יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
דובשניות – עוגיות דבש מושלמות
ראשי » מתכונים לראש השנה וחגי תשרי » דובשניות – עוגיות דבש מושלמות

דובשניות – עוגיות דבש מושלמות

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 2 באוקטובר 2019 9 תגובות

עוגיות דבש מושלמות. לא תאמינו כמה הן לא דומות או מזכירות את העוגיות דבש הקנויות. הן במתיקות ופריכות מושלמת עם מעט קראנצ'יות שמגיעה מהציפוי

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
דובשניות –  עוגיות דבש מושלמות
עוגיות דבש

עד שהכנתי את העוגיות האלה הייתי בטוחה שאני בכלל לא אוהבת דובשניות. לא הבנתי מה בדיוק יש לאהוב בעוגייה קשה ויבשה שחונקת את הגרון. זה בעצם הזיכרון שלי מהילדות שהייתה ממש ממש מזמן. ומה בעצם גרם לי לנסות ולהכין עוגייה שאני לכאורה לא אוהבת?? שני דברים: הראשון – הבעלול שלי מאוד אוהב דובשניות והשני – את המתכון המעולה הזה ראיתי בשיטוטיי הרבים ברשת, בבלוג הכל כך טעים של חן שוקרון שרובכם בוודאי מכירים אותו ואם לא אז הגיע הזמן להכיר את "מתוקים שלי". המתכון המקורי שייך למירי רביבו שלקחה אותו מהשף עומר בן גל ממסעדת לילית, ממש גלגולו של מתכון אבל עוד איזה מתכון שווה.

עוגיות דבש

חן כתבה שם שאלו הדובשניות הכי טעימות בעולם ואני מאמינה לה אז הכנתי ומה אני אומר לכם…. התאהבתי, הן באמת הכי טעימות בעולם ואני לא מבינה איך עד עכשיו לא הכנתי/טעמתי דובשניות ובעיקר בתור אחת שממש אוהבת דבש. לא נורא, אף פעם לא מאוחר להתחיל לאהוב משהו ואלו בהחלט יהפכו לעוגיות הבית שלנו.

עוגיות דבש

איך מכינים דובשניות?

ההתחלה של ההכנה של הבצק מתבצעת על הגז. למעשה מחממים יחד את הדבש, השמן, הסוכר, הקינמון והג'ינגר (אני הוספתי גם חצי כפית מלח שלטעמי מאוד איזנה את המתיקות). כשהסוכר והדבש נמסים לחלוטין מוסיפים סודה לשתייה. מערבבים היטב, מסירים מהאש ומצננים לטמפרטורת החדר. כשהתערובת התקררה, מוסיפים ביצים, קמח ואבקת אפייה. מקפלים בעזרת מרית או כף עד לקבלת בצק אחיד. הבצק דביק מאוד בשלב הזה. מקררים במקרר לפחות חצי שעה או עד שהוא מתייצב וניתן לעצב ממנו כדורים.

אחרי שהן מתקררות מכינים ציפוי שמורכב ממים/חלב ואבקת סוכר וטובלים את העוגיות כך שיצופו בציפוי הלבן. בשלב הזה חשוב שהציפוי יהיה סמיך מספיק כך שיצפה את העוגייה בציפוי לבן אבל מצד שני שיהיה דליל מספיק כך שיהיה אפשר לטבול את העוגייה

עוגיות דבש

דובשניות – עוגיות דבש מושלמות

מצרכים לכ – 40 עוגיות גדולות

לבצק

  • חצי כוס (160 גרם) דבש
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר חום כהה
  • 1/2 כוס (125 מ"ל) שמן קנולה
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • 1/4 כפית ג'ינג'ר טחון
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 1/2 כפית מלח (תוספת שלי למתכון)
  • 2 ביצים גדולות
  • 3 כוסות (420 גרם) קמח לבן מנופה
  • 1/2 שקית (5 גרם) אבקת אפייה

לציפוי

  • כוס וחצי (180 גרם) אבקת סוכר
  • 2-3 כפות (45 מ"ל) מים

אופן הכנה

  1. בסיר בינוני על גבי להבה קטנה מחממים את הדבש, סוכר, שמן, קינמון, גינג'ר ומלח עד שהסוכר והדבש נמסים ומתקבלת תערובת אחידה.נזהרים שלא להרתיח את הבלילה.
  2. מוסיפים את הסודה לשתייה ומערבבים היטב.
  3. מסירים מהאש ומקררים כמה דקות לטמפרטורת החדר.
  4. מוסיפים לתערובת את הביצים, בכל פעם ביצה אחת.
  5. מנפים לקערה את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים היטב בעזרת כף או מרית רק עד שהקמח נטמע בבלילה ומתקבל בצק מאוד דביק.
  6. מעבירים למקרר למינימום חצי שעה או עד שהבצק יציב מאוד וניתן לעצב ממנו כדורים.
  7. מחממים תנור ל – 175 מעלות.
  8. יוצרים מהבצק כדורים בקוטר של כ – 2.5 ס"מ, מניחים במרווחים גדולים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  9. אופים כ – 10 דקות, עד שהדובשניות משחימות מעט בחלקן התחתון. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין לפני שמצפים.
  10. מכינים את הציפוי: שמים את אבקת הסוכר בקערית קטנה ועמוקה. מוסיפים את המים בהדרגה, מתחילים עם 2 כפות ומערבבים היטב. הסוכר יתמוסס מייד ויהפוך לנוזלי. במידה וחסר מים להוסיף כל פעם עוד כפית רק עד שמקבלים את הסמיכות הרצוייה. מץתקבלת מעין משחה לבנה חלקה וללא גושים. אם תשימו הרבה מים הזיגוג יהפוך לשקוף.
  11. טובלים כל דובשנית בחלקה העליון בזיגוג הסוכר ומניחים על גבי רשת אפייה שמתחתיה נייר אפייה. מאפשרים לזיגוג להתייבש לחלוטין לפני שמאחסנים בקופסה.
  12. כשהציפוי יבש לחלוטין מאחסנים את העוגיות בצנצנת או קופסה אטומה.
  13. העוגיות טעימות יותר אחרי יום יומיים.

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • סלט מלפפונים של מסעדת פופ אנד פופ
    סלט מלפפונים של מסעדת פופ אנד פופ
  • לחוח תימני
    לחוח הלחם התימני המושלם
  • עוגיות שוקולד מגולגלות עם פיסטוק
    עוגיות שוקולד מגולגלות במילוי קרם פיסטוק
  • קובה בורגול מטוגנת
    קובה בורגול מטוגנת במילוי בשר
ראש השנה

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

9 תגובות

  1. דבורה הגב 25 בספטמבר 2024 בשעה 12:04

    היי יהודית,
    האם אפשר להקפיא את הדובשניות
    אחרי האפייה ולפני הציפוי שלהן?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 25 בספטמבר 2024 בשעה 17:42

      לא. לא מקפיאים עוגות ועוגיות עם דבש. הן יהפכו לאבנים

  2. יייי הגב 5 בספטמבר 2021 בשעה 19:35

    לא טוב מושלם

  3. אילה הגב 10 בספטמבר 2020 בשעה 12:32

    קניתי במיוחד סוכר חום והיה שווה, יצא מוששששש
    רוצה להחביא מהר שלא יגמר, אפשר במקפיא?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 10 בספטמבר 2020 בשעה 19:50

      מהמם אילה, לא במקפיא לדעתי לא יהיה להן טוב במקפיא. בצנצנת

  4. אילה הגב 8 בספטמבר 2020 בשעה 23:03

    אפשר להחליף סוכר חום בלבן?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 9 בספטמבר 2020 בשעה 0:41

      היי אילה, לא במקרה הזה. לסוכר חום יש תפקיד חשוב למרקם ולטעם

  5. מיכל הגב 4 באוקטובר 2019 בשעה 13:23

    היי נראה טעים מאוד האם חייבים גינג׳ר טחון ?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 4 באוקטובר 2019 בשעה 14:21

      היי מיכל,
      לא חייב

השארת תגובה

ביטול

הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




פרגנו לי בלייק
חפשו פה מתכון ספציפי
כל המתכונים לפי קטגוריות



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס