ממולאים מהפנטים מכרוב סגול שמעבר לצבע המהפנט שלו הוא גם ידוע בסגולותיו הבריאותיות. מילאתי בבשר ואורז אבל בקלות אפשר למלא רק באורז ולהפוך את המנה לצמחונית ואפילו לטבעונית


אחת המנות היפות והטעימות שהכנתי לאחרונה. ממולאים עם כרוב סגול. יצא סיר מהפנט ביופיו וגם כל כך טעים ובריא. הכרוב הסגול ידוע בתכונותיו הבריאותיות הרבות ואצלנו הוא מככב בהמון ארוחות, גם צלוי בתנור או כסלט חם או קר.
מי אתם משפחת המצליבים?
לכרוב הסגול ששייך למשפחת המצליבים יש ערכים תזונתיים רבים וכדאי שנכיר אותם במיוחד בתקופה הזו, שבה חובה לחזק את המערכת החיסונית שלנו, מה גם שזה מתאים לכל הנמנעים למיניהם- גם לצליאקים וגם לטבעוניים. משפחת הירקות המצליבים היא אחת ממשפחות הירקות העתיקות ביותר שקיבלה את שמה בשל צורת עלי הכותרת של פרחיה המזכירה צלב. המשפחה כוללת כ-3700 זנים, אולם רק כ-20 ראויים למאכל אדם. בין חברי המשפחה נמנים כרוב על כל סוגיו: כרוב לבן, כרוב סגול, כרוב סיני, כרוב מסולסל, כרוב ניצנים, קייל, כרובית, ברוקולי, לפת, צנון, צנונית, גרגיר הנחלים, רוקט. משפחת הירקות המצליבים עשירה מאוד ברכיבי תזונה נוגדי חימצון, מכילה ויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים. לרכיבי התזונה האלו יש השפעות מצויינות על בריאות האדם ויש אומרים שהם עוזרים אפילו במניעה של סרטן.

אז אחרי שהבנו כמה הכרוב הסגול חשוב לתזונה היומית שלנו ניגש למתכון הכל כך טעים הזה שמעבר לזה שהוא כל כך יפה הוא מאוד מאוד טעים.


כרוב סגול ממולא בשר ואורז
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- אפשר להכין את המלית יום מראש ולשמור במקרר. אפשר גם להכין את המלית שבועיים מראש ולהקפיא. כשרוצים למלא את הכרוב מפשירים לילה מראש במקרר.
- אפשר למלא רק במלית אורז ולהפוך את המתכון לצמחוני/טבעוני. פשוט מכפילים את כמות האורז פי 2.5 במקום הבשר.
- את הממולאים מכינים בסיר סוטאז' רחב בשכבה אחת בתנור. אני הכנתי בסיר בקוטר 36 ס"מ שהכיל כמות יפה של ממולאים.
- את הממולאים שלי אני אוהבת להכין בתנור. יש משהו שקורה בתנור שלא קורה בשום צורת בישול אחרת וממולאים צריכים זמן וחום נמוך ועדין כדי לשמור על הצורה שלהם בלי מלחמות ובלי לשים מעל צלחות כדי שלא ייפתחו וגם מקבלים נימוחות מטורפת שלא מקבלים בבישול על הגז.
מצרכים לסיר סוטאז' בקוטר 36 ס"מ
- 1-2 ראשי כרוב סגול (תלוי בגודל הכרוב)
- מים לבישול הכרוב
למלית בשר ואורז
- 1.5 כוסות אורז עגול /אורז לסושי
- מים רותחים להשריית האורז
- 1/3 כוס שמן זית
- 1 בצל סגול גדול קצוץ
- 1 בצל לבן גדול קצוץ
- 500 גרם בשר טחון טרי שמן
- 3 שיני שום כתושות
- 1 פחית (400 גרם) עגבניות מרוסקות (של Mutti)
- 1.5 כפיות מלח ים אטלנטי
- 1 כפית שטוחה פלפל שחור
- 1 כפית בהרט לקציצות
- 1/2 כפית קינמון
- 1 כפית כורכום
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 2 כפיות נענע יבשה (קונים בחנות תבלינים)
- חצי חבילה פטרוזיליה קצוצה
- חצי חבילה כוסברה קצוצה
- חופן גדול עלי נענע טריים קצוצים
- 2 בצלים ירוקים קצוצים
לנוזל הבישול
- 1 כוס מים
- 1.5 כפות רכז רימונים
- 1.5 כפות סילאן
- מיץ משני לימונים טריים
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כף מלח
- 2 כוסות מים נוספים
- 1/3 כוס שמן זית
אופן הכנה
מכינים את הכרוב למילוי: מבשלים את הכרוב בסיר עם הרבה מים רותחים למשך כ – 10 דקות. בעזרת מלקחיים וסכין מתחילים לחתוך את גזע העלים ולשחרר אותם לתוך המים. ממשיכים לבשל את העלים כמה דקות עד שהם מתרככים. לעלים של כרוב סגול לוקח יותר זמן להתרכך. מוציאים את העלים הרכים וממשיכים באותה דרך עם שאר ראש הכרוב עד שמסיימים.
מכינים את המלית: משרים את האורז שעה במים רותחים ובזמן הזה מכינים את הבשר. מחממים בסיר שמן זית ומטגנים את שני סוגי הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הבשר הטחון ומפוררים אותו עם כף עץ ומזלג. צורבים אותו תוך כדי ערבוב ותוך כדי כל הזמן מפוררים עם מזלג עד שהוא מפורר לחלוטין. כותשים לתוך הסיר שום ומוסיפים פחית עגבניות מרוסקות. מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים. סוגרים את הסיר ומבשלים כ – 40 דקות על להבה נמוכה ומכבים. מסננים את האורז ומוסיפים לסיר, מוסיפים גם את כל הירק הקצוץ ומערבבים היטב. טועמים מעט על קצה הלשון ואם צריך מתקנים תיבול.
מכינים ממולאים: מחממים תנור לחום של 160 מעלות. מניחים עלה כרוב על משטח עבודה ומניחים במרכזו כשלוש כפות מהמלית (תלוי בגודל העלה). סוגרים את הצדדים אחד על השני ואז את הקצוות הנותרים מהדקים היטב ומניחים בסיר. ממשיכים כך עם כל העלים עד שנגמרת כל המלית. מסדרים את כל הממולאים צפוף בסיר. מערבבים בקערה את כל החומרים של נוזל הבישול מלבד 2 כוסות המים הנוספים והשמן זית ומוזגים על הכרוב הממולא. מוזגים גם את שתי כוסות המים הנוספים ומזלפים את השמן זית. מכסים בנייר אפיה ונייר כסף ומעבירים לתנור. אופים כשלוש – ארבע שעות ומידי פעם מרטיבים את הכרוב ברוטב. הכרוב לא אמור להישאר עם הרבה רוטב ועדיין הוא עסיסי מאוד וטעים בזכות הבישול האיטי בתנור.
בתאבון!
היי, מאוד אהבתי את עוגת הכרוב ומצד שני מאוד אהבו כאן את המילוי הצמחוני של המתכון הזה, אפשר להשתמש במילוי כאן ולעשות מזה עוגת כרוב? אם כן מתי נכנסים הנוזלים?
תודה רבה וחג שמח!!
אותו דבר בדיוק רק בלי בשר ועם יותר אורז