סלט שהוא ארוחה שלמה, טעימה ומזינה כי בימי ראשון אני חייבת סלט שיאזן קצת אחרי ארוחות השבת. סלט עשיר במיוחד וטעיםםםם
כמו בכל יום ראשון אני מאזנת עם סלטים, כי אחרי שבת זה מתבקש. אז הפעם הכנתי סלט שהוא מעין ארוחה שלמה וטעימה במיוחד וגם מאוד מאוד מזינה ובריאה. את החצילים אני כרגיל מכינה בטוסטר שלי, כך אני חוסכת שמן ויכולה להתפרע עם הסלט בלי ייסורי מצפון.
את החצילים אני מכינה בטוסטר וכך אני חוסכת קלוריות
שילבתי עלי תרד כי אני מטורפת על תרד, גרגרי חומוס, עגבניות, מלפפון ובצל סגול. את הכל תיבלתי במלח, פלפל, שמן זית והרבה לימון וכשהגשתי, זילפתי מעל הכל טחינה טעימה. יצא סלט מושלם!
סלט חצילים, תרד וחומוס ברוטב טחינה
כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- הסלט במיטבו מייד אחרי ההכנה, לכן, ניתן להכין את כל הרכיבים ולהרכיב לפני ההגשה.
- את החציל אני מכינה בטוסטר כדי לחסוך קלוריות. במידה ואין טוסטר, ניתן לאפות בתנור או לטגן.
מצרכים
- 1 חציל גדול
- תרסיס שמן זית + מעט מלח ים אטלנטי להכנת החציל
- 1/2 שקית בייבי תרד שטוף (100 גרם)
- 1 קופסת שימורים גרגרי חומוס
- 2 עגבניות בינוניות
- 2 מלפפונים בינוניים
- 1/2 בצל סגול
- 1 כפית מלח ים אטלנטי
- 1/4 כפית פלפל שחור
- מיץ מלימון שלם גדול
- 2-3 כפות שמן זית
רוטב טחינה
- 1/2 כוס טחינה גולמית
- 1/2 כוס מים קרים מהמקרר
- 1 שן שום
- מיץ מחצי לימון
- מלח
- קורט פלפל שחור
אופן הכנה
מכינים את החציל: חותכים את החציל לקוביות בגודל של 1.5*1.5 ס"מ, מניחים בטוסטר שריפדנו בנייר אפייה, מרססים על החצילים תרסיס שמן זית ומפזרים מלח ים אטלנטי. סוגרים את הטוסטר וצורבים עד שהחצילים זהובים ורכים.
בזמן שממתינים שהחציל יהיה מוכן מכינים את שאר הירקות: קוצצים את העגבניות לקוביות קטנות, את המלפפון חוצים לאורך לחצי, בעזרת כפית מרוקנים את הגרעינים ופורסים לפרוסות ברוחב 1/2 ס"מ, את הבצל חוצים לחצי ופורסים לחצאי טבעות דקות.
מכינים טחינה: שמים בבלנדר או בשייקר את כל מרכיבי הטחינה וטוחנים כמה דקון לרוטב חלק. במידה והסמיכות לא לטעמכם – תתקנו בהתאם לטעם. אם דליל מידי – תוסיפו מעט טחינה ותטחנו שוב, במידה וסמיך מידי – תוסיפו מעט מים וטחנו שוב. כמובן לטעום ולתקן תיבול בהתאם לטעם אישי.
מרכיבים את הסלט: מניחים בקערה את עלי התרד, החצילים, גרגרי חומוס, עגבניות, מלפפונים ובצל. מתבלים במלח, פלפל שחור, לימון טרי ושמן זית ומערבבים. מניחים על צלחת הגשה ומזלפים מעל טחינה.
בתאבון!