כל מה שצריך בשביל סלט טוב זה ירקות טריים וקראנצ'ים, רוטב טעים ותוספת שתהפוך אותו למעניין וטעים יותר. כזה הוא בדיוק הסלט המושלם הזה שכל מה שבא לי זה לנשנש ולנשנש בלי סוף
לפעמים לא צריך יותר מידי, רק כמה מצרכים טריים, רוטב טוב ובמקרה הזה גרנולה מלוחה שעושה את הכל להרבה יותר טעים ומעניין. את הגרנולה מכינים מראש ושומרים בצנצנת אטןומה, היא נשמרת מחוץ למקרר שבועייים ובמקרר או במקפיא אפילו חודשים.
אפשר לשלב בגרנולה איזה פיצוחים שאוהבים אבל הבסיס צריך להיות שיבולת שועל שלמה ורצוי אורגנית כי היא פשוט טעימה יותר ואין לה טעמי לוואי.
החסה היא חסה לאליק, שהיא אחת החסות הכי קראנצ'יות וטעימות, היא גדלה בחממה הידרופונית, היא יפהפייה וממש ממש טעימה.
את הרוטב הכנתי עם גרעיני דלעת שקליתי מעט כדי שישחררו את הטעמים שלהם וזה יצא פשוט וואוו, מפתיע במיוחד וכל כך טעים
גרעיני הדלעת מכילים כמות גבוהה מאוד של מינרלים שחיוניים לבריאות הגוף והעור. אחד המינרלים הבולטים בריכוזם הגבוה בגרעיני הדלעת הוא האבץ שהוא אחד המינרלים הכי חשובים לבריאות העור.
סלט חסה עם גרנולה מלוחה ורוטב גרעיני דלעת
כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- אפשר להכין סלט עם כל ירק שאוהבים ולשלב את הגרנולה, היא מתאימה לכל סלט.
- יש אפשרות להכין את הרוטב יום יומיים מראש ולשמור במקרר.
- את הרוטב ניתן להכין עם פקאנים/שקדים/קשיו במקום גרעיני דלעת.
מצרכים
- 1 חסה לאליק
- 2 חופנים של עלי בייבי
לרוטב
- 1/2 כוס גרעיני דלעת קלויים לא מומלחים
- 1/2 כפית חרדל דיז'ון
- 1 שן שום
- מיץ מחצי לימון טרי
- 2 כפות שמן זית
- 1/2 כף דבש
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1/4 כפית מלח
- 3/4 כוס מים
אופן הכנה
מכינים את הגרנולה המלוחה לפי המתכון פה.
מכינים רוטב: שמים את כל חומרי הרוטב בשייקר או בבלנדר וטוחנים כמה דקות לרוטב חלק. במידה ומעדיפים סמיך יותר – מוסיפים עוד גרעינים ואם מעדיפים דליל יותר – מוסיפים מים.
מכינים את הסלט: מפרקים את עלי החסה, שוטפים ומייבשים במייבש חסה, מניחים בצלחת שטוחה גדולה, מניחים גם את עלי הבייבי.
מוזגים מעל החסה רוטב ומפזרים את הגרנולה.