קראנצ'יות אבל לא שוברות שיניים…ככה אנחנו אוהבים אותן……אמא שלי הייתה מכינה אותן בפורים ונלחמת עם החיתוך שלהן כי הקרמל מתקשה בשניות…..אני הוספתי לקרמל גלוקוזה שמעכבת את התקשות הקרמל וכך אפשר לרדד ולחתוך בלי שהשומשום יתקשה ונילחם עם החיתוך שלו. פטנט נוסף זה למזוג את התערובת הרותחת על תבנית אפייה הפוכה או מרצפת שייש כך שבמידה וזה מתקשה טרם שהספקנו לחתוך, אפשר להכניס לתנור לחימום קל ולהמשיך לחתוך.
שומשומיות בקרמל
כמה טיפים לפני שמתחילים:
- להכין את הקרמל בסיר טפלון. כך הקרמל לא נדבק לסיר וגם מתנקה בקלות.
- לשמן משטח עבודה (תבנית אפייה או מרצפת שייש) ורק אז למזוג את התערובת.
- למזוג כל פעם כמויות קטנות ולהשאיר את השומשום על אש קטנה קטנה כל זמן ההכנה.
מצרכים לכמות של 60-70 שומשומיות בינוניות
- 1/2 ק"ג שומשום
- 1.5 כוסות סוכר
- 2 שקיות סוכר וניל
- 2 כפות מים
- 1 כף גלוקוזה
אופן הכנה
- לקלות את השומשום בתנור או במחבת על חום נמוך.
- בסיר טפלון על אש גבוהה לשים את הסוכר, סוכר וניל, מים וגלוקוזה ולהמיס לקרמל בהיר בגוון ענברי. בהתחלה לא נוגעים בסוכר ולא מערבבים בכלל. לא זזים מהסיר. ברגע שהסוכר מתחיל להימס בקצוות אפשר לנענע אותו קלות. לאט לאט הסוכר יתחיל להימס גם קרוב יותר למרכז הסיר. עשיו אפשר לערבב עם כף עץ.
- להוסיף את השומשום ולהנמיך את האש. כל הזמן לערבב עד שכל השומשום מצופה בקרמל.
- למזוג חלק מהשומשום על משטח משומן (אפשר לשים גם נייר אפייה משומן) ולרדד עם מערוך משומן לעלה דק בעובי 1/2 ס"מ (אני אוהבת ממש דקים אז העובי הוא לגמרי לשיקולכם).
- לחתוך לאורך לרצועות ברוחב 4-5 ס"מ וכל רצועה לחתוך למעויינים.
- להמשיך כך עם כל כמות השומשום עד שמסיימים.
- מצננים לחלוטין ומאחסנים בצנצנת אטומה.
- השומשומיות מחזיקות מעמד מחוץ למקרר כמה ימים ובמקרר אפילו חודש – חודשיים.
הכנתי את המתכון שומשומיות וזה לא התגבש למה??
היי כוכי
לא הבנתי.. לא התגבש??
ראשית, תודה על התגובה.
שנית, השומשומיות – אליפות!!!
שאלה: את לבטח מכירה את העוגיה המרוקאית שנראת חיללוה דילעז'ין.
האם ניתן להשתמש באותו קרמל כמי בשומשומיות?
היי זהורית, תודה רבה ♥
מה זה מכירה, אני מתה עליה. הכי טעימה בעולם.
אפשר, זה תמיד אותו קרמל. עשית לי חשק להכין ולדעתי יש לי מתכון פה בבלוג, מאוד מאוד ישן
חג שמח
מתכון מצויין. תודה!
שאלה: האם ניתן גם לפסל עם השומשום לפי המתכון הזה? (הכוונה לסלסלאות או משהו בסגנון…)
אשמח לתשובה
זהורית
תודה זהורית.
לפיסול יש את המתכון הזה: https://www.yehudit-aviv.co.il/%d7%a2%d7%95%d7%92%d7%99%d7%95%d7%aa-%d7%9e%d7%a8%d7%95%d7%a7%d7%90%d7%99%d7%95%d7%aa-%d7%95%d7%a2%d7%95%d7%92%d7%99%d7%95%d7%aa-%d7%9c%d7%90%d7%99%d7%a8%d7%95%d7%a2%d7%99%d7%9d-%d7%9e%d7%99%d7%95/%d7%a1%d7%9c%d7%a1%d7%99%d7%9c%d7%95%d7%aa-%d7%a9%d7%95%d7%9e%d7%a9%d7%95%d7%9d/