אותו מילפיי אהוב, רק עם טוויסט של מלית תפוחים שמשדרגת אותו והופכת אותו לחגיגי ומיוחד לראש השנה אבל לא רק. קינוח מדהים לאוהבי עוגות תפוחים

כבר שנים שאנחנו חוגגים את ראש השנה בבית. לפעמים מזמינים משפחה ולפעמים מעדיפים לבד, רק עם הילדים, אבל חוגגים בבית. חודש לפני החג אני מתחילה כבר לבנות לי בראש את התפריט לחג, משנה אותו אלף פעם 🙂 ומחלקת אותו למנות מורכבות שדורשות זמן הכנה ארוך ולמנות קלות שנראות מיליון דולר אבל בכלום זמן ועבודה ויוצאות מעולות. השנה החלטתי שהקינוחים יהיו פחות מורכבים ואני אתמקד יותר באוכל. גם ככה, לרוב עד שמגיעים לקינוח כולם שבעים מידי והוא נדחה למחר…חוץ ממני ומנוביק שלנו יש קיבה נפרדת לקינוחים 🙂 ובכלל מבחינתי להתחיל בקינוח ואז לנשנש מהאוכל.
קרם שניט, מילפיי (אלף עלים), נפוליאון…. 🙂 בערך אלף שמות לעוגת אלף העלים. כל מדינה העניקה לה שם אחר ואני אומרת שממש לא משנה איך תקראו לה, כי בעיני היא אחת הטעימות ובתנאי שמשתמשים בבצק עלים איכותי על בסיס חמאה ולא מתפשרים על מלית מעולה וטעימה. בדרך כלל מכינים את העוגה הזו כעוגות אישיות מלבניות או מרובעות, שלוש שכבות של בצק ממולאות בקרם פטיסייר. אני החלטתי לעגל אותה והכנתי אותה משלוש שכבות של בצק עלים שקרצתי לעיגולים. לכבוד ראש השנה, החלפתי את קרם הפאטיסייר בקרם שמנת מתוקה, דבש וקוביות קטנטנות של תפוחים של חברת "פוליבה".
רוב הזמן, אני לא אתפשר על המלית ואכין את התפוחים בעצמי אבל הפעם, אחרי שטעמתי את התפוחים המוכנים של "פוליבה" – חנות שמוכרת חומרי גלם לאפייה החלטתי שאין סיבה אמיתית לעבוד קשה, גם ככה יש מלא עבודה ובישולים לחג, אז אם אפשר לחסוך את הזמן ולקבל מקסימום תוצאה, למה לא??
חומרים לעוגה בקוטר 22 ס"מ
לא להיבהל מאורך המתכון…לקח לי הרבה יותר זמן לכתוב מאשר להכין את העוגה הזו. היא קלה ופשוטה מאוד להכנה וכתבתי הסבר כל כך מפורט רק כדי שהכל יהיה ברור.
כמה הערות לפני שמתחילים – מומלץ לקרוא את ההערות המקדימות והמתכון מהתחלה ועד הסוף לפני שמתחילים
- עם בצק עלים עובדים כשהוא קר מאוד ובסביבה קרה (בקייץ מדליקים מזגן).
- גודל העוגה הוא המלצה בלבד. ניתן להכין בכל גודל או צורה שאוהבים. אפשר להכין עוגות אישיות עגולות או מלבניות.
- את בצק העלים שמיועד להכנת עוגת קרם שניט אופים בין שתי תבניות אפייה וזה על מנת שלא יתפח. מניחים על תבנית אחת נייר אפייה, על הנייר מניחים את עיגול הבצק שקרצנו, מעליו מניחים עוד נייר אפייה ומעל הנייר השני מניחים עוד תבנית אפייה, התבנית העליונה תשמש כמשקולת ותמנע מהבצק לתפוח.
- במידה והתנור שלכם קטן ולא ניתן לאפות את כל עיגולי הבצק יחד, שומרים את הבצק שממתין לאפייה במקרר עטוף בניילון עד לזמן האפייה.
- עד שלב 5 שזה למעשה אחרי האפייה, ניתן להכין מראש ולשמור בשקית אטומה שלושה ימים מחוץ למקרר או במקפיא אפילו חודש. כשרוצים להכין את העוגה, מוציאים מהמקפיא וממשיכים לפי ההוראות. אין צורך להפשיר את העיגולים המוכנים.
- את הקרם שמכינים מקציפים היטב כדי לייצב אותו – התפוחים שמכניסים אליו מדללים אותו מעט ולכן הוא חייב להיות מאוד יציב. יחד עם זאת, צריך להיזהר מהקצפת יתר.
- טיפ חשוב: במידה והקצפתם את השמנת המתוקה יתר על המידהוהיא הפכה לחמאה – לא זורקים!! מעבירים את המיקסר למהירות בינונית ותוך כדי הקצפה מזלפים עוד מעט שמנת מתוקה שתדלל את הקצפת, עד שמגיעים למרקם הרצוי. לא תאמינו אבל זה עובד.
- למי שמקפיד על כשרות, בקלות ניתן להפוך את העוגה לפרווה – מקציפים שמנת צמחית במקום שמנת מתוקה והעוגה יכולה להתאים בדיוק לשולחן החג גם אחרי סעודה בשרית.
- את שאריות הבצק מורחים בביצה, מפזרים סוכר, אופים ומנשנשים.
חומרים לעוגה בקוטר 22 ס"מ
- 1 חבילת בצק עלים מרודד קפוא שהופשר במקרר לילה לפני
- 1/4כוס אבקת סוכר לפיזור על הבצק
- 2 מיכלים שמנת מתוקה 38% שומן (500 גרם)
- 1 מיכל שמנת חמוצה 15% שומן (200 גרם)
- 4-5 כפות דבש
- 4-5 כפיות אינסטנט פודינג וניל
- ¼1 קופסאות קוביות תפוחים וקינמון של חברת פוליבה
- לזילוף: שקית זילוף וצנטר כוכב עם פייה רחבה
- לקישוט: ¼ קופסה קוביות תפוחים + פטל אדום/דובדבנים/תותים
אופן הכנה
- אפיית הבצק:מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
- פותחים את הבצק המרודד על גבי נייר אפייה ובעזרת רינג קורצים שלושה עיגולים בקוטר 22 ס"מ.
- מעבירים עיגול אחד מאלו שקרצנו לתבנית מרופדת בנייר אפייה, מפדרים את העיגול באבקת סוכר ומניחים מעליו עוד נייר אפייה. מעל נייר האפייה מניחים עוד תבנית שתשמש כמשקולת ותמנע מהבצק לתפוח. אופים את הבצק 25-30 דקות, עד שהוא זהוב. עושים אותו דבר עם עיגול הבצק השני. את עיגול הבצק השלישי, מניחים גם על תבנית מרופדתבנייר אפייה ובעזרת סכין מסמנים משולשים (לא חותכים עד הסוף אלא רק מסמנים כדי להקל על חיתוך העוגה אחרי האפייה). מפדרים גם אותו באבקת סוכר ומניחים מעליו עוד נייר אפייה. מעל נייר האפייה מניחים תבנית שתשמש משקולת ואופים 25-30 דקות עד להזהבה של הבצק.
- הקרם: שמים בקערת המיקסר שמנת מתוקה, שמנת חמוצה ומתחילים להקציף על מהירות בינונית. בהדרגה מעלים את המהירות ומקציפים כשתי דקות. מוסיפים דבש ומקציפים עוד 2 דקות עד שהקצפת מתחילה להתייצב. מוסיפים אינסטנט פודינג וניל ומקציפים עד ליציבות מלאה.
- מוסיפים לקצפת בפעמיים – שלוש ¼1 קופסאות קוביות תפוחים ומקפלים בעדינות.
- מעבירים את קצפת התפוחים לשקית זילוף עם צנטר כוכב עם פייה רחבה.
- הרכבת העוגה:מניחים עיגול בצק אחד על צלחת הגשה ומזלפים פרחי קצפת על כל השטח. מניחים מעל הקצפת את עיגול הבצק השני וחוזרים על פעולת הזילוף. הקומה האחרונה תהיה זו שסימנו בה את משולשי הבצק שאפינו – מסדרים את העיגול המסומן על שכבת הקצפת השנייה ועל כל משולש מזלפים פרח. את מרכז העוגה מפדרים באבקת סוכר. מניחים על כל פרח כמה קוביות תפוחים ופטל אחד.
- הגשת העוגה: על מנת לפרוס את העוגה ושהקרם לא יברח לנו לצדדים, לוקחים סכין שף גדולה, שפיצית וחדה. נועצים את השפיץ של הסכין במרכז העוגה וחותכים לאורך המשולשים (אם הסכין חדה זה קורה בקלות).לקראת הסוף חודרים עם כל הסכין ופורסים פרוסה משולשת.
מחפשים עוד רעיונות לראש השנה? היכנסו לכאן.
אתם מוזמנים בכייף גם לדף הפייסבוק שלי
וגם לקבוצת האוכל המדהימה שלי, שם תקבלו רעיונות למתכונים מעוד אלפי חברים מוכשרים.
ובאינסטגרם שלי ובמיוחד בסטורי, תוכלו לראות את תהליכי הבישול והאפייה מהמטבח שלי.
בינתיים, אני מאחלת לכולנו חגים שמחים וטעימים
המילפיי שלך הורססס כל כך טעים לי והשילוב של הקרם עם התפוחים מעולה אלופה ומוכשרת ???
אהובה שלי את