יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
עוגת דבש קלאסית
ראשי » מתכונים לראש השנה וחגי תשרי » עוגת דבש קלאסית

עוגת דבש קלאסית

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 28 בספטמבר 2019 7 תגובות

עוגת דבש קלאסית. כמה קלה להכנה ופשוטה, ככה טעימה. היא יוצאת רכה ואוורירית במיוחד. תוספת התבלינים מעניקה לה טעם וארומה שמתאימים במיוחד לחגי תשרי

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
עוגת דבש

עוגות דבש הן לא בדיוק קונצנזוס בקרב אוכלוסיית אוהבי המתוקים. יש כאלה שממש לא מוכנים אפילו לטעום אותה ומעקמים פרצוף ואני אומרת שהם כנראה לא טעמו את העוגה הנכונה. עוגת דבש היא עוגה פשוטה מאוד להכנה אבל ויש אבל חשוב מאוד – מומלץ לטעום אותה רק אחרי יום יומיים, רק אז היא במיטבה. אם תטעמו אותה ביום הכנתה היא באמת תהיה עוגת חנק. תתאפקו, תמתינו יום יומיים ורק אז תטעמו את העוגה ותבינו שעד היום פשוט פספסתם משהו.

עוגת דבש

היא קלאסית, קלה להכנה, רכה, אוורירית וטעימההה. לא תמיד חייב להתחכם, לפעמים הפשטות מנצחת וכל מה שצריך זה תבנית מעניינת והיא הופכת למלכת השולחן בחג. פה הכנתי אותה עם תבנית אפייה של חברת נורדיק שקניתי באמזון.

עוגת דבש

בתקופת חגי תשרי אני מכינה אותה כמה וכמה פעמים כי החצי שלי מאוד מאוד אוהב אותה והיא מלווה אצלו את הקפה של הבוקר ושל אחר הצהריים. אני לא מוסיפה לה שום חומרים כמו תה או קפה, היא באמת פשוטה ואני מכינה אותה המון המון שנים. אם רוצים בכל זאת לשדרג אותה עוד קצת, מוסיפים לה אגוזים קצוצים.

עוגת דבש

עוגת דבש קלאסית

לפני שמתחילים

  • עוגת דבש טועמים יום יומיים אחרי האפייה, רק אז היא במיטבה והכי עסיסית. ביום האפייה היא יבשה יחסית.
  • אני אפיתי את העוגה בתבנית מעניינת שקניתי באמזון (שמתי לכם לינק למעלה). זו הדרך שלי להגיש עוגה פשוטה יחסית ולהפוך אותה למלכת השולחן בחג.
  • אפשר להוסיף 1/2 כוס אגוזי מלך. אני לא מוסיפה כי החצי שלי אוהב בלי אגוזים.

מצרכים לתבנית בקוטר 24-26 ס"מ

  • 6 ביצים גדולות
  • 1 כוס שמן קנולה
  • 3/4 כוס דבש
  • כפית גדושה קינמון
  • קורט ציפורן
  • 1/2 כפית זנגביל טחון
  • 1/2 כפית הל טחון
  • חצי כפית מלח
  • 3/4 כוס סוכר (להקצפת החלבונים)
  • 2.5 כוסות קמח
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1/4 כפית סודה לשתייה

אופציה לתוספת: 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים גס.

לציפוי

  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 2-3 כפות מים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 160 מעלות.
  2. מפרידים את הביצים לחלמונים וחלבונים.
  3. שמים בקערה גדולה: חלמונים,שמן, דבש, קינמון, ציפורן, זנגביל, הל ומלח וטורפים לתערובת חלקה.
  4. מנפים יחד בקערה אחרת: קמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה.
  5. מעבירים את הקמח לקערת החלמונים וטורפים 1/2 דקה רק עד שהקמח נטמע. התערובת יוצאת מאוד סמיכה וזה בסדר.
  6. שמים בקערת המיקסר את החלבונים ומתחילים להקציף. כאשר נוצר קצף לבן מתחילים להוסיף סוכר בפעמיים – שלוש ומקציפים עד שמקבלים קצף יציב אבל רך, לא נוקשה.
  7. מעבירים בערך שליש מקצף החלבונים לתערובת החלמונים ומערבבים עם מטרפה ידנית (השוואת מרקמים). את יתרת הקצף מקפלים בעדינות לתוך התערובת.
  8. משמנים תבנית אפייה בשמן או חמאה/מחמאה ואופים 45-50 דקות. בודקים במרכז העוגה עם קיסם עץ כדי לוודא שהיא אפוייה. הקיסם צריך לצאת עם פירורים לחים. יש להיזהר מאפיית יתר שתייבש את העוגה.
  9. מצננים היטב לפני שמחלצים את העוגה.
  10. מחלצים את העוגה ומניחים אותה על רשת.
  11. מערבבים יחד אבקת סוכר ומים למשחה לבנה. לא לדלל עם יותר מידי מים כי אז הנוזל נראה לבן אבל כשנמזוג על העוגה הוא יהפוך לשקוף ולא ייתן לנו את האפקט שאנחנו מחפשים. להוסיף כל פעם כף אחת של מים ולערבב היטב עד שמקבלים את הסמיכות הרצויה. ייתכן שתזדקקו ליותר אבקת סוכר אז המלצה שלי תקנו יותר מ – 100 גרם.
  12. מוזגים את הציפוי על העוגה. מחכים כמה דקות שיתייבש ומעבירים את העוגה בזהירות לצלחת הגשה.
  13. טיפ שלי להעברת העוגה: אני משתמשת בבסיס של תבניות הטארט המתפרקות שלי להעברת העוגה.
עוגת דבש

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • עוגת שוקולד וקרם קפה
    עוגת שוקולד וקרם קפה מהירת הכנה
  • חלה מתוקה
    חלה מתוקה מנצחת
  • עוגת גבינה קרם ברולה
    עוגת גבינה קרם ברולה מושלמת
  • עוגת גבינה אפויה שתמיד מצליחה
    עוגת גבינה אפויה שתמיד מצליחה
עוגת דבש ראש השנה

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

7 תגובות

  1. חלי הגב 3 בספטמבר 2021 בשעה 5:40

    נראה לי חסר כוס נוזלים?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 3 בספטמבר 2021 בשעה 10:05

      היי חלי,
      זה המתכון והוא מעולה. אין נוזלים במתכון הזה

  2. תודה רבה הגב 4 באוקטובר 2019 בשעה 19:09

    תודה רבה

  3. רונית הגב 4 באוקטובר 2019 בשעה 19:02

    האם ניתן להכין ללא הזיגוג?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 4 באוקטובר 2019 בשעה 19:04

      בהחלט כן

  4. יפצ'וק הגב 29 בספטמבר 2019 בשעה 9:27

    כל כך יפה והתמונות משגעות,אין עלייך!!!
    שתהייה לכם שנה טובה ומשובחת כמו כל העשייה שלך בריאות ונחת מכולם?⚘

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 29 בספטמבר 2019 בשעה 10:28

      חג שמחחח אהובה ובריאות ונחת למשפחה

השארת תגובה

ביטול

הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




פרגנו לי בלייק
חפשו פה מתכון ספציפי
כל המתכונים לפי קטגוריות



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
הלוחשת לאוכל גם באינסטגרם

yehudit_aviv

יהודית אביב
וואו איזה קובותתת הכנתי היו וואו איזה קובותתת הכנתי היום😱 לפני הכל מעדכנת שהנחה של20% על כל האתר של מגנוס תקפה מהיום ליומיים בלבד!
קוד קופון:yehudit20
הסיר טיגון המעולה שמגיע עם מדחום מובנה ורשת צינון עכשיו גם במארז מושלם של סיר טיגון, רשת צינון ומתנה. בקנייה מעל249 ש״ח משלוח חינם!המתכון ומלא טיפים שיעזרו לכם להצליח להכין קובות מושלמות עכשיו בבלוג הלוחשת לאוכל
הסרטונים שרצים לי בפיד עושי הסרטונים שרצים לי בפיד עושים אותי רעבהההה אז הכנתי לי בטטה בטוסטר🤷‍♀️. את הכדורים הטעימים האלה תכינו מחר, הם מלוחים ויאזנו את המתיקות של הסופגנייה.  רוצים מתכון? תכתבו לי בפרטי ואשלח לכם לינק
קובה קוקוס עם פרלינים של נוטלה וגבינת שמנת. זה טעים בטירוף והמתכון בבלוג הלוחשת לאוכל
סופגניות מהירות הכנה עם טרי סופגניות מהירות הכנה עם טריק מדליק. נולדו לחלוטין במקרה. הסיפור המלא והמתכון כרגיל בבלוג שלי ״הלוחשת לאוכל״
הסיר טיגון המעולה שמגיע עם מדחום ורשת צינון מובנית עכשיו בהנחה של20%  וגם כל האתר בהנחה בהזנת קוד קופון:yehudit20
מה עם הסלט איזונים של יום ראשון? לכו לקורל חוטה המדהימה שהכינה היום סלט מטריף
@
תשמרו!! אתם לא תפסיקו להכין את הטעימות האלה.
הסיר טיגון של מגנוס מגיע עם מדחום וגם כל האתר בהנחה של20% ליומיים. קוד קופון:yehudit20
כנסו לגוגל ותכתבו: הלוחשת לאוכל סופגניות עננים מרובעות בסגנון ניו אורלינס.
תתכוננו לאכול עננים ותיזהרו כי אי אפשר להפסיק.
שמה לכם לינק למתכון גם בסטורי שלי ושומרת בהיילייטס
יש פה מישהו שלא אוהב שוקולד? יש פה מישהו שלא אוהב שוקולד? ופיסטוק? ואת שניהם יחד? איןןן אין טעים כזה! המתכון בבלוג שלי - הלוחשת לאוכל ויהיה גם לינק בסטורי
שתי פוקצ׳ות -אחת בסיר יציקת שתי פוקצ׳ות -אחת בסיר יציקת ברזל ואחת בתבנית אמאיל. שתיהן יצאו מעולות והן כמובן של מגנוס.
כל האתר של מגנוס בהנחה של25%. הנחה מיוחדת שלא תחזור!!
קוד קופון:yehudit25
ספינג׳ בהתפחה ארוכה במקרר. יוצא הרבה יותר אוורירי וקריספי. אפשר להכין בשישי ולטגן מייד במוצאי שבת בלי המתנה.
סיר טיגון עם מדחום, רשת צינון ומתנה סט פומפיות עכשיו בהנחה של25% באתר של מגנוס. פרטים אצלי בסטורי ובפרטי.  וגם כל האתר בהנחה של25%
קוד קופון:yehudit25
המתכון בבלוג הלוחשת לאוכל, בסטורי שלי ויישמר בהיילייטס
לא רק המתכון המדוייק מזמן בבלוג, גם מלאאא טיפים שיגרמו לכם להצליח ולאפות פחזניות מושלמות. תכתבו בגוגל פחזניות או לא להיות הלוחשת לאוכל
שמה לכם לינק גם בסטורי
לתמונות נוספות לחצו פה בואו לעקוב אחריי באינסטגרם
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס