יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • צרו קשר
ריבת תפוזים
ראשי » חגים » ריבת תפוזים

ריבת תפוזים

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 3 באפריל 2018 16 תגובות

ריבת תפוזים שיוצאת כל כך טעימה ומיוחדת שאני לא מפסיקה לנשנש ממנה עוד ועוד. גם את הריבה הזו מכינים במיוחד למימונה אבל לא רק

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
ריבת  תפוזים

אישית, זו הריבה שאני הכי אוהבת, אבל ממש אוהבת יותר מכל הריבות. אמנם הכנתה דורשת קצת עבודה אבל התוצאה כל כך טעימה שממש ממש שווה את המאמץ.  מתקבלים פלחי תפוז ממש כמו סוכריות צמיגיות שעטופות בסירופ מבריק וטעים.
לפני שמתחילים כאן תמצאו את כל הטיפים לריבה המושלמת וגם מתכון לריבת חצילונים הורסת. 

ריבת תפוזים

חומרים

  • 1 ק"ג תפוזים עם קליפה עבה
  • 1.5 ק"ג סוכר
  • 1.5 כוסות מים
  • לימון שלם שטוף ופרוס דק
  • מיץ מלימון שלם גדול
אופן הכנה
    1. במגרדת דקה לגרר את התפוזים (סיבוב אחד בכל שכבת קליפה. את הקליפה המגוררת אני שמה בקופסה ושומרת במקפיא. כך יש לי גרידת תפוז כל השנה).
    2. לשים את כל התפוזים המגוררים בסיר גדול עם מים  ולהרתיח 2 דקות להוצאת המרירות של קליפת התפוז. לשפוך את המים ולחזור על הפעולה עוד פעמיים. סה"כ הרתחנו וזרקנו את המים 3 פעמים.
    3. לקרר את התפוזים.
    4. לחתוך את התפוזים לפלחים – לחתוך לחצי וכל חצי לחתוך לארבעה – שישה פלחים לאורך.
    5. בסיר רחב לשים את הסוכר והמים ולהרתיח עד להמסת הסוכר.
    6. להוסיף את התפוזים לתוך סירופ הסוכר, להניח מעל את פרוסות הלימון.
    7. לבשל על אש בינונית שעה – שעה וחצי עד שהסירופ מסמיך ומקבל צבע ענברי מבריק. אחד הסימנים לכך שהריבה מוכנה זה הגוון הענברי העמוק שהיא מקבלת ולקראת סוף הבישול נוצרות בסירופ בועות קטנטנות, זה סימן שהסירופ מתחיל להסמיך. זה הזמן להוסיף מיץ לימון ולבשל עוד 15 – 20 דקות.
    8. להעביר את הריבה הרותחת לצנצנת זכוכית מעוקרת.
***חשוב לעצור את הבישול בזמן על מנת שהסירופ לא יתקשה מידי. לקחת בחשבון שכל זמן שהריבה חמה/רותחת אנחנו נראה סירופ נוזלי. רק אחרי כמה שעות טובות נקבל את המרקם הסופי של הריבה. אם יש ספק עדיף לקרר את הריבה לכמה שעות ולבדוק אותה כשהיא קרה לחלוטין. תמיד נוכל לבשל עוד קצת לפי הצורך. במידה והריבה בושלה יתר על המידה והסירופ קשה מידי, להוסיף מעט מים רותחים ולדלל אותו לפי הצורך.
*** הריבה נשמרת שנה ואפילו יותר במזווה.
 
 
 
 
 
 
 
Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • פטה כבד על תחתיות פילו
    פטה כבד על בסיס תחתיות פילו וריבת בצל
  • פיצה ביתית ללא לישה
    פיצה ביתית ללא לישה מושלמת
  • סלט נשנושים
    סלט נשנושים ברוטב לימוני תפוזי טעים במיוחד
  • חציל אפוי
    חציל אפוי בתנור קריספי במיוחד (טבעוני וללא גלוטן)
ריבות ריבת תפוזים תפוזים

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

16 תגובות

  1. יפה הגב 20 במרץ 2025 בשעה 16:07

    שלום…
    הקפדתי על הוראות ההכנה. לקח לי יותר משעתיים וחצי בישול( נראה לי שתוספת של כוס וחצי מים היה מיותר)
    התפוזים התרככו אבל הנוזל לא הפך צמיגי.

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 21 במרץ 2025 בשעה 7:53

      שום דבר לא מיותר! זה המתכון והוא מעולה! כתבתי שהבישול ביון שעה לשעה וחצי ואת בישלת מעל שעתיים וחצי. יש שם המון טיפים שמסבירים את התהליך. זה לא מדע מדוייק וצריך גם להפעיל שיקול דעת

  2. איריס הגב 21 בספטמבר 2023 בשעה 0:04

    זו תחילת עונת התפוזים והם ירוקים עדיין אפשר להכין איתם את הריבה?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 21 בספטמבר 2023 בשעה 6:45

      לא.. תמתיני לעונת התפוזים

  3. מוריה הגב 18 באוגוסט 2021 בשעה 17:34

    היי יהודית, אם אני רוצה להפחית בכמויות הסוכר מטעמי בריאות, מה הכמות המינימלית שניתן להשתמש בה במתכון זה?

    תודה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 18 באוגוסט 2021 בשעה 20:58

      היי מורייה.
      במידה ותפחיתי בכמות לא תקבלי את המרקם המושלם הזה. תקבלי תפוזים רכים מתוקים

  4. יפה הגב 23 באפריל 2020 בשעה 8:18

    זאת הריבה האהובה עליי זכרון מבית אמא ז"ל. תודה על המתכון. בתקופה הזאת העץ תפוזים שלי מניב פירות עם קליפה בשרנית שמתאימה לריבה הזאת

  5. רחל יגר הגב 27 באפריל 2019 בשעה 8:59

    יצאה לי ריבה נהדרת
    המתכון מושלם

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 27 באפריל 2019 בשעה 11:18

      כייף ממש לשמוע רחל. חג שמח

  6. יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 25 בפברואר 2016 בשעה 10:32

    איזה כייףףף לשמוע שאהבת. תודה רבה

  7. דינה כץ הגב 24 בפברואר 2016 בשעה 21:49

    הכנתי את הריבה בדיוק לפי המתכון עם מקל וניל איכותי ויצאה לי ריבה משובחת עם טעם עמוק וצבע מכשף, דומה לתמונות שלך. תודה על המתכון והמשך עשיה פוריה.

  8. יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 22 בפברואר 2016 בשעה 22:11

    מקל וניל זה מעולה וגם אפשר לא לשים. גם טעים מאוד

    • לאה אברהם הגב 28 בפברואר 2022 בשעה 19:22

      הריבה יצאה פצצה, בדיוק כמו בילדות.
      תודה רבה.

      • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 2 במרץ 2022 בשעה 10:39

        תודההה רבה

  9. יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 22 בפברואר 2016 בשעה 22:11

    מקל וניל זה מעולה וגם אפשר לא לשים. גם טעים מאוד

  10. דינה כץ הגב 22 בפברואר 2016 בשעה 21:36

    מה אפשר לשים במקום המשחת וניל? (יש לי מקלות וניל) תודה על המתכונים הנהדרים.

השארת תגובה

ביטול

כל המתכונים לפי קטגוריות
חפשו פה מתכון ספציפי
הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




פרגנו לי בלייק



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס