שום קונפי הוא אחד הדברים שאתם חייבים שיהיה לכם במקרר. הוא משדרג כל כריך או ארוחה, כל תבשיל מקבל טעמים עמוקים בזכותו והוא קל כל כך להכנה שאין סיבה לא להכין אותו בבית. לכו לקנות שום, לבעלול שלי ש לי טריק לקילוף שיני שום בקלות
אז מה זה קונפי? קונפי זו שיטת בישול צרפתית עתיקת יומין. לפני המון המון שנים השתמשו בשיטה הזו כדי לשמר את הבשר, בישלו אותו במיצים ובשומן של עצמו וזו הייתה הדרך לשמר אותו חודשים רבים. היום זה כבר טרנד קולינרי ושיטת הקונפי נהוגה במטבחים של שפים ובמטבחים ביתיים. כיוון שאין בירקות שומן, פשוט מוסיפים להם שמן ומבשלים אותם עד שהם נמסים לתוך עצמם ומקבלים טעם ומרקם מדהימים. שום קונפי הפך מאוד נפוץ במסעדות בארץ והאמת – בצדק! הוא קל להכנה ומשדרג ברמות כל ארוחה. תראו כמה קל להכין אותו בבית ועוד בתנור.
אפשר להכין בשיטה הזו ירקות, פירות, בשר, עוף ודגים. לפני חודשיים הבעלול קנה שום טרי ותלה לי אותו בגינה לייבוש. הוא אכן התייבש ותכננתי להכין שום קונפי, אבל מי יקלוף כל כך הרבה שיני שום? במקרה הזה, אחרי שהבנתי שהשיניים לא יתקלפו מעצמן, הכנסתי אותן הבייתה, הנחתי על השייש וזרקתי לאוויר שצריך לקלוף אותן בשביל הקונפי. הבעלול המהמם שלי הבין את הרמז העבה ועוד אני יושבת על המחשב ועובדת, אני שומעת שיני שום מתקלפות להן 🙂 שמחה וצהלה והתאפקתי עד למחרת כדי לצלם את השלבים גם לסטורי באינסטגרם וגם לבלוג. רק שתדעו שהדבר הזה משדרג ברמות הכל! עוף בתנור, דגים צלויים או ממולאים ישודרגו פלאים עם השום קונפי. מתחשק לכם כריך טעים? תמרחו שום קונפי במקום מיונז או חומוס ותקבלו שדרוג מטורף לכריך.
כל מה שצריך זה שיני שום קלופות (יש כאלה שלא קולפים), שמן זית איכותי, עשבי תיבול ושעה וחצי פנויות. מציפים את שיני השום בשמן זית, בוזקים מעט מלח גס, שמים עשבי תיבול ושולחים לתנור לשעה – שעה וחצי על חום נמוך של 150 מעלות עד שהשומים מזהיבים קלות ומתרככים.
הטעם שלהם הופך למתקתק ועשבי התיבול ושמן הזית מוסיפים טעמים מדהימים. מריחה של שום קונפי על לחם טרי טוב זה טעים בטירוף.
ידעתם שהמילה קונפי זה נגזרת של המילה קונפיטורה? והרי קונפיטורה זה למעשה בישול ארוך של פירות בסוכר, מה שאנחנו מכנים ריבה. במקרה של ריבות, החומר המשמר הוא הסוכר.
שום קונפי שמכינים בתנור
לפני שמתחילים
- בואו לעקוב אחריי גם באינסטגרם, שם אני מעלה סרטונים בלייב ישירות מהמטבח
- ויש לי גם קבוצה בפייסבוק בה אני והחברים משתפים מתכונים שווים ותמונות
- עקרונית אפשר להכין כל כמות של שום. כל מה שצריך להקפיד עליו זה לכסות את כל שיני השום בשמן ולבשל או לאפות על חום מאוד נמוך. כך השום יתרכך ויהיה נימוח ולא ייטגן. הכי מומלץ וטעים זה שמן זית אבל אפשר עם כל סוג של שמן.
- כדי לקצר תהליכים ולקלוף את השיניים במהירות, אפשר להכניס כל ראש שום כשהוא מפורק לשיניים בודדות ל- 30 שניות למיקרוגל וזה מקל על הקילוף (הבעלול ראה איפשהו ואימץ את זה).
מצרכים לצנצנת בינונית
- 6-7 ראשי שום
- שמן זית איכותי בכמות שתכסה את כל שיני השום
- קורט מלח ים אטלנטי
- טימין טרי
- מרווה טרייה
אופן הכנה
קולפים את שיני השום ומניחים בסיר שטוח שיכיל את כל השיניים ושיכול להיכנס לתנור.
למזוג שמן זית עד כדי כיסוי שיני השום.
לפזר מעט מלח ולהניח בתוך השמן את עשבי התיבול.
לחמם תנור לחום של 150 מעלות ולהניח את הסיר במרכז התנור על רשת. אין צורך לכסות את הסיר.
אחרי 40 דקות להפוך ממש בעדינות את שיני השום ולהמשיך לאפות עוד 40-50 דקות, עד ששיני השום מתרככות ומקבלות צבע זהוב עדין מאוד.
מוציאים מהתנור, מקררים מעט ומעבירים לצנצנת מעוקרת.
שומרים במקרר, השום נשמר במקרר כמה חודשים.
איך מעקרים צנצנות? מניחים אותן בקערה בתוך הכיור ומוזגים עליהן מים רותחים. משאירים כך כמה דקות טובות והופכים על מגבת לייבוש.
היי, הכנתי את הקונפי שום עם שמן זית והכנסתי למקרר כל השמן התקשה , האם אפשר לשמור את הצינצנת עם השום מחוץ למקרר ?
היי טובית,
אני אוהבת לשמור במקרר. לפני שימוש אני מוציאה לשייש ותוך 5 דקות זה נמס ואני לוקחת את הכמות שאני רוצה ומחזירה למקרר
עשיתי שום קונפי הכנסתי את השום אחרי בישול איטי לצנצנת ושמתי 2 ענפי טימין האם להשאיר אותם או להוציא ?(שמתי אותם את הטימין אחרי הבישול )
היי חן,אפשר להשאיר או להוציא. מה שבא לך. זה לטעם
אין מילים! עוד מתכון שלך שהכנתי ויצא מושלם! מאוהבת…
איזה כייף לימור
תודההה
אחלה!! רעיון נהדר לאפות.
מתכונים ממש טובים!
תודה רבה אלכסנדרה
?יצא מעולה. תודה רבה
מהמם ענת, כייף לשמוע
כל מתכון שלך זה אליפות, אכין בטוח !!!
תודה רבה אורית יקרה ♥ ♥
במילה אחת על הכתיבה והיצירה צילום עריכה
אליפות !!
תודההה רבה רבה ירדנה ♥ ♥ ♥
היי ג'ודי, באתי לבקר, נראה נפלא! צילומים נהדרים! אני תמיד מבשלת, רעיון נהדר לאפות. תודה על היותך 🙂
תודהה לאה יקרה ♥
אלופה באמת אלופה כל מתכון פצצה.
תודה רבה.
יוו תודה אריאנה ♥ ♥ ♥