מרק עוף צח עם אטריות אחת אחת. מרק מעולה שמתאים לימות החורף הקרים. האטריות נאפות בתנור לפני שהן נכנסות למרק וכך הן נשארות אחת אחת ולא בצקיות
מרק עוף צח עם אטריות זה אחד המרקים שאנחנו הכי אוהבים בבית. משום מה, במהלך השנים, הוא הפך להיות המרק שפותחים וסוגרים איתו אצלנו את הצום ביום כיפור. את האטריות אני אופה בתנור עד להשחמה, מה שמשאיר אותן אחת אחת במרק והן לא הופכות בצקיות ודייסתיות. גם אחרי לילה במקרר הן נשארות אחת אחת וגם הטעם שלהן משתבח.
בתור ילדה אהבתי לאכול את המרק הזה עם לחם שחור טרי….כן, אני יודעת שזה כמו לאכול לחם עם לחם אבל זה היה כל כך טעים. היום אני אפילו לא מנסה מטעמי שמירה על הפיגורה.
מרק עוף צח עם אטריות אחת אחת
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ???? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- את האטריות אני אופה בתנור על חום של 150 מעלות עד שהן מזהיבות. ככה הן נשארות במרק אחת אחת ולא הופכות בצקיות.
- למעשה במרק הזה מכינים ציר עוף טעים ורק אז מכניסים את האטריות האפויות.
- אין במרק שמן כיוון שבכנפיים יש הרבה שומן ואין צורך גם בשמן.
מצרכים לסיר גדול
- 1 שקית אטריות דקות
- 4 כנפי עוף
- 3-4 ליטר מים
- מלח
- ½ כפית פלפל שחור
- ½ כפית כורכום
אופן ההכנה
מחממים תנור לחום של 150 מעלות.
מניחים את האטריות על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ואופים על מצב טורבו כ- 15 דקות עד שהאטריות שחומות. מערבבים את האטריות לפחות פעם אחת במהלך האפייה.
מוציאים מהתנור ושומרים בצד עד לשימוש.
ממלאים סיר גדול עם מים ומבשלים בו את העוף עם המלח, הפלפל והכורכום במשך שעה – שעתיים על אש נמוכה. מידי פעם מכפים את הקצף שנוצר.
מוציאים את העוף מהנוזלים, טועמים את המרק ומתקנים תיבול (אם רוצים מרק ממש צח מסננים את הנוזלים).
מוסיפים את האטריות האפויות, מערבבים ומבשלים עוד 5 דקות.
מכבים את הגז ומשאירים את הסיר מכוסה, בזמן הזה האטריות ממשיכות להתרכך.
רעיון חדשני של האפיה של האיטריות שאני מתכוונת לנסות. האם במרק אין ירק כמו פטרוזיליה, שמיר…שורשים? תודה על המתכון
תודה רבה
זה המרק שאני מכינה. את יכולה להוסיף ירק שאת אוהבת זה רק יעשיר אותו