תפוחיות – כמו גביניות רק במילוי תפוחים וקינמון שאופים צמוד ומגישים לשולחן כעוגה נתלשת. הן קטנטנות, חמודות, קריספיות וטעימות בטירוף


חודש לפני ראש השנה אני כבר מתחילה לרקוח לי בראש מתכונים לחג. לרוב אני מארחת וגם כשאני לא מארחת אני לוקחת איתי תבשילים וקינוחים לבית המארח. למרות שאני גם מבשלת וגם אופה,לאורך השנים הדבר שהכי מחכים לו אצלנו זה הקינוחים והעוגות שאני מכינה. יש כמה וכמה קינוחים שלא מוותרים לי עליהם ויותר מכך, הם מחכים ומצפים בכל פעם לקינוח חדש שעוד לא טעמו.

כיוון שבראש השנה אוכלים מאכלי בשר בארוחת החג וגם ככה עובדים מאוד מאוד קשה על ההכנות, הבישולים והכנת הבית לחג, הקינוחים אצלי יהיו תמיד כאלה שאפשר להקפיא כמה ימים מראש או קלים מאוד להכנה כך שאני לא ממש אתעסק עם הקינוחים והבישולים יחד. בצק עלים זה אחד הבצק שאני הכי אוהבת להכין איתו מאפים, גם מלוחים וגם מתוקים. הביס הקראנצ'י לגמרי עושה לי את זה, מה גם שהיום יש בסופרים בצקי עלים מצויינים כך שהכנת הבצק נחסכת ממני ויוצאים מאפים מושלמים. בצק עלים ותפוחים זאת אחת האהבות שלי ואין ראש השנה בלי מאפים עם תפוחים. ואז עלה לי רעיון להכין תפוחיות, כמו גביניות רק במילוי תפוחים וקינמון ויצא מושלם וטעיםם.

מתחילים בהכנת מלית התפוחים. אני מכינה כמות גדולה ושומרת במקרר. כשמתחשק לנו מאפים, אני מוציאה בצק מהמקרר, מלית יש כבר מוכנה וכל שנותר הוא למלא ולאפות

קולפים את התפוחים, חותכים לקוביות קטנטנות בגודל 1*1 ס"מ ומערבבים עם סוכר וקינמון
ממסים חמאה ומוסיפים את התפוחים. מבשלים כ -10 דקות תוך ערבוב מידי פעם עד שהתפוחים רכים אבל לא מידי וגם צורתם נשארת שלמה ויפה. מסיימים עם הוספת מיץ לימון וקורנפלור שסופח אליו את כל הנוזלים המיותרים
את המאפה הזה שהוא למעשה מאפה תפוחים נתלש הכנתי עם בצק עלים חדש על המדף של "שמרית" שיצאה בסדרת בצקים מוכנים מעולים. הייחודיות של הבצק הזה על פני אחרים היא שהבצק מוכן לשימוש ללא צורך בהפשרה. הוא דק ועדין במיוחד, הוא ללא חומרים משמרים (חשוב מאוד!), הוא ללא מרגרינה, הוא מגולגל בנייר אפייה שניתן כבר לאפות איתו והוא ממש ממש טעים! את המאפה הזה הכנתי במהלך השבוע לא פחות מ- 4 פעמים ובכל פעם המאפים חוסלו עד האחרון. האמת היא שהבצק הזה הפך לדייר קבע אצלי במקרר, זה נוח לי מאוד שיש לי במקרר בצק שאני יכולה להשתמש בו מייד בלי לחכות שיפשיר.
פותחים את הבצק ופורסים אותו על נייר האפייה בו הוא מגולגל

בעזרת גלגלת לחיתוך פיצה חותכים את הבצק לריבועים בגודל 6*6 ס"מ

מניחים מהמלית במרכז וסוגרים למעטפה
מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה בצורה צפופה, ממש להצמיד את המאפים אחד לשני כך שיידבקו. יוצאים 30 מאפים קטנים ויש מעט שארית בצק שממנה קרצתי לבבות קטנטנים והדבקתי במרכז כל מאפה
אופים בתנור שחומם לחום של 175 מעלות 20-30 דקות עד שהמאפים מזהיבים קלות

תפוחיות – מאפה בצק עלים עם תפוחים וקינמון
לפני שמתחילים
- חובה לעבוד עם בצק עלים כשהוא מאוד קר. עובדים מהר ולא מתמהמהים איתו כי ברגע שהבצק מתחמם הוא מאבד את הצורה וקשה מאוד לעבוד איתו. מומלץ מאוד לעבוד על נייר אפייה ואם הוא מתחמם מעבירים אותו לכמה דקות למקפיא שיתקרר שוב.
- אני מאוד ממליצה להכפיל כמויות. המאפים האלו נחטפים בשנייה שהם יוצאים חמים מהתנור.
- כיוון שהבצק הזה נשמר במקרר כשהוא מוכן לאפייה, אני מכינה כמות גדולה של תפוחים, שומרת במקרר וכשמתחשק לנו מאפה אני מכינה טרי. התפוחים נשמרים במקרר שבוע שלם ואפשר גם להקפיא אותם לכמה חודשים.
- ניתן להקפיא את המאפים גם לפני האפייה, אחרי שמעצבים אותם לתפוחיות וגם אחרי האפייה. אם מקפיאים כשהמאפה לא אפוי עדיין, מוציאים מהמקפיא, מורחים ביצה ואופים מייד. יש לקחת בחשבון שזמן האפייה יתארך מעט. אם מקפיאים אחרי האפייה, לפני ההגשה עוטפים בנייר כסף ומחממים מעט בתנור.
מצרכים ל – 30 מאפים קטנים
- 1 חבילת בצק עלים של שמרית (נמצא במקררים בשופרסל)
- 6 תפוחים מזן גרנד סמית (הירוקים)
- 3/4 כוס סוכר
- 1 כף קינמון
- 50 גרם חמאה (לפרווה שימו נטורינה או שמן קוקוס)
- מיץ מחצי לימון
- 1 כפית גדושה קורנפלור
למריחה לפני אפייה – ביצה מהולה במעט חלב
אופן הכנה
- מכינים את המלית: קולפים את התפוחים ומניחים אותם בכלי עם מים ומיץ לימון כדי שלא ישחירו.
- חותכים את התפוחים לקוביות קטנטנות בגודל 1*1 ס"מ ומניחים בקערה גדולה.
- מערבבים את התפוחים היטב עם סוכר וקינמון כך שכל קובייה תהיה עטופה בהם.
- על מחבת גדולה ממסים חמאה, מוסיפים את התפוחים ומבשלים 8-10 דקות תוך כדי ערבוב מידי פעם עד שהתפוחים רכים אבל לא מידי רכים וגם שומרים על צורתם.
- מערבבים קורנפלור ומיץ לימון ומוסיפים למחבת. מערבבים עוד דקה – שתיים עד שכל הנוזלים מתאדים לחלוטין.
- מעבירים לקערה לצינון מוחלט לפני שעובדים עם הבצק.
- מחממים תנור לחום של 175 מעלות
- מוציאים את הבצק מהמקרר ופותחים אותו על גבי נייר האפייה בו הוא מגולגל.
- בעזרת גלגלת לחיתוך פיצה חותכים אותו לריבועים בגודל של 6*6 ס"מ.
- מניחים כפית גדושה מהמלית וסוגרים למעטפה (כמו שמכינים גביניות).
- מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה כשהריבועים צמודים אחד לשני, ממש להדביק אותם בעדינות שלא יאבדו את הצורה. מכינים כך את כל הריבועים. יוצא מלבן של 6*5 מאפים, סה"כ 30 מאפים קטנים וחמודים.
- מומלץ להקפיא את המאפים כ -10-15 דקות לפני האפייה.
- מורחים בביצה ואופים 20-30 דקות עד שהמאפים מזהיבים קלות.
- מוציאים מהתנור, מקררים, מפדרים באבקת סוכר ומגישים לשולחן. המאפה נתלש וכל אחד תולש לו עוגה אחת או שתיים או שלוש…לא תאמינו איזה מהר זה מתחסל. אני מזהירה מראש, תכינו במקרר עוד בצק ותפוחים כי יבקשו מכם להכין שוב.

היי, במידה ולא יתחסל, כי זה מוגש לקינוח.. כמה זמן המאפים ישארו טריים?
את יכולה לחמם ולהחזיר את הפריכות
צריך דווקא שהבצק עלים יהיה של שמרית, או שזה לא משנה החברה?
ממש לא חייב שמרית. כל בצק עלים יתאים. אישית אני מאוד אוהבת שמרית כי יש לו טעם ומרקם עדינים
היי, יש מתכון ללא סוכר?
אפשר להוריד את הסוכר פשוט?
אין ללא סוכר. זה לא כל כך מתוק. אם את אוהבת בלי סוכר תורידי
הי. התודעתי רק עכשיו לאתר שלך באינסטגרם ויש לך עמוד מהמם !רציתי לדעת אם אפשר להמיר את מילוי תפוחי העץ בממרח תמרים או נוטלה ? עם אותו בצק …
היי יוטבת כייף ממש לשמוע.אפשר בהחלט כל מילוי שתרצי
צריך למרוח ביצה לפני האפיה או שאין צורך?
היי שגית, אפשר למרוח אבל לא חובה.
הוספתי במתכון
יהודית שלום,נשמע ממש טעים.האם המתכון מתאים לטבעוניים?
היי זמירה,
הבצק טבעוני. שימי את התחליפים שכתבתי והכל יהיה טבעוני
היי
אם רוצים לעשות פרווה מה אפשר לשיים במקום חמאה
היי כרמית,
באופן ההכנה ליד כל מצרך רשמתי תחליף לפרווה. בהצלחה
מהממת איזה יפה את מסבירה וגם משותפת תמונות אוהבת אותך ?
באהבה רבה סיגל יקרה. שנה נהדרת לך ולמשפחתך