יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
עוגת גבינה אפויה נימוחה
ראשי » מתכונים לשבועות » עוגת גבינה אפויה נימוחה

עוגת גבינה אפויה נימוחה

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 11 באוקטובר 2019 46 תגובות

עוגת גבינה אפויה נימוחה, גבוהה וטעימה בטירוף. אם נצמדים לכמה כללים בסיסיים יוצאת עוגה מושלמת, גבוהה, נימוחה וטעימה

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
עוגת גבינה אפויה

כל הכללים והטיפים שכבר פרסמתי לגבי עוגת גבינה אפויה גבוהה במיוחד חלים גם על העוגה הזו ועל כל עוגת גבינה אפויה. אצלי מטורפים על עוגות גבינה, בעיקר אפויות, אז כל פעם אני מכינה בווריאציה אחרת, שיהיה מעניין (בעיקר לי 🙂 :)) לצאת כיפור השנה הכנתי את הנימוחה הזו שיצאה מושלמת. האמת כשאני עומדת בכללים והטיפים של עצמי הן תמיד יוצאות מושלמות.

ופה אני מרכזת עבורכם את כל הטיפים שלי לעוגת גבינה מושלמת:

  • כל החומרים צריכים להיות בטמפרטורת החדר.
  • לסנן את כל הגבינות  לילה שלם או 5-6 שעות בתוך מסננת. המטרה היא להיפטר מהנוזלים שיש בגבינה.  אחת הסיבות לכך שעוגות גבינה צונחות אחרי האפייה, זה הנוזלים הרבים שיש בגבינה. כיוון שאין בעוגה הזו קמח, כמו בעוגה הזו, אין למעשה מה שיספוג את הנוזלים שיש בגבינה ולכן היא עולה אבל אין מה שיחזיק אותה. לכן חובה לסנן את הגבינה וכך היא שומרת על הגובה שלה ויוצאת מהתנור בדיוק בגובה בו נכנסה אליו ולא צונחת.
  • הגבינות צריכות להיות בטמפרטורת החדר אז שעה- שעתיים לפני האפייה להוציא מהמקרר.
  • חלבונים בטמפרטורת החדר – חובה ומתייחס למעשה לכל העוגות ולא רק לעוגות גבינה.
  • החלבונים צריכים להיות מוקצפים לקצף רך וכשמקפלים אותם לתוך העוגה אז במינימום קיפולים כדי לא להכניס אוויר.
  • לעשות השוואת מרקמים – לערבב חלק קטן מהחלבונים עם תערובת הגבינה ואת יתרת החלבונים לקפל לתוך הגבינה בעדינות .
  • חובה לשמן את התבנית.
  • מומלץ לשים את העוגה על רשת אפייה בשליש התחתון של התנור.
  • לאפות את העוגה בחום של 150-160 מעלות למשך כשעתיים בלי חשש.
  • לא פותחים את התנור שעה ראשונה בכלל (אין צורך כי לעוגה לוקח הרבה יותר זמן להיאפות וכיוון שחום התנור נמוך מאוד אין חשש שהיא תישרף או תיאפה יתר על המידה).
  • להניח סיר עם מים רותחים בתחתית התנור. האדים שמתפזרים בחלל התנור מונעים את התבקעות העוגה.
  • צריך תבנית אפייה מספר 24 או 26 בגובה 10 ס"מ כדי שיהיה לעוגה לאן לטפס. אם אין תבנית גבוהה, אפשר להגביה את התבנית בעזרת נייר אפייה. העוגה יוצאת מהתנור בדיוק בגובה בו היא נכנסה. 
  • כשמסיימים לאפות, מעבירים סכין או מרית מסביב לדפנות העוגה ומשאירים אותה להתקרר לחלוטין בתנור.
עוגת גבינה אפויה

עוגת גבינה אפויה נימוחה

כנסו כאן לסרטון הדגמה בערוץ היוטיוב שלי ולכל הטיפים שלי לעוגת גבינה מושלמת

לפני שמתחילים

  • תקראו היטב את כל הטיפים שכתבתי למעלה.
  • שימו לב!! לילה לפני מסננים את הגבינה בבד חיתול – מניחים את הגבינה בתוך בד חיתול ואת החיתול עם הגבינה מניחים במסננת ומתחתיה כלי שיקלוט את הנוזלים שיוצאים מהגבינה. לא להתרגש אם בכל פעם יוצאת לכם כמות אחרת של גבינה, זה בסדר! תסננו את הכמות של הגבינה שכתבתי במתכון ומה שיוצא לכם אחרי הסינון זה מצויין.

לתבנית אפייה בקוטר 24 ס"מ ובגובה 10 ס"מ

לבסיס

  • 250 גרם פתיבר 
  • 120 גרם חמאה מומסת

לעוגה

  • 1.500 ק"ג גבינה לבנה 5%
  • 1 שמנת חמוצה של פעם 27% (200 גרם)
  • 200 גרם גבינת שמנת (אני מכינה בבית)
  • 7 ביצים גדולות מופרדות לחלמונים וחלבונים בטמפרטורת החדר
  • חבילה אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
  • 5 כפות גדושות קורנפלור
  • 1.5 כוסות סוכר

אופן הכנה

מכינים את הבסיס: שמים במעבד מזון את הפתיבר וטוחנים לאבקה. מוסיפים חמאה מומסת ומערבלים עד שמקבלים תערובת בוצית. מניחים על בסיס התבנית נייר אפייה ומשמנים את דפנות התבנית בחמאה. משטחים את הביסקוויטים על בסיס התבנית ומהדקים היטב עם כף או כוס. שמים במקפיא בזמן שמכינים את בלילת העוגה.

מכינים את בלילת העוגה: לילה לפני או לפחות 5 שעות לפני ההכנה שמים את הגבינה הלבנה במסננת. אם שמים לילה לפני אז שמים במקרר ושעתיים לפני ההכנה מוציאים מהמקרר. אם רוצים להכין באותו יום אז מניחים במסננת על השייש לפחות ל- 5 שעות (אל דאגה, זה לא מתקלקל). לחמם תנור לחום של 150-160 מעלות ולהניח בתחתית התנור תבנית/סיר עם מים רותחים. שמים בקערה גדולה: חלמונים, גבינות, אינסטנט פודינג וקורנפלור ובעזרת מטרפה ידנית (לא חשמלית) לערבב היטב עד לאחידות. במיקסר עם בלון הקצפה להקציף את החלבונים דקה עד שמקבלים קצף לבן כמו עננים, להוסיף סוכר בהדרגה ולהקציף לקצף יציב אבל לא נוקשה אלא די רך. לעשות השוואת מרקמים: להעביר שליש מקצף החלבונים לתערובת הגבינה ולערבב טוב עם מטרפה ידנית. לקפל לתערובת הגבינה את יתרת הקצף בפעמיים ממש רק עד שנטמע בתערובת. מומלץ מאוד לא לקפל יותר מידי כדי לא להכניס אוויר לתערובת. להעביר לתבנית אפייה, לדפוק את התבנית על השייש פעמיים – שלוש, כדי לשחרר בועות אוויר ולהכניס לתנור לשליש התחתון. לאפות שעה וחצי – שעתיים או עד שהעוגה מוכנה (מבחן הקיסם). מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתנור סגור להתקררות מוחלטת.

עוגת גבינה אפויה

בתאבון!

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • לביבות תפוחי אדמה אפויות בטעם פיצה
    לביבות תפוחי אדמה אפויות בטעם פיצה
  • עוגת גבינה לימונית עם תבנית מגנוס
    עוגת גבינה לימונית מהירת הכנה
  • עוגת גבינה קרם ברולה
    עוגת גבינה קרם ברולה מושלמת
  • ספינג בהתפחה ארוכה
    סופגניות מרוקאיות (ספינג') בהתפחה ארוכה במקרר
עוגות גבינה עוגת גבינה אפויה עוגת גבינה נימוחה

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

46 תגובות

  1. אברהם הגב 28 ביוני 2024 בשעה 16:27

    שני רכיבים המופיעים ברשימה אינם מופיעים בהוראות ההכנה. שמנת וגבינה שמנת. היכן להוסיף אותם והאם המתכון יעודכן? תודה
    נ.ב.
    בתא המיועד להכנסת האתר לא ניתן להכניס כתובת ארוכה. לתשומת ליבכם.
    זאת הכתובת שרציתי להכניס.
    https://www.yehudit-aviv.co.il/%D7%9E%D7%AA%D7%9B%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%9D-%D7%9C%D7%A9%D7%91%D7%95%D7%A2%D7%95%D7%AA/%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%AA-%D7%92%D7%91%D7%99%D7%A0%D7%94-%D7%A0%D7%99%D7%9E%D7%95%D7%97%D7%94-2/

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 28 ביוני 2024 בשעה 20:35

      כתוב לשים גבינות

  2. רותי הגב 6 ביוני 2024 בשעה 2:19

    האם ניתן לעשות את העוגה גם בתבנית רגילה פשוטה אין לי תבנית כזו.
    (יש לי תבנית אמתית מרובעת או חד"פ מה עדיף )

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 6 ביוני 2024 בשעה 8:01

      אם רוצים שעוגות יצליחו מומלץ לקנות תבניות אפייה איכותיות וטובות. זה משפיע על התוצאה

  3. מלכה הגב 13 במרץ 2023 בשעה 14:30

    האם אפשר במקום לסנן את הגבינות להשתמש בגבינות טוב טעם שהן קשות יותר ובלי נוזלים? תודה רבה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 14 במרץ 2023 בשעה 7:48

      אפשר בהחלט בעיני הרבה פחות טעים

  4. רות הגב 17 בפברואר 2023 בשעה 19:35

    העוגה יצאה נהדרת!
    תודה רבה ????
    מה לעשות לפעם הבאה כדי שהחלק העליון יצא חלק?
    החלקתי לפני ההכנסה לתנור, ועבדתי לפי כל הטיפים המעולים שלך ????

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 19 בפברואר 2023 בשעה 13:37

      תבדקי אולי חום התנור שלך גבוה מידי. אם עבדת בול לפי המתכון אז צריכה לצאת ישרה אלא אם התנור שלך חם ממש

  5. שני הגב 16 בפברואר 2023 בשעה 21:50

    האם יש לך תמונה של "שמנת של פעם"? חשבתי לשים שמנת חמוצה, ואני שמה לב שהיא רק 15%.
    את שמת 27%. האם זה קריטי?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 16 בפברואר 2023 בשעה 22:01

      אפשר שמנת רגילה. תכתבי בגוגל שמנת של פעם תראי תמונה

  6. שני הגב 16 בפברואר 2023 בשעה 21:48

    האם לסנן בנפרד את השמנת למשך 24 שעות ואת הגבינה הלבנה למשך לילה? או שאפשר את שתיהן לסנן רק ללילה?
    תודה רבה על כל ההסברים

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 16 בפברואר 2023 בשעה 21:49

      בשביל העוגה מסננים גבינה.
      אם את מכינה גבינת שמנת אז הסינון בנפרד

  7. רות הגב 16 בפברואר 2023 בשעה 9:57

    ועוד שאלה, בבקשה-
    כמה גרם ישאר מקילו השמנת החמוצה לאחר הסינון?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 16 בפברואר 2023 בשעה 10:44

      היי רות,
      \תלוי איזה שמנת חמוצה שמת. אם שמנת של פעם אז ייצאו מעט נוזלים ותישאר כמות גבינת שמנת גדולה יחסית ואם שמת שמנת חמוצה רגילה יישאר לך בסביבות 600 גרם גבינת שמנת. קבלי לינק למתכון של גבינת שמנת: https://bit.ly/3m1UGfS

  8. אורית אורון הגב 4 בפברואר 2023 בשעה 9:50

    העוגה נראית מושלמת !
    רשום במתכון שאת גבינת השמנת את מכינה לבד.
    אשמח למתכון הגבינה ⚘️
    בתודה מראש 😘

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 4 בפברואר 2023 בשעה 14:32

      תודה רבה,
      יש לינק לגבינה

  9. חנה הגב 1 בפברואר 2023 בשעה 11:24

    את מתחילה עם 1.5 קג גבינה כמה נשאר אחרי הסינון?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 1 בפברואר 2023 בשעה 12:17

      נשאר בערך קילו

  10. אילנה הגב 1 בפברואר 2023 בשעה 9:32

    שלום
    האם כל הכללים תקפים גם לעוגה ללא קורנפלור או קמח?
    כולל סינון נוזלים
    ושעתיים בתנור?
    עד היום הכנתי אותה תמיד כך שבעשר דק ראשונות 250 ועוד שעה 180

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 1 בפברואר 2023 בשעה 9:35

      לא כל כך הבנתי את השאלה. לא מכירה עוגת גבינה ללא קורנפלור או קמח. חייב אחד מהם ואני תמיד מעדיפה קורנפלור. הכללים הם בכללי תקפים לרוב עוגות הגבינה האפויות אם רוצים עוגות יציבות כאלה. יש עוגות שמכינים בלי כל התהליך חוהן יוצאות ממש ממש רכות כמו מעין מוס. אז בכל מתכון אני כותבת את ההמלצות שצריך לאותה עוגה

  11. לוי צביה הגב 10 בספטמבר 2022 בשעה 10:00

    שלום לך יהודית!
    באיזה שלב את מעבירה סכין בדפנות?
    כי בסוף ההסבר זה לא מצויין.
    תודה!!!!!!!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 10 בספטמבר 2022 בשעה 11:31

      אחרי שעה של קירור

  12. נעמה הגב 30 באפריל 2021 בשעה 15:04

    היי יהודית, זו עוגה מושלמת כמו שחיפשתי 🙂
    האם יעבוד גם ללא אינסטנט פודינג?
    חג שמח!!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 30 באפריל 2021 בשעה 15:13

      היי נעמה,
      הפודינג גם ממתיק ובעיקר מייצב. השאלה למה את לא רוצה לשים אינסטנט?

      • נעמה הגב 30 באפריל 2021 בשעה 16:27

        תודה 🙂
        לא אוהבת את הטעם של הפודינג, אפשר להמיר בתמצית או סוכר וניל? אולי להוסיף קורנפלור?

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 1 במאי 2021 בשעה 12:35

          היי נעמה,
          תמצית או סוכר וניל הם לא תחליף לפודינג. אף פעם לא הכנתי בלי. תנסי להמיר בעוד קורנפלור ולשים מחית/תמצית וניל

  13. רחל חביב הגב 3 במאי 2020 בשעה 12:07

    שלום
    יהודית
    אפשר לאפות בטורבו או רק אפיה רגילה קוו עליון ותחתון
    תוכלי בבקשה להמליץ על איזה מעלות לכוון ?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 3 במאי 2020 בשעה 12:11

      כדאי פשוט לקרוא את המתכון כמו שצריך. זה מה שכתוב:
      לחמם תנור לחום של 160 מעלות ולהניח בתחתית התנור תבנית/סיר עם מים רותחים.
      ואם לא כתוב טורבו אז זה אפייה רגילה

      • רות הגב 16 בפברואר 2023 בשעה 9:56

        הכנסתי 1.5 ק"ג גבינה לבנה בתוך טיטול כותנה למסננת,
        וגם 1 ק"ג שמנת ימוצה של פעם בטיטול נפרד למסננת, בשביל להכין גבינת שמנת.
        האם גם את 200 ג' שמנת חמוצה שמופיעה פה במתכון צריך לסנן?
        ואם כן, בנפרד?

        רוב תודות לך ????

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 16 בפברואר 2023 בשעה 10:42

          היי רות,
          אין צורך לבנן את השמנת החמוצה של העוגה

  14. לאה הגב 20 בפברואר 2020 בשעה 8:34

    תודה

  15. אנה הגב 25 בנובמבר 2019 בשעה 22:56

    היי, באיזה מסננת את מסננת את הגבינות? כמו מסננת ששוטפים אורז? או משהו דק יותר? הגבינה לא נוזלת דרך המסננת?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 26 בנובמבר 2019 בשעה 20:50

      היי אנה,
      אני שמה בבד חיתול שיש לי במיוחד לזה. קונים בגרושים בחנויות של תינוקות

  16. Talia הגב 15 באוקטובר 2019 בשעה 18:30

    לאופים בחו"ל, מה התחליף לגבינה
    לבנה?

    וגבינת שמנת זה
    ?Cream cheese

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 15 באוקטובר 2019 בשעה 22:25

      היי טליה,

      אני לא יודעת איזה גבינות יש שם. תנסי למצוא את המקבילה מבחינת אחוזי השומן (5-9%) תמיד אפשר לשים רק גבינת שמנת אבל אז המרקם כבד יותר

  17. רחל הגב 13 באוקטובר 2019 בשעה 5:58

    את נהדרת!!! כזה פירוט של ההכנה, כל הכבוד!!! עשית לי חשק לאפות את זה.

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 13 באוקטובר 2019 בשעה 8:16

      היי רחל,
      איזה כייף לשמוע. חג שמחחח

  18. ליז הגב 12 באוקטובר 2019 בשעה 10:15

    היי יהודית, מאוד אוהבת את האתר שלך ? את העוגה את אופה בטורבו או בחום עליון תחתון?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 12 באוקטובר 2019 בשעה 14:50

      תודה יקירה. חום רגיל. לא טורבו

      • יפית הגב 1 בפברואר 2023 בשעה 23:36

        מה הסיבה שעוגות גבינה יוצאות לי עקומות בלמעלה. הן עולות יפה אך כשתקררות הלמעלה של העוגה צונח והעוגה לא סימטרית.

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 2 בפברואר 2023 בשעה 0:05

          היי יפית,
          יכולות להיות כמה סיבות ואני מתייחסת אך ורק למתכונים שלי שעליהם אני לוקחת אחריות:
          חום אפייה לא נכון
          תבנית לא איכותית
          לא שימנת טוב את התבנית
          תבנית נמוכה מידי
          לא נצמדת למתכון ולטיפים

  19. Unknown הגב 6 באוקטובר 2015 בשעה 16:56

    תגובה זו הוסרה על ידי מנהל המערכת.

  20. יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 26 בספטמבר 2015 בשעה 11:20

    בהחלט זיוי……..הכל אפשרי

  21. Zivi Azal הגב 26 בספטמבר 2015 בשעה 10:59

    עוגה יפייפיה תודה רבה ♥
    ברשותך יש לי איזה עיצה קטנה לתחתית שונה במקצת וקלה מאוד להכנה ((:
    לא זה לא עוגת טורט אפויה או קנויה [: ולא ביסקוויטים עם חמאה [:
    לאחרונה מכינה עוגות גבינה עם בסיס של בישקוטים בישקוטים טעימים מאוד טעמים כטעם הטורט ((:
    כאן אי אפשר לשתף תמונה העלה את התמונה ברשותך בפייס.
    תודה רבה המשך שבת טעימה ויפה לכם ♥

  22. יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 26 בספטמבר 2015 בשעה 10:13

    אפשרי בהחלט!

  23. Hadas Weiner הגב 26 בספטמבר 2015 בשעה 7:44

    לאחרונה ראיתי מישהי שאופה את העוגה בסיר ג'חנון גדול עטוף בנייר אפייה.

השארת תגובה

ביטול

הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




פרגנו לי בלייק
חפשו פה מתכון ספציפי
כל המתכונים לפי קטגוריות



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
הלוחשת לאוכל גם באינסטגרם
יהודית אביב

yehudit_aviv

עוגת גבינה אפויה בתבנית אינ עוגת גבינה אפויה בתבנית אינגליש קייק

* שימו לב שצריך לסנן את הגבינה כמה שעות מראש על מנת להיפטר מחלק מהנוזלים. ניתן להכין את העוגה עם גבינת שמנת/ריקוטה או גבינה “יבשה” אחרת אבל בעיני הכי טעים זה לסנן גבינה 5%. העוגה יוצאת במרקם מושלם לטעמינו.
* העוגה יוצאת מהתנור בדיוק בגובה בו נכנסה אליו.
* אפשר לשלב בעוגה גרידת לימון מלימון שלם

לתבנית בגודל 15*32 בגובה 7 ס”מ

* 850 גרם גבינה לבנה 5%
* 1 שמנת של פעם (200 גרם)
* 6 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
* 1 כפית מחית וניל
* 1/2 כוס קורנפלור (70 גרם)
* 1/2 שקית אינסטנט פודינג וניל (40 גרם)
* 3/4 כוס סוכר (150 גרם) 
* 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
‎אופן הכנה
‎מסננים את הגבינה: כמה שעות או לילה מראש מסננים את הגבינה בתוך בד גזה או חיתול נקי – מניחים את הגבינה בתוך חיתול נקי שמונח בתוך מסננת ואת המסננת מניחים על קערה שתקלוט אליה את הנוזלים. למעשה אנחנו רוצים להיפטר מחלק מהנוזלים שיש בגבינה. 
‎מכינים את העוגה: מחממים את התנור על מצב סטטי לחום של 150 מעלות. מפרידים את הביצים, את החלבונים שמים בקערת המיקסר ואת החלמונים בקערה גדולה נוספת. מוסיפים לקערת החלמונים את הגבינה המסוננת, השמנת החמוצה,מחית וניל, קורנפלור, אינסטנט פודינג ו – 3/4 כוס סוכר וטורפים היטב עם מטרפה ידנית לבלילה חלקה. מקציפים את החלבונים כ – 2 דקות לקצף לבן ומוסיפים 1/2 כוס סוכר בהדרגה. ממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב אבל רך. מעבירים 1/3 מכמות הקצף לקערת החלמונים וטורפים באופן חופשי עם מטרפה ידנית. את שאר הקצף מקפלים לתוך בלילת החלמונים בפעמיים – שלוש בתנועות עדינות יותר ורק עד שמקבלים תערובת אחידה. משמנים את תבנית האפייה בחמאה ומוזגים את הבלילה לתבנית. טופחים כמה פעמים על השייש כדי להיפטר מבועות אוויר כלואות. מניחים את התבנית בתוך תבנית נוספת גדולה יותר וממלאים אותה במים רותחים עד לחצי מגובה התבנית של העוגה. מעבירים לתנור ואופים כשעה ורבע – שעה וחצי (תלוי בחוזק התנור שלכם) או עד שהעוגה נראית יציבה ומוכנה. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה להתקרר לחלוטין בתנור. כשהעוגה קרה מוציאים והופכים על צלחת ואז הופכים שוב על צלחת הגשה. העוגה נשמרת עד שלושה ימים מחוץ למקרר (כן, אין בעייה להשאיר אותה בחורף מחוץ למקרר) או שבוע במקרר.
‎בתאבון!
בלי הרבה דיבורים! תשמרו ותכפילו כמויות כי זה ממכר. 
המתכון גם בבלוג - סלט מלפפונים דפוקים בטעם אסיאתי חריף

מצרכים

2 מלפפונים יפנים מסוג “ארומטו”
1/2 פלפל צ’ילי טרי (אפשר לוותר אם רוצים סלט לא חריף)
חופן עלי כוסברה
3 כפות רוטב סויה (שמתי של ימאסה)
2 כפות מירין
1 כף חומץ אורז
2 כפות שמן שומשום
2 כפות סירופ מייפל טהור
2 ס”מ ג’ינג’ר טרי מגורר
קורט מלח
להגשה: שומשום שחור קלוי
אופן הכנה

חותכים את המלפפונים בצורה גסה ומכניסים לשקית זיפלוק. בעזרת מערוך או כל כלי אחר דופקים את המלפפונים כדי לשבור/לפצוע אותם אבל לא מועכים מידי. **בשלב הזה אפשר להמשיך במתכון או להכניס אותם ואת הכוסברה למי קרח למשך כשעה כדי לקבל קריספיות ורעננות. דופקים עם גב סכין רחבה גם את הצ’ילי וקוצצים אותו. מפרקים את עלי הכוסברה ושמים את הכל יחד בקערה. מערבבים את חומרי הרוטב – סויה, מירין, חומץ אורז, שמן שומשום, מייפל, ג’ינג’ר, קורט מלח ומערבבים. טועמים ומתקנים מליחות. מוזגים על המלפפונים ומערבבים. מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים שומשום שחור.

בתאבון!
תפוחי אדמה מפורקים בתנור כי תפוחי אדמה מפורקים בתנור כי הם הרבההה יותר טעימים ככה

מצרכים לתבנית אמאיל בקוטר 26 ס”מ

7-8 תפוחי אדמה בינוניים (מומלץ לבנים של דוד משה)
1/3 כוס שמן זית איכותי
מלח ים אטלנטי
אורגנו/זעתר טרי
אופן הכנה

מבשלים את תפוחי האדמה במים עם כף מלח עד שהם 90% רכים שזה אומר רכים אבל לא רכים מידי. מסננים מהמים מייד כשהם מוכנים ומקררים מעט. מחממים תנור לחום של 220 מעלות. מוזגים לתבנית אמאיל שמן זית ומפזרים מעט מלח ים אטלנטי. מועכים/מפרקים עם הידיים את תפוחי האדמה ישר לתוך התבנית. מוזגים מעליהם שמן זית, מפזרים מלח ים אטלנטי ומניחים עלי אורגנו/זעתר טריים. צולים את תפוחי האדמה כשעה – שעה ורבע או עד שהם מקבלים צבע זהוב עמוק ובקצוות הם שחומים. מוציאים מהתנור, נפטרים מהאורגנו היבש, מניחים עלים טריים ומגישים.
סלט כרובית, ברוקולי ועוד כמה חברים 🥰הסלט הכי מרענן וקריספי שתכינו והכי מתאים ליום החמסיני הזה🥵

את כל הירקות קצצתי הקוצץ הידני המעולה של מגנוס שקוצץ לי הכל בצורה מדוייקת לסלטים. 

קופסת תבלינים יפהפייה ונוחה והכל הכל בהנחה מיוחדת. 

כל ההמלצות שלי נמצאות בהיילייטס ובסטורי. 

קוד קופון: Yehudit 

המתכון בבלוג שלי הלוחשת לאוכל תחת השם: סלט כרובית, ברוקולי ועוד ירוקים

תהנו❤️
עוף ואורז עם עדשים בסיר אחד. עוף ואורז עם עדשים בסיר אחד. לסיר יציקת ברזל יש הולכת חום מטורפת כך שאין צורך בהכנות מקדימות או צריבה או כל פעולה אחרת!! שמים הכל בסיר הקסמים ונותנים לתנור לעשות את העבודה. 

הסיר וגם כל האתר של מגנוס בהנחה מיוחדת בהזנת קוד קופון: Yehudit 
פרטים ולינקים אצלי בסטורי ובהיילייטס

המתכון בבלוג שלי. כותבים בגוגל: עוף עם אורז ועדשים שמכינים בסיר אחד בתנור הלוחשת לאוכל

המתכון יהיה גם בסטורי ויישמר בהיילייטס. 

אם לא מצאתם, תשלחו לי הודעה פרטית ואשלח לכם לינק למתכון
מסוג המתכונים שאני מכינה כש מסוג המתכונים שאני מכינה כשאין לי זמן או חשק להתעסקות יתר. פשוט שמה הכל בתבנית אמאיל טובה ושולחת לתנור. זה מוכן ממש מהר וזאת ארוחה מושלמת. תכינו סלט גדול או תוספת כלשהי וזהו!

המתכון בבלוג שלי הלוחשת לאוכל❤️

תבניות אמאיל באיכות מעולה ניתן להזמין באתר של מגנוס בהנחה מיוחדת בהזנת קוד קופון: Yehudit
הרוטב הוא הכוכב בסלט הזה. תש הרוטב הוא הכוכב בסלט הזה. תשמרו לכם כי אתם הולכים להכין אותו מלא. 

המתכון המלא בבלוג שלי - הלוחשת לאוכל. אני אשים לינק בסטורי וגם אשמור בהיילייטס 

הרוטב מתאים לכל סלט ירוקים שתכינו
.
בורקס בשר עם חצילים ותפוחי אדמה בבצק פילו:

מצרכים ל – 7 בורקסים גדולים

800 גרם בשר טחון שמן
2 בצלים גדולים
2/3 כוס שמן זית
2 כפיות מלח ים אטלנטי
2 כפיות כמון
1 כפית פלפל שחור
2 חצילים בינוניים
3 תפוחי אדמה גדולים (כ – 500 גרם)
1/2 צרור כוסברה
1/2 צרור פטרוזיליה
2 בצל ירוק
50 גרם אגוזי מלך (חופן)
1 חבילה דפי פילו (השתמשתי בדפים של שמרית)
שמן זית למריחה על הדפים (אפשר תרסיס)
למריחה: 1 ביצה
לפיזור: שומשום
אופן הכנה

מכינים את הבשר: קוצצים לקוביות את הבצלים. מחממים בסיר סוטאז’ רחב 1/3 כוס שמן זית ומטגנים את הבצל עם סיר מכוסה עד שהוא מקבל צבע שחום. מידי פעם מערבבים כדי שלא יישרף. מוסיפים את הבשר ומפוררים אותו עם כף עץ או מזלג. מכסים את הסיר ונותנים לבשר להיצרב היטב על להבה קטנה כחצי שעה ומידי פעם מערבבים.

מכינים את החצילים: דוקרים את החצילים עם שיפוד בכמה מקומות כדי שלא יתבקע במהלך ההכנה. מניחים אותם על רשת מעל אש גלויה ושורפים מכל הכיוונים. מעבירים לקרש עבודה, מוציאים את בשר החצילים ושומרים בצד.
מכינים את תפוחי האדמה: קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות בגודל של 1*1 ס”מ. מחממים במחבת 1/3 כוס שמן זית ומטגנים את תפוחי האדמה מכל הכיוונים עד שהם רכים וזהובים.

הכנת המלית לבורקס: מוסיפים את החצילים ותפוחי האדמה לסיר עם הבשר. קוצצים דק את כל הירק ואגוזי המלך ומוסיפים אותם לסיר הבשר. מערבבים הכל היטב ומכבים את הלהבה. טועמים ומתקנים תיבול. מקררים היטב לפני שממלאים את הדפים.

מכינים בורקסים: מכל שני דפים מכינים בורקס אחד. מניחים 2 דפי פילו על נייר אפייה ומורחים היטב משני הצדדים בשמן זית. מניחים פס נדיב מהמלית לכל רוחב הבצק, סוגרים את הצדדים ומגלגלים לרולדה. מכינים כך את כל שאר הדפים ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מחממים תנור לחום של 180 מעלות ואופים כ – 40 דקות או עד שהבורקסים ממש שחומים. לא להוציא לפני שהם מקבלים צבע עמוק אחרת הם לא יהיו קריספיים. מומלץ להגיש עם טחינה טובה.
חומוס עולמי! אל תתעצלו, תהיו חומוס עולמי! אל תתעצלו, תהיו אמיצים ולכו להשרות חומוס, מחר תבשלו עד שרך רךךךך ואזזז תטחנו במכתש ועלי או במעבד מזון. 
המתכון בבלוג שלי ״הלוחשת לאוכל״ ויהיה לינק בסטורי ובהיילייטס

בבלוג יש גם מתכון לחומוס בסיסי וחומוס עם בשר וצנוברים

לא מצאתם את המתכון? תשלחו לי הודעה פרטית ואשלח לכם לינק

#חומוס 
#חומוסביתי 
#חומוספטריות
לתמונות נוספות לחצו פה בואו לעקוב אחריי באינסטגרם
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס