עוגת לימון ופטל מושלמת והיא אפילו פרווה. עוגת טורט או לייקח שמכינים בדרך כלל עם מיץ תפוזים. הפעם שילבתי במתכון מיץ לימון טרי והתוצאה- מושלמת!
זוכרים את המפגש שלי ושל קרן המהממת ש"נשואה למאפייה"? אז סיפרתי שהכנו שני מתכונים שווים. הראשון שפרסמתי היה בייגלה ירושלמי עם פיצוחים ותבלינים והכנו גם את עוגת הלימון ופטל הטעימה בטירוף הזו. המרקם והטעם ממש מזכירים עוגת גבינה נימוחה למרות שאין בה טיפת גבינה או מוצר חלבי והיא אפילו פרווה.
כנראה שמה שמעניק לה את המרקם המיוחד זה הרבה מיץ לימון טרי. למעשה העוגה מבוססת על מתכון של עוגת טורט או לייקח גבוהה שבדרך כלל מכינים עם תפוזים. הפעם, לקרן ולי ממש התחשק עוגה לימונית עם פירות יער או פטל אדמדם וחמצמץ. הכוונה הייתה שהפטל ינקד את העוגה מבפנים ובפריסה נראה נקודות אדומות. בפועל, שכחנו לקמח את הפירות, כל הפרי צנח למטה וכשהפכנו אותה אחרי האפייה וראינו את נקודות הפטל מקשטות את כל העוגה, התעלפנו… זה היה כל כך יפה שהתכנית למרוח אותה בקארד לימון נגנזה ורק פידרנו אותה בממש מעט אבקת סוכר וזהו! היא יפהפייה וטעימה עם טעם ומרקם מפתיעים.יום האפייה הסתיים בעיני מהר מידי כי קרן הייתה חייבת להגיע למקום מסויים בשעה מסויימת 🙂 אבל הסכמנו פה אחד כי זו רק ההתחלה וכי זה לגמרי סיפור אהבה ויהיו עוד הרבה ימים כאלה. בדמיוני אני רואה אותי מבשלת לנו ארוחה טעימה וברקע קרן אופה לנו קינוח טעים.
אתם חייבים להכין את העוגה הזו! לא תאמינו כמה היא טעימה ומושלמת
עוגת לימון ופטל מושלמת – פרווה
חומרים לסיר פלא בקוטר 28 ס"מ
- 7 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
- ½1 כוסות סוכר
- 1 כוס שמן קנולה
- 1 כוס מיץ לימון סחוט טרי
- ½2 כוסות קמח תופח
- ½1 כוסות פטל אדום קפוא
אופן הכנה
- מפרידים ביצים לחלמונים וחלבונים.
- שמים בקערה גדולה את החלמונים ו – ½ כוס סוכר. בעזרת מטרפה ידנית מקציפים את החלמונים לתערובת תפוחה ובהירה.
- מוזגים לחלמונים שמן בזרם דק תוך כדי טריפה.
- מוסיפים לחלמונים קמח תופח ומיץ לימון לסירוגין וטורפים היטב לתערובת אחידה.
- שמים את החלבונים בקערת המיקסר עם בלון הקצפה. מתחילים להקציף כדקה עד שמקבלים קצף לבן. מוסיפים בהדרגה כוס סוכר ומקציפים 2-3 דקות עד שמקבלים קצף מבריק ויציב.
- מקפלים את קצף החלבונים לתערובת החלמונים בפעמיים – שלוש.
- מקפלים לתערובת גם את הפטל הקפוא (אם רוצים נקודות של פטל בתוך העוגה – מקמחים מעט את הפטל לפני שמשלבים אותו בעוגה).
- מוזגים את התערובת לסיר פלא לא משומן, טופחים את התבנית קלות על השייש להיפטר מבועות אוויר ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות כשעה ורבע או עד שנועצים קיסם במרכז העוגה והוא יוצא יבש.
- מקררים את העוגה לחלוטין לפני שהופכים אותה על צלחת ומתפעלים מהנקודות האדומות שנוצרו עליה מהפטל.
עוד כמה קטנות
- אפשר להכין את אותה עוגה עם כל מיץ שאתם אוהבים.
- אפשר לשלב בעוגה פירות קפואים אחרים כגון: פירות יער, דובדבנים, אוכמניות וכו'.
- אפשר לאפות את העוגה בכל תבנית אפייה אחרת, אבל אז צריך לשמן את התבנית.
מיץ לימון ? כוס? או מדולל במים?
ממש כמו שכתוב. שבת שלום גלית
שלום אפשר עם תותים טריים? תודה
כן אין בעייה עם תותים טריים
אלופה…. נראה נפלא!
תודהה אסנת??
העוגה כל כך יפה שאי אפשר היה שלא להכין. עכשיו היא בתנור ואחק כך אספר איך יצא….
איזה כייף. מחכה לשמוע תגובות
יודיתתתתתת את כזו מהממת. אוהבת אותך.
את בעצמך!! ♥ ♥ ♥