עוגת דבש קלאסית. כמה קלה להכנה ופשוטה, ככה טעימה. היא יוצאת רכה ואוורירית במיוחד. תוספת התבלינים מעניקה לה טעם וארומה שמתאימים במיוחד לחגי תשרי
עוגות דבש הן לא בדיוק קונצנזוס בקרב אוכלוסיית אוהבי המתוקים. יש כאלה שממש לא מוכנים אפילו לטעום אותה ומעקמים פרצוף ואני אומרת שהם כנראה לא טעמו את העוגה הנכונה. עוגת דבש היא עוגה פשוטה מאוד להכנה אבל ויש אבל חשוב מאוד – מומלץ לטעום אותה רק אחרי יום יומיים, רק אז היא במיטבה. אם תטעמו אותה ביום הכנתה היא באמת תהיה עוגת חנק. תתאפקו, תמתינו יום יומיים ורק אז תטעמו את העוגה ותבינו שעד היום פשוט פספסתם משהו.
היא קלאסית, קלה להכנה, רכה, אוורירית וטעימההה. לא תמיד חייב להתחכם, לפעמים הפשטות מנצחת וכל מה שצריך זה תבנית מעניינת והיא הופכת למלכת השולחן בחג. פה הכנתי אותה עם תבנית אפייה של חברת נורדיק שקניתי באמזון.
בתקופת חגי תשרי אני מכינה אותה כמה וכמה פעמים כי החצי שלי מאוד מאוד אוהב אותה והיא מלווה אצלו את הקפה של הבוקר ושל אחר הצהריים. אני לא מוסיפה לה שום חומרים כמו תה או קפה, היא באמת פשוטה ואני מכינה אותה המון המון שנים. אם רוצים בכל זאת לשדרג אותה עוד קצת, מוסיפים לה אגוזים קצוצים.
עוגת דבש קלאסית
לפני שמתחילים
- עוגת דבש טועמים יום יומיים אחרי האפייה, רק אז היא במיטבה והכי עסיסית. ביום האפייה היא יבשה יחסית.
- אני אפיתי את העוגה בתבנית מעניינת שקניתי באמזון (שמתי לכם לינק למעלה). זו הדרך שלי להגיש עוגה פשוטה יחסית ולהפוך אותה למלכת השולחן בחג.
- אפשר להוסיף 1/2 כוס אגוזי מלך. אני לא מוסיפה כי החצי שלי אוהב בלי אגוזים.
מצרכים לתבנית בקוטר 24-26 ס"מ
- 6 ביצים גדולות
- 1 כוס שמן קנולה
- 3/4 כוס דבש
- כפית גדושה קינמון
- קורט ציפורן
- 1/2 כפית זנגביל טחון
- 1/2 כפית הל טחון
- חצי כפית מלח
- 3/4 כוס סוכר (להקצפת החלבונים)
- 2.5 כוסות קמח
- 1 שקית אבקת אפייה
- 1/4 כפית סודה לשתייה
אופציה לתוספת: 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים גס.
לציפוי
- 100 גרם אבקת סוכר
- 2-3 כפות מים
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 160 מעלות.
- מפרידים את הביצים לחלמונים וחלבונים.
- שמים בקערה גדולה: חלמונים,שמן, דבש, קינמון, ציפורן, זנגביל, הל ומלח וטורפים לתערובת חלקה.
- מנפים יחד בקערה אחרת: קמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה.
- מעבירים את הקמח לקערת החלמונים וטורפים 1/2 דקה רק עד שהקמח נטמע. התערובת יוצאת מאוד סמיכה וזה בסדר.
- שמים בקערת המיקסר את החלבונים ומתחילים להקציף. כאשר נוצר קצף לבן מתחילים להוסיף סוכר בפעמיים – שלוש ומקציפים עד שמקבלים קצף יציב אבל רך, לא נוקשה.
- מעבירים בערך שליש מקצף החלבונים לתערובת החלמונים ומערבבים עם מטרפה ידנית (השוואת מרקמים). את יתרת הקצף מקפלים בעדינות לתוך התערובת.
- משמנים תבנית אפייה בשמן או חמאה/מחמאה ואופים 45-50 דקות. בודקים במרכז העוגה עם קיסם עץ כדי לוודא שהיא אפוייה. הקיסם צריך לצאת עם פירורים לחים. יש להיזהר מאפיית יתר שתייבש את העוגה.
- מצננים היטב לפני שמחלצים את העוגה.
- מחלצים את העוגה ומניחים אותה על רשת.
- מערבבים יחד אבקת סוכר ומים למשחה לבנה. לא לדלל עם יותר מידי מים כי אז הנוזל נראה לבן אבל כשנמזוג על העוגה הוא יהפוך לשקוף ולא ייתן לנו את האפקט שאנחנו מחפשים. להוסיף כל פעם כף אחת של מים ולערבב היטב עד שמקבלים את הסמיכות הרצויה. ייתכן שתזדקקו ליותר אבקת סוכר אז המלצה שלי תקנו יותר מ – 100 גרם.
- מוזגים את הציפוי על העוגה. מחכים כמה דקות שיתייבש ומעבירים את העוגה בזהירות לצלחת הגשה.
- טיפ שלי להעברת העוגה: אני משתמשת בבסיס של תבניות הטארט המתפרקות שלי להעברת העוגה.
נראה לי חסר כוס נוזלים?
היי חלי,
זה המתכון והוא מעולה. אין נוזלים במתכון הזה
תודה רבה
האם ניתן להכין ללא הזיגוג?
בהחלט כן
כל כך יפה והתמונות משגעות,אין עלייך!!!
שתהייה לכם שנה טובה ומשובחת כמו כל העשייה שלך בריאות ונחת מכולם?⚘
חג שמחחח אהובה ובריאות ונחת למשפחה