דג מרוקאי חריף עם טונה לבנה כי אין בית מרוקאי בלי סיר של דג חריף ולידו חלות בית שמנמנות ביום שישי לארוחת הערב. אפשר להכין עם כל דג אחר. אנחנו אוהבים טונה
עוד ורסיה לדג של יום שישי…הפעם הכנתי עם דג טונה לבנה , גמבות והרבה פלפלים חריפים. כי לא משנה מה אני מכינה לארוחת ערב שישי, דג מרוקאי חריף חייב להיות על השולחן. יש מנהגים שלוקחים מבית אמא וכזה הוא הדג המרוקאי. אני לא מכירה בית מרוקאי בלי דג חריף ביום שישי, ליד הדג חלה של בית לטבול את הרוטב החריף ואם נשאר דג, אז בשבת בבוקר, בסביבות 11 אוכלים שוב. טונה לבנה זה דג שאנחנו מאוד אוהבים בבית אבל צריך לדעת לטפל בו ולבשל אותו נכון כי יש לו נטייה להתייבש יותר מאשר לדגים אחרים.
דג מרוקאי חריף עם טונה לבנה
לפני שמתחילים
- את הדג הזה אני מבשלת עם דג קפוא כי ממש אין טעם לקנות טרי ולבשל אותו. טונה טרייה היא יקרה מאוד ומתאימה לצריבה קלה על מחבת או לסשימי, קרפצ'יו וכו'. לדג מרוקאי זה בסדר גמור לקנות קפוא אבל כן להקפיד לקנות ממקום שיש בו תחלופה גבוהה של דגים וגם לוודא שקונים דג שנראה טוב.
מצרכים ל- 4 מנות
- 4 פרוסות דג טונה לבנה
- 2 גמבה חתוכות לרצועות
- 3 גזרים
- 5-6 פלפלים סודנים
- 3 פלפלים אדומים טריים שלמים מנוקים מגבעול
- 10 שיני שום קלופות
- חבילה כוסברה
- 2 כוסות מים רותחים
- 1/2 כוס שמן קנולה
- 1/4 כפית כורכום
- כפית שטוחה מלח
- 1 כפית גדושה פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית פפריקה חריפה (אם אוהבים יותר חריף אז שמים יותר)
מפזרים על הדג מלח משני הצדדים ושמים במקרר שעה ואפשר כל הלילה. שוטפים את הדג ושופכים עליו חומץ או מיץ לימון ל -5-7 דקות ושוטפים היטב. כיוון שהדג קפוא, התהליך הזה נועד לנטרל ממנו ריחות ולנקות אותו לקראת הבישול.
מחממים בסיר רחב ושטוח רבע כוס שמן. מוסיפים לסיר גמבה חתוכה לרצועות, פלפלים סודניים, פלפלים טריים חריפים, שום, חצי חבילה כוסברה שטופה שלמה וחצי מכמות התבלינים ומטגנים על להבה מאוד נמוכה כחצי שעה – שעה תוך כדי ערבוב מידי פעם או עד שהגזר רך.
מוסיפים לסיר את המים ומביאים לרתיחה טובה עם סיר פתוח כ – 10 דקות עד שנשאר בסיר בערך כוס – כוס וחצי מים.
מניחים בסיר את הדג, שמים בכוס את רבע כוס השמן הנותר + רבע כוס מים רותחים ואת יתרת התבלינים ומערבבים. מוזגים את הרוטב מעל הדג, קוצצים את יתרת הכוסברה ומבשלים על אש גבוהה כ- 10-15 דקות עד שכל הרוטב מצטמצם ונשאר רק שמן. זהירות מבישול יתר שמייבש את הדג.
דג מנצח כל שבת , תודה אלופה ❤️
לגמרי
היי, לא הבנתי אם אני משרה את הדג לילה שלם..אז מתי להשים את החומץ בבוקר?
מפזרים על הדג מלח משני הצדדים ושמים במקרר שעה ואפשר כל הלילה. שוטפים את הדג ושופכים עליו חומץ או מיץ לימון ל -5-7 דקות ושוטפים היטב.
עשיתי את דג הטונה כמו שהיה כתוב ויצא מושלם,המתכון מאד מדוייק ומלבד שינוי קטן בכמות התבלינים למי שאוהב
אין צורך שום תיקון
תודה רבה ושבת נפלאה
כייף לשיוע
הכנתי את המתכון עם פורל טרי ,
יצא מעולה , כולם ליקקו את הצלחת .
תודה רבה
שמחה לשמוע לני
במידה וקונה דג טונה טרי, נמתכון אותו הדבר?
כן אותו דבר רק שלא קונים דג טונה טרי שהוא מאוד מאוד יקר ומבשלים אותו.
בדרך כלל מכינים ממנו סביצ'ה או צולים ומשאירים חי מבפנים.
האם צריך לכסות עם מכסה בעת הכנסת הדג או אפילו לפני?
היי שרלין. לא. צריך להבה גבוהה וסיר פתוח כדי שהמים יתאדו מהר והדג לא יתייבש.
את חייבת לנסות. נכון מאוד. חייב בישול קצר שלא יתייבש
דג טונה לא ניסיתי,ניראה טעים צריך להשגיח שלא יתייבש
תודההה אהובה. תשלחי לי לינק של הבלוג שלך החדש
עד כאן הריח והטעם, אוהבת