יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • צרו קשר
עוגיות תפוחים וקינמון פריכות
ראשי » מתכונים לפורים » עוגיות תפוחים וקינמון פריכות

עוגיות תפוחים וקינמון פריכות

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 9 בספטמבר 2019 17 תגובות

מגולגלות, רולדות או סתם עוגיות פריכות. המון שמות לעוגיות הכי פופולריות שיש, הכי קלות להכנה והכי טעימות! הפעם בגרסה שמתאימה לראש השנה אבל לא רק -מלית תפוחים וקינמון שמשתלבת מהמם עם הבצק הנימוח שנמס בפה

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
עוגיות תפוחים וקינמון פריכות
עוגיות תפוחים וקינמון פריכות

אם יש עוגיות שהן לחלוטין קונצנזוס אלו העוגיות האלו שנקראות גם מגולגלות או רולדות. הבצק הוא בצק פריך, נמס בפה והמלית יכולה להיות כל מלית שאוהבים – תמרים ואגוזים, שוקולד, פיצוחים ועוד. הפעם בהשראת סיגל ברמר החברה המהממת שלי מהבלוג "אפייה ביתית" הכנתי את המגולגלות במלית תפוחים וקינמון. חגי תשרי שמתקרבים אלינו בצעדי ענק, משרים עלינו חשק להכין תבשילים וקינוחים עם תפוחים ובצק פריך משתלב מעולה עם המלית הטעימה.

עוגיות תפוחים וקינמון פריכות

אם יש משהו שאני ממש ממש אוהבת זה בצקים פריכים ועוגות עם פירות. שני דברים שממש קשה לי לעמוד בפניהם. בשבוע שעבר הכנתי כמה וכמה מתכונים עם תפוחים שעוד יעלו פה לקראת החג, כך שהייתה לי מלית תפוחים מוכנה וכל מה שהייתי צריכה זה להחליט לאיזה בצק אני מכניסה אותם. כשראיתי את העוגיות של סיגל באינסטגרם ידעתי שאותן אני רוצה להכין. יש לי מתכון של בצק פריך שמלווה אותי המון המון שנים והפעם עשיתי בו שינויים קלים שיתאים לי לעוגיות עם תפוחים. השמטתי את אבקת האפייה כי רציתי בצק קריספי ודק יותר שלא יתפח לי יותר מידי באפייה. את התפוחים במתכון של סיגל היא מגרדת ואני דווקא אוהבת אותם בקוביות קטנטנות.

מרדדים את הבצק לעלה דק ומסדרים שכבה יפה של קוביות תפוחים
מגלגלים לרולדה
משטחים מעט את הרולדה עם הידיים
חורצים פסים עד אמצע הרולדה
מורחים חלבון ביצה ומפזרים שקדים
אופים עד להזהבה
מוכנות להתפדר להן באבקת סוכר
עוגיות תפוחים וקינמון פריכות

הכנתי כבר כמה וכמה מליות למגולגלות, יש במלית תמרים, ריבה וקוקוס, שוקולד וקוקוס, מגולגלות תמרים ואגוזים כשרות לפסח, מגולגלות תמרים ואגוזים בריבוע ובטח עוד כמה ששכחתי.

בואו לעקוב אחריי באינסטגרם, אני מעלה שם את כל השלבים היישר מהמטבח שלי בזמן אמת


עוגיות תפוחים וקינמון פריכות
ביס מישהו??

עוגיות תפוחים וקינמון פריכות

לפני שמתחילים

  • אין בבצק סוכר, למעט שקית סוכר וניל וזו לא טעות.
  • אין בבצק אבקת אפייה וגם זה לא טעות.
  • אפשר להוסיף אגוזי מלך, הבעלול שלי פחות אוהב אז לא הוספתי.
  • אין צורך במיקסר, מכינים את הבצק בקלות בידיים.
  • בקיץ מומלץ מאוד לקרר את הבצק היטב לפני שעובדים איתו.

לכמות של כ – 35 עוגיות

  • 3 כוסות קמח (מומלץ קמח עוגיות)
  • 200 גרם חמאה רכה (לפרווה שימו נטורינה או שמן קוקוס)
  • 1 שקית סוכר וניל
  • קורט מלח
  • 1/4 כוס שמן
  • 1/4 כוס מיץ תפוזים

למלית תפוחים וקינמון

  • 7-8 תפוחים מזן גרנד סמית (הירוקים)
  • 1/2 כוס סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 1 כף גדושה קינמון
  • 30 גרם חמאה
  • מיץ מ – ליים שלם או חצי לימון
  • 1 כפית גדושה קורנפלור

למריחה ופיזור

  • חלבון ביצה
  • חופן שבבי שקדים מולבנים

אופן הכנה

  1. הבצק: אין צורך במיקסר, מכינים את הבצק עם הידיים. מערבבים יחד קמח, חמאה, סוכר וניל ומלח. מוסיפים שמן ומיץ תפוזים ומעבדים רק עד שמקבלים בצק אחיד. הבצק דביק מעט, שמים לפחות שעה במקרר ובינתיים מכינים את המלית. ייתכן שבקיץ תצטרכו לקרר את הבצק קצת יותר זמן.
  2. מלית תפוחים: קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות בגודל של 1*1 ס"מ. מניחים בקערה את התפוחים החתוכים לקוביות ומערבבים עם סוכר, סוכר וניל וקינמון.
  3. על מחבת רחבה ממסים את החמאה, מעבירים את קוביות התפוחים למחבת ומבשלים 8-10 דקות עד שהתפוחים רכים, אבל לא יותר מידי כך שהם עדיין שומרים על צורתם ועל מרקם מעט נגיס.
  4. מערבבים את מיץ הלימון עם הקורנפלור ומוזגים למחבת תוך ערבוב מתמיד של כחצי דקה, עד שכל הרוטב ייספג וייעלם. מסירים מהאש ומצננים היטב לפני שממלאים את הבצק.
  5. מחממים את התנור לחום של 165 מעלות במצב טורבו.
  6. מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים.
  7. מקמחים היטב משטח עבודה ומקמחים היטב גם את הבצק, מרדדים לעלה מלבני דק.
  8. מסדרים שכבה יפה של התפוחים ומגלגלים לרולדה. בעזרת סכין חורצים סימנים עד לחצי מגובה הרולדה, מה שיקל עלינו את החיתוך אחרי האפייה. מכינים כך גם את שאר הבצק. מסדרים את שלוש הרולדות על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  9. מורחים את הרולדות בחלבון ביצה ומפזרים שבבי שקדים.
  10. אופים את העוגות 40-45 דקות עד שהעוגות מקבלות צבע זהוב עדין.
  11. מוציאים מהתנור, מצננים היטב לפני שפורסים.
  12. שומרים בצנצנת אטומה עד שבועיים. לפני ההגשה מפדרים באבקת סוכר.

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • עוגת שמרים שושנים עם גבינה ופטל
    עוגת שמרים שושנים במילוי גבינה ופטל
  • עוגיות שוקולד מגולגלות עם פיסטוק
    עוגיות שוקולד מגולגלות במילוי קרם פיסטוק
  • סלט עם רוטב פסיפלורה
    סלט ירוק ברוטב ויניגרט פסיפלורה מטריף וקריספי בטטה
  • שבקייה
    שבקייה - עוגיות מרוקאיות חגיגיות
מגולגלות תפוחים רולדות תפוחים

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

17 תגובות

  1. נסיה מסילאתי הגב 11 בספטמבר 2019 בשעה 10:05

    הולכת להכין היום יש לי גם תפוחים מוכני אדווח אך יצא

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 11 בספטמבר 2019 בשעה 10:13

      מהמם נסיה. עדכני וגם אם יש לך פייסבוק או אינסטגרם אז תייגי אותי

  2. מירי הגב 10 בספטמבר 2019 בשעה 18:23

    האם ניתן להכין גם עם מלית פירות אחרים? נקטרינה למשל?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 10 בספטמבר 2019 בשעה 19:51

      היי מירי,

      בהחלט כן, רק לדאוג שכל הנוזלים יתאדו ויישאר פרי בלי נוזלים

  3. אהובה ריבר הגב 10 בספטמבר 2019 בשעה 16:57

    היי
    רציתי לדעת איך ניתן לעשות את הבצק עם קמח ללא גלוטן.
    תודה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 10 בספטמבר 2019 בשעה 17:07

      היי אהובה. תכיני עם קמח "כרגיל"

  4. מירי הגב 10 בספטמבר 2019 בשעה 8:14

    היי
    אוטוטו אני מתחילה הכנות לראש השנה.
    האם אפשר להקפיא את הרולדה ממולאת לפני אפייה למשך כשבוע ואז להוציא ולאפות סמוך לחג?
    אם כן, האם להפשיר על השי ש או לילה במקרר?
    תודה מראש.

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 10 בספטמבר 2019 בשעה 10:11

      היי מירי, את יכולה להקפיא אותה לפני אפייה וגם אחרי אפייה. היא יוצאת מושלמת בכל מקרה.

      • מירי הגב 10 בספטמבר 2019 בשעה 11:36

        תודה רבה. האם גם את שושני הקצף אפשר להקפיא לפני/אחרי אפייה?
        מה עדיף?
        תודה מראש. יום נעים

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 10 בספטמבר 2019 בשעה 11:39

          היי מירי,

          כל עוגייה ניתן להקפיא. אני מקפיאה עוגיות תמיד כדי לשמור על הטריות וכל פעם מוציאה קצת לצנצנת

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 10 בספטמבר 2019 בשעה 10:12

      להפשיר על השייש ואם את מקפיאה אחרי אפייה אז אפשר לכסות בנייר כסף ולתת לה חימום קל בתנור כדי להחזיר לה את הפריכות

      • מירי הגב 10 בספטמבר 2019 בשעה 11:33

        תודה על תשובתך המהירה.
        שנה טובה וחג שמח ומתוק

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 10 בספטמבר 2019 בשעה 11:35

          בשמחה רבה מירי. חגים שמחים 🙂

      • אריאלה הגב 11 בינואר 2025 בשעה 11:26

        הבצק מתפורר, קשה לעבוד איתו.

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 12 בינואר 2025 בשעה 22:04

          אין לי מושג מה עשית שמתפורר אבל שימי לב שיש בו גם חמאה וגם שמן וגם מיץ תפוזים כך שאין סיכוי שהוא מתפורר

  5. מיטל הגב 10 בספטמבר 2019 בשעה 7:00

    במה אפשר להחליף את השמנת החמוצה לגרסה של פרווה?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 10 בספטמבר 2019 בשעה 7:45

      היי מיטל, במיץ תפוזים

השארת תגובה

ביטול

הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




פרגנו לי בלייק
חפשו פה מתכון ספציפי
כל המתכונים לפי קטגוריות



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס