מגולגלות, רולדות או סתם עוגיות פריכות. המון שמות לעוגיות הכי פופולריות שיש, הכי קלות להכנה והכי טעימות! הפעם בגרסה שמתאימה לראש השנה אבל לא רק -מלית תפוחים וקינמון שמשתלבת מהמם עם הבצק הנימוח שנמס בפה
אם יש עוגיות שהן לחלוטין קונצנזוס אלו העוגיות האלו שנקראות גם מגולגלות או רולדות. הבצק הוא בצק פריך, נמס בפה והמלית יכולה להיות כל מלית שאוהבים – תמרים ואגוזים, שוקולד, פיצוחים ועוד. הפעם בהשראת סיגל ברמר החברה המהממת שלי מהבלוג "אפייה ביתית" הכנתי את המגולגלות במלית תפוחים וקינמון. חגי תשרי שמתקרבים אלינו בצעדי ענק, משרים עלינו חשק להכין תבשילים וקינוחים עם תפוחים ובצק פריך משתלב מעולה עם המלית הטעימה.
אם יש משהו שאני ממש ממש אוהבת זה בצקים פריכים ועוגות עם פירות. שני דברים שממש קשה לי לעמוד בפניהם. בשבוע שעבר הכנתי כמה וכמה מתכונים עם תפוחים שעוד יעלו פה לקראת החג, כך שהייתה לי מלית תפוחים מוכנה וכל מה שהייתי צריכה זה להחליט לאיזה בצק אני מכניסה אותם. כשראיתי את העוגיות של סיגל באינסטגרם ידעתי שאותן אני רוצה להכין. יש לי מתכון של בצק פריך שמלווה אותי המון המון שנים והפעם עשיתי בו שינויים קלים שיתאים לי לעוגיות עם תפוחים. השמטתי את אבקת האפייה כי רציתי בצק קריספי ודק יותר שלא יתפח לי יותר מידי באפייה. את התפוחים במתכון של סיגל היא מגרדת ואני דווקא אוהבת אותם בקוביות קטנטנות.
הכנתי כבר כמה וכמה מליות למגולגלות, יש במלית תמרים, ריבה וקוקוס, שוקולד וקוקוס, מגולגלות תמרים ואגוזים כשרות לפסח, מגולגלות תמרים ואגוזים בריבוע ובטח עוד כמה ששכחתי.
בואו לעקוב אחריי באינסטגרם, אני מעלה שם את כל השלבים היישר מהמטבח שלי בזמן אמת
עוגיות תפוחים וקינמון פריכות
לפני שמתחילים
- אין בבצק סוכר, למעט שקית סוכר וניל וזו לא טעות.
- אין בבצק אבקת אפייה וגם זה לא טעות.
- אפשר להוסיף אגוזי מלך, הבעלול שלי פחות אוהב אז לא הוספתי.
- אין צורך במיקסר, מכינים את הבצק בקלות בידיים.
- בקיץ מומלץ מאוד לקרר את הבצק היטב לפני שעובדים איתו.
לכמות של כ – 35 עוגיות
- 3 כוסות קמח
- 200 גרם חמאה רכה (לפרווה שימו נטורינה או שמן קוקוס)
- 1 שקית סוכר וניל
- קורט מלח
- 1/4 כוס שמן
- 1/4 כוס מיץ תפוזים
למלית תפוחים וקינמון
- 7-8 תפוחים מזן גרנד סמית (הירוקים)
- 1/2 כוס סוכר
- 2 שקיות סוכר וניל
- 1 כף גדושה קינמון
- 30 גרם חמאה
- מיץ מ – ליים שלם או חצי לימון
- 1 כפית גדושה קורנפלור
למריחה ופיזור
- חלבון ביצה
- חופן שבבי שקדים מולבנים
אופן הכנה
- הבצק: אין צורך במיקסר, מכינים את הבצק עם הידיים. מערבבים יחד קמח, חמאה, סוכר וניל ומלח. מוסיפים שמן ומיץ תפוזים ומעבדים רק עד שמקבלים בצק אחיד. הבצק דביק מעט, שמים לפחות שעה במקרר ובינתיים מכינים את המלית. ייתכן שבקיץ תצטרכו לקרר את הבצק קצת יותר זמן.
- מלית תפוחים: קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות בגודל של 1*1 ס"מ. מניחים בקערה את התפוחים החתוכים לקוביות ומערבבים עם סוכר, סוכר וניל וקינמון.
- על מחבת רחבה ממסים את החמאה, מעבירים את קוביות התפוחים למחבת ומבשלים 8-10 דקות עד שהתפוחים רכים, אבל לא יותר מידי כך שהם עדיין שומרים על צורתם ועל מרקם מעט נגיס.
- מערבבים את מיץ הלימון עם הקורנפלור ומוזגים למחבת תוך ערבוב מתמיד של כחצי דקה, עד שכל הרוטב ייספג וייעלם. מסירים מהאש ומצננים היטב לפני שממלאים את הבצק.
- מחממים את התנור לחום של 165 מעלות במצב טורבו.
- מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים.
- מקמחים היטב משטח עבודה ומקמחים היטב גם את הבצק, מרדדים לעלה מלבני דק.
- מסדרים שכבה יפה של התפוחים ומגלגלים לרולדה. בעזרת סכין חורצים סימנים עד לחצי מגובה הרולדה, מה שיקל עלינו את החיתוך אחרי האפייה. מכינים כך גם את שאר הבצק. מסדרים את שלוש הרולדות על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- מורחים את הרולדות בחלבון ביצה ומפזרים שבבי שקדים.
- אופים את העוגות 40-45 דקות עד שהעוגות מקבלות צבע זהוב עדין.
- מוציאים מהתנור, מצננים היטב לפני שפורסים.
- שומרים בצנצנת אטומה עד שבועיים. לפני ההגשה מפדרים באבקת סוכר.
הולכת להכין היום יש לי גם תפוחים מוכני אדווח אך יצא
מהמם נסיה. עדכני וגם אם יש לך פייסבוק או אינסטגרם אז תייגי אותי
האם ניתן להכין גם עם מלית פירות אחרים? נקטרינה למשל?
היי מירי,
בהחלט כן, רק לדאוג שכל הנוזלים יתאדו ויישאר פרי בלי נוזלים
היי
רציתי לדעת איך ניתן לעשות את הבצק עם קמח ללא גלוטן.
תודה
היי אהובה. תכיני עם קמח "כרגיל"
היי
אוטוטו אני מתחילה הכנות לראש השנה.
האם אפשר להקפיא את הרולדה ממולאת לפני אפייה למשך כשבוע ואז להוציא ולאפות סמוך לחג?
אם כן, האם להפשיר על השי ש או לילה במקרר?
תודה מראש.
היי מירי, את יכולה להקפיא אותה לפני אפייה וגם אחרי אפייה. היא יוצאת מושלמת בכל מקרה.
תודה רבה. האם גם את שושני הקצף אפשר להקפיא לפני/אחרי אפייה?
מה עדיף?
תודה מראש. יום נעים
היי מירי,
כל עוגייה ניתן להקפיא. אני מקפיאה עוגיות תמיד כדי לשמור על הטריות וכל פעם מוציאה קצת לצנצנת
להפשיר על השייש ואם את מקפיאה אחרי אפייה אז אפשר לכסות בנייר כסף ולתת לה חימום קל בתנור כדי להחזיר לה את הפריכות
תודה על תשובתך המהירה.
שנה טובה וחג שמח ומתוק
בשמחה רבה מירי. חגים שמחים 🙂
במה אפשר להחליף את השמנת החמוצה לגרסה של פרווה?
היי מיטל, במיץ תפוזים