יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
פוקצ'ה בתבנית אמאיל וגם בסיר יציקה
ראשי » ביקורות והמלצות » פוקצ'ה בתבנית אמאיל וגם בסיר יציקה

פוקצ'ה בתבנית אמאיל וגם בסיר יציקה

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 27 בנובמבר 2023 8 תגובות

פוקצ'ה מושלמת בתבנית אמאיל וגם בסיר יציקת ברזל. כזו שיוצאת קריספית מבחוץ וכמו סופגנייה מבפנים

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
פוקצ'ה בתבנית אמאיל וגם בסיר יציקה

את הפוקצ'ות האלה הכנתי לפני המלחמה הארורה ששינתה לכולנו את החיים לנצח! פרסמתי תמונות באינסטגרם והייתה היסטריה סביבן ובצדק, הן יוצאות מושלמות! אווריריות, קריספיות מבחוץ וכמו סופגנייה רכה מבפנים. אפשר להניח מעל תוספות ואפשר בלי, בכל מקרה זה טעים מאוד.


בתבנית אמאיל
בסיר יציקה
בתבנית אמאיל
בסיר יציקה

הפוקצ'ות האלה הן בהתפחה ארוכה. מתחילים את ההכנה יום לפני, אחרי תהליך של קיפולים והתפחה מעבירים לילה למקרר ולמחרת אופים. התפחה ארוכה מעניקה לבצק טעמים הרבה יותר עמוקים וזה גם הרבה יותר נעים בבטן, אין את התחושה של הנפיחות שמרגישים כשאוכלים בדרך כלל בצקים. אז אל תתעצלו ותכינו לחמים בהתפחה ארוכה. תקבלו לחמים טעימים ובריאים יותר וכן, גם כשהם עשויים מקמח לבן.



כנסו פה לאתר של מגנוס, כל האתר בהנחה שווה בהזנת קוד קופון: yehudit


פוקצ'ה בתבנית אמאיל וגם בסיר יציקה

כנסו פה לצפייה בסרטון הדגמה

לפני שמתחילים

  • נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
  • בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
  • יש לי גם טיק טוק
  • במתכון הזה יש 1 גרם שמרים יבשים. לא לכולם יש משקל גרמים. האינדיקציה היא שבכפית יש 5 גרם, כלומר, הכמות שנשים במתכון היא חמישית כפית שמרים. הרעיון הוא התפחה ממש ארוכה כדי לקבל מקסימום טעם ומרקם וכן, אם תשימו בערך חמישית כפית זה גם בסדר.
  • ניתן להניח על הפוקצ'ה איזה תוספות שאוהבים.
  • הפוקצ'ה עוברת הקפאה מעולה! עוטפים היטב ומקפיאים אחרי האפייה. כשרוצים לחמם, מחממים תנור לחום של 150 מעלות, עוטפים את הפוקצ'ה בנייר אפייה ומעליו נייר כסף ומכניסים לתנור עד שהפוקצ'ה מפשירה לחלוטין. מסירים את נייר הכסף ונייר האפייה ואופים עוד כ – 5-7 דקות עד שהפוקצה חמימה וקריספית.
  • במידה ורוצים להכין פוקצ'ה בהתפחה מהירה יותר (פחות מומלץ), שמים כף שמרים יבשים (10 גרם) וזמני ההתפחה מתקצרים משמעותית ויהיה אפשר לאפות כבר באותו יום.

מצרכים ל – 2 פוקצ'ות

  • 1 ק"ג קמח פיצה (ממליצה על קאפוטו)
  • 1 גרם שמרים יבשים (1/5 כפית מדידה)
  • 800 גרם/מ"ל מים
  • 30 גרם מלח (1.5 כפות מדידה)

אופן הכנה

מכינים בצק: מערבבים בקערה את כל החומרים, (את המלח שמים בסוף) רק עד שהכל מאוחד, אין צורך במיקסר. מכסים ומתפיחים 6-7 שעות.

מתחילים קיפולים לבצק

קיפול ראשון: מרטיבים את הידיים ומקפלים את הבצק לתוך עצמו 4-6 פעמים, אחרי כל קיפול מסובבים את הקערה ומקפלים את הבצק מכיוון אחר. כשמסיימים, מכסים ומשאירים את הבצק למנוחה של שעתיים. קיפול שני: אחרי שעתיים מנוחה עושים שוב 5-6 קיפולים ומתפיחים שעה. קיפול שלישי: עושים שוב קיפולים ומתפיחים עוד שעה. אחרי שלושה סשנים של קיפולים מעבירים את הבצק לילה למקרר.

למחרת מעצבים: מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים פחות או יותר. מניחים נייר אפייה בתבנית אמאיל ובסיר יציקה ומשמנים אותו בשמן זית. פותחים בעדינות את הבצק מבלי להוריד לו את האוויר ומעבירים חלק אחד לתבנית אמאיל וחלק שני לסיר יציקה. את סיר היציקה סוגרים עם המכסה. מתפיחים כשעה – שעה וחצי, עד שהפוקצ'ות תופחות יפה. מזלפים על הבצק שמן זית ובעזרת האצבעות יוצרים גומות בבצק. מפזרים מלח ים אטלנטי, עגבניות שרי חצויות ועשבי תיבול. מחממים תנור לחום של 250 מעלות על תכנית רגילה ואופים כשעה או עד שהפוקצ'ה זהובה היטב ונראית מוכנה. מוציאים מהתנור ומורחים מייד בשמן זית.

בתאבון!

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • סופגניות מרובעות
    סופגניות עננים מרובעות בסגנון ניו אורלינס
  • לחם ללא לישה בסיר ברזל
    לחם קיפולים שאופים בסיר ברזל יצוק
  • פוקצ'ה במחבת יציקת ברזל
    פוקצ'ה רכה ואוורירית שמכינים במחבת יציקת ברזל
  • ספינג בהתפחה ארוכה
    סופגניות מרוקאיות (ספינג') בהתפחה ארוכה במקרר
לחם לחמים מגנוס פוקצ'ה

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

8 תגובות

  1. מיכל הגב 15 בינואר 2024 בשעה 20:30

    שלום יהודית, אם אני רוצה להכניס את הפוקצה לתנור בשש בערב לפני הגעת אורחים, איך מומלץ הלו"ז? כי יש גם התפחות וגם לילה במקרר….

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 17 בינואר 2024 בשעה 19:02

      להכין את הבצק יום מראש, להכניס למקרר. להוציא בשעה 16:00, להתפיח כשעה – שעה וחצי ולאפות

  2. סיון הגב 12 בינואר 2024 בשעה 19:44

    האם אפשר להכין עם קמח רגיל במידה ואין קמח פיצה בבית?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 13 בינואר 2024 בשעה 21:50

      תמיד אפשר אבל התוצאה פחות טובה

  3. מיטל הגב 28 בנובמבר 2023 בשעה 13:28

    ניתן להכין בפיירקס? /תבנית אחרת?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 28 בנובמבר 2023 בשעה 17:24

      זה לא ייצא אותו דבר. חייב תבנית/סיר/כלי עם הולכת חום מעולה וככה מקבלים אפייה מושלמת

  4. שני שטרית הגב 28 בנובמבר 2023 בשעה 13:15

    הי יהודית, חושבת שיתאים להמיר שמרים במחמצת במתכון הזה?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 28 בנובמבר 2023 בשעה 17:23

      כן אין בעייה לדעתי. לא יכולה לומר כמויות וכאלה אבל אפשרי כי זה כמעט בלי שמרים בכלל

השארת תגובה

ביטול

הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




פרגנו לי בלייק
חפשו פה מתכון ספציפי
כל המתכונים לפי קטגוריות



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס