עוגיות דבש מושלמות. לא תאמינו כמה הן לא דומות או מזכירות את העוגיות דבש הקנויות. הן במתיקות ופריכות מושלמת עם מעט קראנצ'יות שמגיעה מהציפוי
עד שהכנתי את העוגיות האלה הייתי בטוחה שאני בכלל לא אוהבת דובשניות. לא הבנתי מה בדיוק יש לאהוב בעוגייה קשה ויבשה שחונקת את הגרון. זה בעצם הזיכרון שלי מהילדות שהייתה ממש ממש מזמן. ומה בעצם גרם לי לנסות ולהכין עוגייה שאני לכאורה לא אוהבת?? שני דברים: הראשון – הבעלול שלי מאוד אוהב דובשניות והשני – את המתכון המעולה הזה ראיתי בשיטוטיי הרבים ברשת, בבלוג הכל כך טעים של חן שוקרון שרובכם בוודאי מכירים אותו ואם לא אז הגיע הזמן להכיר את "מתוקים שלי". המתכון המקורי שייך למירי רביבו שלקחה אותו מהשף עומר בן גל ממסעדת לילית, ממש גלגולו של מתכון אבל עוד איזה מתכון שווה.
חן כתבה שם שאלו הדובשניות הכי טעימות בעולם ואני מאמינה לה אז הכנתי ומה אני אומר לכם…. התאהבתי, הן באמת הכי טעימות בעולם ואני לא מבינה איך עד עכשיו לא הכנתי/טעמתי דובשניות ובעיקר בתור אחת שממש אוהבת דבש. לא נורא, אף פעם לא מאוחר להתחיל לאהוב משהו ואלו בהחלט יהפכו לעוגיות הבית שלנו.
איך מכינים דובשניות?
ההתחלה של ההכנה של הבצק מתבצעת על הגז. למעשה מחממים יחד את הדבש, השמן, הסוכר, הקינמון והג'ינגר (אני הוספתי גם חצי כפית מלח שלטעמי מאוד איזנה את המתיקות). כשהסוכר והדבש נמסים לחלוטין מוסיפים סודה לשתייה. מערבבים היטב, מסירים מהאש ומצננים לטמפרטורת החדר. כשהתערובת התקררה, מוסיפים ביצים, קמח ואבקת אפייה. מקפלים בעזרת מרית או כף עד לקבלת בצק אחיד. הבצק דביק מאוד בשלב הזה. מקררים במקרר לפחות חצי שעה או עד שהוא מתייצב וניתן לעצב ממנו כדורים.
אחרי שהן מתקררות מכינים ציפוי שמורכב ממים/חלב ואבקת סוכר וטובלים את העוגיות כך שיצופו בציפוי הלבן. בשלב הזה חשוב שהציפוי יהיה סמיך מספיק כך שיצפה את העוגייה בציפוי לבן אבל מצד שני שיהיה דליל מספיק כך שיהיה אפשר לטבול את העוגייה
דובשניות – עוגיות דבש מושלמות
מצרכים לכ – 40 עוגיות גדולות
לבצק
- חצי כוס (160 גרם) דבש
- 3/4 כוס (150 גרם) סוכר חום כהה
- 1/2 כוס (125 מ"ל) שמן קנולה
- 1/2 כפית קינמון טחון
- 1/4 כפית ג'ינג'ר טחון
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 1/2 כפית מלח (תוספת שלי למתכון)
- 2 ביצים גדולות
- 3 כוסות (420 גרם) קמח לבן מנופה
- 1/2 שקית (5 גרם) אבקת אפייה
לציפוי
- כוס וחצי (180 גרם) אבקת סוכר
- 2-3 כפות (45 מ"ל) מים
אופן הכנה
- בסיר בינוני על גבי להבה קטנה מחממים את הדבש, סוכר, שמן, קינמון, גינג'ר ומלח עד שהסוכר והדבש נמסים ומתקבלת תערובת אחידה.נזהרים שלא להרתיח את הבלילה.
- מוסיפים את הסודה לשתייה ומערבבים היטב.
- מסירים מהאש ומקררים כמה דקות לטמפרטורת החדר.
- מוסיפים לתערובת את הביצים, בכל פעם ביצה אחת.
- מנפים לקערה את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים היטב בעזרת כף או מרית רק עד שהקמח נטמע בבלילה ומתקבל בצק מאוד דביק.
- מעבירים למקרר למינימום חצי שעה או עד שהבצק יציב מאוד וניתן לעצב ממנו כדורים.
- מחממים תנור ל – 175 מעלות.
- יוצרים מהבצק כדורים בקוטר של כ – 2.5 ס"מ, מניחים במרווחים גדולים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- אופים כ – 10 דקות, עד שהדובשניות משחימות מעט בחלקן התחתון. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין לפני שמצפים.
- מכינים את הציפוי: שמים את אבקת הסוכר בקערית קטנה ועמוקה. מוסיפים את המים בהדרגה, מתחילים עם 2 כפות ומערבבים היטב. הסוכר יתמוסס מייד ויהפוך לנוזלי. במידה וחסר מים להוסיף כל פעם עוד כפית רק עד שמקבלים את הסמיכות הרצוייה. מץתקבלת מעין משחה לבנה חלקה וללא גושים. אם תשימו הרבה מים הזיגוג יהפוך לשקוף.
- טובלים כל דובשנית בחלקה העליון בזיגוג הסוכר ומניחים על גבי רשת אפייה שמתחתיה נייר אפייה. מאפשרים לזיגוג להתייבש לחלוטין לפני שמאחסנים בקופסה.
- כשהציפוי יבש לחלוטין מאחסנים את העוגיות בצנצנת או קופסה אטומה.
- העוגיות טעימות יותר אחרי יום יומיים.
היי יהודית,
האם אפשר להקפיא את הדובשניות
אחרי האפייה ולפני הציפוי שלהן?
לא. לא מקפיאים עוגות ועוגיות עם דבש. הן יהפכו לאבנים
לא טוב מושלם
קניתי במיוחד סוכר חום והיה שווה, יצא מוששששש
רוצה להחביא מהר שלא יגמר, אפשר במקפיא?
מהמם אילה, לא במקפיא לדעתי לא יהיה להן טוב במקפיא. בצנצנת
אפשר להחליף סוכר חום בלבן?
היי אילה, לא במקרה הזה. לסוכר חום יש תפקיד חשוב למרקם ולטעם
היי נראה טעים מאוד האם חייבים גינג׳ר טחון ?
היי מיכל,
לא חייב