עוגת גבינה חמה של בתי מלון. ממש כמו שמגישים בארוחת שבת בבוקר בבתי המלון. שנים יצאנו לבתי מלון והייתי מחכה לארוחת הבוקר רק בשביל העוגה המדהימה הזו. היום אני מכינה בבית והיא יוצאת מטריפה בדיוק כפי שזכרתי ואפילו יותר
כמעט כל שבת בבוקר אני מכינה את העוגה הטעימה הזו שמזכירה לנו את העוגה שאוכלים בארוחות בוקר בבתי המלון, רכה, אוורירית ולימונית. לא משנה כמה אכלנו בארוחת הבוקר, על העוגה הזו לא מוותרים!! פשוטה להכנה ותמיד תמיד מצליחה. לא צריך הקדמות והכנות מיוחדות. קמים בבוקר, מערבבים ומכניסים לתנור ואפילו לא מחכים שתתקרר כי הכי טעים זה כשהיא חמימה.
העוגה נשארת די בהירה וזה בסדר גמור, היא לא אמורה כל כך להשחים.
עוגת גבינה חמה של בתי מלון
לפני שמתחילים
- בואו לעקוב אחריי גם באינסטגרם, שם אני מעלה סרטונים בלייב ישירות מהמטבח שלי
- יש לי גם קבוצה בפייסבוק בה אני והחברים משתפים מתכונים שווים ותמונות
- הכי כייף לאכול את העוגה כשהיא חמימה או בטמפרטורת החדר, אבל היא טעימה מאוד גם מהמקרר.
- אם היא לא מתחסלת באותו יום או מקסימום למחרת, מעבירים למקרר עד שבוע.
מצרכים לתבנית מלבנית בגודל 30*20 ס"מ
- 5 ביצים L או 6 M בטמפרטורת החדר
- 1 ק"ג גבינה לבנה 5% שומן
- 2 גביעי שמנת חמוצה 15% (400 גרם)
- 1 כוס סוכר (200 גרם)
- 10 כפות מדידה קורנפלור (100 גרם)
- 1/2 חבילה אינסטנט פודינג וניל (40 גרם)
- קליפת לימון מגוררת מליים/לימון שלם
- 1/2 כפית מחית/תמצית וניל
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 160 מעלות.
- שמים בקערה גדולה את כל החומרים יחד וטורפים עם מטרפה לתערובת אחידה.
- יוצקים לתבנית משומנת בחמאה ואופים כשעה – שעה ורבע, עד שהעוגה מוכנה. בודקים עם קיסם עץ במרכז העוגה – הקיסם אמור לצאת עם פירורים לחים
- בתאבון????
היי, אם אני עושה רוטב פירות יער
לדעתך השילוב עם הלימון בעוגה יהיה בסדר או לוותר על הלימון? תודה רבה
פירות יער ולימון משתלב מעולה
עוגה מדהימה טעימה חמה ונימוחה, מפנקת ומנחמת, תודה תודה תודה!!!
וואו מסכימה. הכי טעימה בעיני
בא לי לשים חבילת אינסטנט מלאה, כמה להפחית בקורנפלור
לא יכולה לומר בוודאות משהו שלא הכנתי. אני מניחה שתפחיתי חצי מכמות הקורנפלור
אם אופים בתבנית חד פעמית צריך לשים נייר אפייה מתחת וגם לשמן מעל , תודה
לשמן את התבנית
הכוונה לביצים בגודלL?
כן
היי
יצאו לי שתי אינגליש קייק
האם ניתן להקפיא ולהפשיר עוד שבוע נגיד?
לצערי לא מקפיאים עוגת גבינה אפוייה..
אני מקפיאה. יוצא מעולה.
העודה הזאת מזכירה לי באמת את בתי המלון של פעם, או במילים אחרות ילדות מאושרת. שנים חיפשתיאת המתכון הזה, אז תוה לך, שימחת אותי מאוד בימים אלה וזה לא מובן מאליו עכשיו
שמחה לשמוע
אמן שנדע ימים שקטים יותר
האם יש צורך באמבט אדים בתחתית התנור? תודה
אין צורך במקרה הזה
הי! קודם כל מתכון כיפי ממש!
האם התנור צריך להיות על מצב אפייה או על מצב טורבו? כבר שעה ורבע ואפילו לא זז (תנור חדש)
תודה רבה
מצב רגיל.
העוגה נשארת די לבנה בסוף. לתת לה עוד זמן אם צריך. היא לא מתייבשת
אפשר לשים פסיפלורה למעלה? בצורה כלשהי?
כן למה לא
הי, נראה מדהים. רק לדעת, אם אני מכינה לליל הסדר, ומכינה בבוקר . לשים במקרר עד הערב? לחמם לפני ההגשה. או שבכלל להשאיר בחוץ? מה את מציעה?
היי דניאל,
אפשר להשאיר מחוץ למקרר (לא קורה לה כלום) ואפשר להכניס למקרר. היא טעימה כשהיא קרה וגם אפשר לחמם אותה שוב בתנור כשהיא עטופה בנייר כסף ועל חום נמוך או במיקרוגל
תודה רבה! אעשה את זה:)
חג שמח 🙂
אני סכרתית כיצד אפשר להפוך את העוגה לסכרתיים
אני מניחה שעם סוכר שמתאים לסכרתיים. אני לא מומחית לזה ולא רוצה להטעות
היי
אם יש לי רק ביצים בגודל M
כמה לשים?
היי לדעתי עוד אחת או שתיים
אפשר גודל מדוייק של התבנית?
זה כתוב בכותרת – 20*30
היי נראה נהדר, אני לא אוהבת שמנת חמוצה האם אפשר לשים יוגורט במקום?
אפשר
אם אין לי קורנפלור
יש לזה תחליף?
אפשר משהו במקום?
חייבהקורנפלור
תודה רבה לך יהודית היקרה, על מתכון מנצח נוסף!
כל מתכון שלך בול בפוני!
יצאה עוגה מדהימה.
כייף לשמוע
היי יהודית, תוכלי לומר לי האם אחרי אפיית העוגה, קירורה והכנסתה למקרר, ולמחרת כשאת מוציאה מהמקרר, האם המיקרם של העוגה קשה או רכה? למעשה אני דואל האם 100 גרם קונפלור, זה לא יותר מידי?
זה המתכון והעוגה רכה וטעימה
נראה מושלם!!!!
יש אפשרות להכין ערב לפני? חצי אפיה ובבוקר להשלים אפיה או לחמם??
ממש לא. זה לוקח 5 דקות להכין הלילה ועוד שעה אפייה
הי נראה מעולה, אין לי כפות מדידה לקורנפלור, האם הכוונה כף שטוחה רגילה? תודה
כפות מדידה ויש גם משקל. ממליצה לקנות כפות ומשקל בשקלים בודדים כדי לדייק
במתכון כתוב לערבב את כל החומרים.
בסרטון נראה שהפרדת חלבונים והקצפת.
מה הנכון?
זה המתכון בדיוק! למה שאכתוב מתכון שונה??
זו הגבינה שנראית לך כמו חלבונים מוקצפים
שימי לב שהביצים שלמות
נראה כיפי המתכון
אני רוצה להכין את המתכון לסכרתי.
מה אפשר במקום פודינג וניל
במקום סוכר חשבתי סוויט אנד גו
היי נילי,
אצ יכולה לוותר ולשים עוד קורנפלור. זה ישפיע קצת על המרקם והטעם
אין צורך באבקת אפיה?
לא. אחרת היה רשום במתכון
תודה על מתכון פשוט וטעים. יצא נפלא!
באהבה
היי, תודה על המתכון.
כשהעוגה מוכנה, להוציא מהתנור או להשאיר (כשהוא כבוי).
תןדה..
לקרר עם תנור פתוח
אפשר להוריד בכמות סוכר?
תנסי. לא ממליצה. העוגה לא מתוקה היא מאוזנת
מה טפמ' שיש לאפות את העוגה והאם מומלץ במצב טורבו
כתוב במתכון ואם היה מומלץ טורבו זה היה רשום. במתכונים שלי ברירת המחדל היא אפייה במצב סטטי ואם צריך טורבו אני רושמת במתכון
אבל באמת לא ציינת….
מה לא ציינתי??
נזכרתי נכון בין החנות שלנו לבין החנות של נדיבי אתם גרתם
לגבי העוגה אולי היה צריך לסנן את הגבינה להוציא את המים
תודה
האמת שעברתי שוב ושוב עכשיו על המתכון.אני לא רואה טיפים בכלל וסינון בפרט…
היי עינת,
אני לא מבינה למה את מחפשת סינונים וטיפים כשהעוגה הכי פשןטה בעולם ואין טיפים מיוחדים ולא צריך סינונים
הי יהודית.
נראה מתכון נהדר ופשוט. תודה.
האם את האינסטנט פודינג וניל אני ממיסה עם חלב)כפי שמצויין על גבי הקופסא) לפני ההוספה ליתר המרכיבים?
תודה
לא.. את עושה כמו שכתוב במתכון
תודה לך
אמת היתה חנות צעצועים
עולם קטן היתה תקופה טובה וצריך לקוות שגם בהמשך
שבת שלום
קטע. ממש עולם קטן. מעניין אם אתה זוכר את המשפחה שלי
קודם כל האתר שלך מעולה המתכונים שאת מעלה כמובן את נותנת את כל המתכון בלי להחסיר
הכנתי את עוגת הגבינה אבל היא נפלה לי יכול להיות שפיספסתי משהו
מאחר וקראתי שאת אשקלונית לשעבר מזכיר לך את הפלאפל של התימני שאין משהו דומה לו הציפס התפוח שאף פלאפליה לא מצליחים לעשות.
תודה לך שבת שלום
מנחם
היי. תודה רבה. אם עשית הכל לפי המתכון בדיוק אבל ממש בדיוק אז אין מצב שתיפול. תעבור שוב על השלבים ותבדוק שדבקת בהם.
יש מצב שהייתה לכם חנות צעצועים בעיר??? אם כן אז גרתי בילדות ממש צמוד לחנות שלכם. משפחת אלמקייס
יצאה מעולה!
טעימה, קלילה ובטעם של פעם 🙂 גם חמה וגם קרה.
תודה רבה?
כייף לשמוע