מספיק מעט רוטב שכולו נספג בממולאים והופך אותם לנימוחים ועם טעם מרוכז יותר מאשר על הגז. יתרון נוסף, זה שכלום לא זז בסיר, פשוט שמים את הממולאים צפוף, כך שהם מחזיקים אחד את השני ואין את הבעבוע שיש על הגז שעלול לפתוח את הממולאים ולהוציא מהם את המלית.
רוצים עוד מתכוני ממולאים בתנור? קבלו את הכרוב הממולא שלי שהוא הכי טעים בעולם! ואת עלי הסלק ובצל הממולאים שלי.
את המלית אני מבשלת על הגז לפני שאני מכניסה לממולאים. הבשר מתרכך מאוד עוד לפני שהוא נכנס לממולאים וסופג היטב את הטעמים. שילבתי במלית גם קוביות חזה עוף, שנותנות עוד צ'אנקים בביס
את החצילים אני פורסת ממש דק עם מנדולינה. אפשר גם עם סכין חדה , אבל מנדולינה פורסת את כולם באותו עובי. את הפרוסות אני משרה במעט מלח בתוך מסננת וכך הם מתרככים ואפשר לגלגל אותם מבלי לטגן או לאפות אותם
מסדרים את החצילים בכלי שיכול להיכנס לתנור בצפיפות ומעל מוזגים את הרוטב
מכסים את הסיר עם נייר אפייה ונייר כסף ואופים על חום של 160 מעלות בין שעה וחצי לשעתיים, עד שהרוטב נספג בחצילים והם מקבלים צבע יפה. מסירים את הכיסוי, מעבירים למצב גריל ואופים עוד כ – 20 דקות לקבלת צבע שחום יפה
חצילים ממולאים בשר ברוטב עגבניות
לפני שמתחילים
- בואו לעקוב אחרי באינסטגרם, שם אני מעלה בסטורי שלבים בלייב ישירות מהמטבח שלי
- ויש לי גם קבוצה שווה בפייסבוק, שם גם אתם יכולים להעלות ולהשוויץ ביצירות שלכם
- אני לא אופה או מטגנת את החצילים לפני המילוי. אני משרה במעט מלח שמרכך אותם ואז אפשר לגלגל בקלות. זה חוסך לי זמן והתעסקות. אם רוצים אפשר כמובן לאפות אותם לפני המילוי.
מצרכים לסיר בקוטר26 ס"מ
- 1 חציל גדול + מעט מלח לזרייה
- 500 גרם בשר בקר טרי טחון (אני קונה צוואר – מספר 10)
- 150 גרם פילה עוף
- 1 פחית שימורי עגבניות מרוסקות (400 גרם) (של mutti)
- 1/4 כוס שמן זית
- 5-6 שיני שום
- 1/2 כפית מלח
- 3/4 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית קינמון
- 2 כפיות סילאן
- 1 כפית זרעי כמון (אם אין שימו טחון)
- 1 כפית זרעי כוסברה (אם אין שימו טחון)
- 1/2 כפית בהרט לקציצות
- 1/2 חבילה פטרוזיליה
- חופן נענע טרייה
- חופן אורגנו טרי (לא חובה)
לרוטב
- 1-2 עצמות מח טרי (קונים בקצביות או במחלקת הבשר בסופר)
- 2 כפות שמן זית
- 1 פחית שימורי עגבניות מרוסקות (400 גרם) (של mutti)
- 4 שיני שום פרוסות
- מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1/4 כפית בהרט לקציצות
- 1/4 כפית קינמון
- 2 כפות רכז עגבניות (של mutti)
- 2 כפות סילאן
אופן הכנה
מטפלים בחציל: פורסים את החציל דק במנדולינה. זורים על כל פרוסה מעט מלח ומניחים במסננת כשעה להגרת הנוזלים. אחרי שעה, בעזרת מגבת מטבח מנגבים וסופגים את הנוזלים מכל הפרוסות.
מחממים שמן זית בסיר סוטאז' רחב או במחבת, כשהשמן חם שמים בסיר רק את בשר הבקר ומפוררים אותו עם מזלג. לאט לאט עם הצריבה הוא יתפורר. כשהבשר מפורר מוסיפים שום כתוש וממשיכים לצרוב עוד כמה דקות.
מוסיפים לסיר את העגבניות המרוסקות וכל התבלינים. אם משתמשים בזרעי כמון וכוסברה לא טחונים, כותשים אותם במכתש ועלי. מבשלים את הבשר תוך ערבוב בערך 30-40 דקות עד שהוא סופג את כל הרוטב. טועמים ואם יש צורך, מתקנים תיבול.
מכבים את הגז!
קוצצים את הפטרוזיליה, הנענע והאורגנו ומוסיפים לסיר, חותכים את פילה העוף לקוביות בגודל 1*1 ס"מ, מוסיפים לסיר ומערבבים. מעבירים את המלית לכלי אחר ואת הרוטב מכינים באותו סיר מבלי לשטוף אותו.
ממלאים את החצילים ומניחים בסיר: מניחים על משטח העבודה פרוסת חציל כשהחלק הרחב קרוב יותר אלינו, שמים כף גדושה מהמלית ומגלגלים לרולדה. מניחים מייד בסיר. מכינים כך את כל שאר החצילים וממלאים את כל הסיר כשהממולאים צפופים.
מכינים רוטב: באותו סיר שבו הכנו את המלית מכינים את הרוטב מבלי לשטוף אותו. ננצל את הטעמים שהשאיר הבשר. מוסיפים שמן זית ומחממים. צורבים את מח העצם כמה דקות עד שהוא משחרר את הטעמים שלו לסיר. מוסיפים לסיר את העגבניות ושיני שום פרוסות ומבשלים 10 דקות. מתבלים במלח, פלפל שחור, קינמון ובהרט. מוסיפים רכז עגבניות וסילאן ומערבבים. ממלאים את הפחית של העגבניות במים רותחים פעמיים ומוזגים לסיר. מבשלים כ – 15-20 דקות על להבה בינונית. טועמים ומתקנים תיבול לפני שמוזגים את הרוטב על החצילים. הרוטב חייב להיות טעים לפני שמוזגים על הממולאים. מוזגים את הרוטב על הממולאים בעזרת כף, מחדירים את הרוטב גם בין הממולאים. מכסים את הסיר עם נייר אפייה ומעליו נייר כסף.
אופים את הממולאים: מחממים תנור לחום של 180 מעלות. אופים את הממולאים על רשת במרכז התנור כשעה וחצי. מורידים את נייר הכסף ונייר האפייה ומעבירים את התנור למצב גריל. אופים עוד 20-25 דקות, עד שהרוטב מצטמצם. אם נראה שיש יותר מידי שמן צף בסיר, לוקחים פשוט נייר סופג ומספיגים בו את השמן.
הממולאים טעימים מאוד ביום הכנתם ואפילו משתבחים מאוד אחרי לילה במקרר.