סלט חדש שייכנס לרפרטואר הסלטים המאזנים שלי, שאני מכינה בימי ראשון. הפעם שילבתי גם כרוב צלוי חמים כי בכל זאת הימים קרים ומתחשק משהו חם. יצא סלט מדהים ומיוחד
הסלט איזונים הקבוע שאני מכינה בימי ראשון משלב היום גם כרוב צלוי חמים כי בכל זאת קר היום. מתחת להכל יש שמנת חמוצה של פעם, שמן זית וקרוטונים ביתיים. מעל הכל הנחתי אבוקדו וגם עליו זילפתי שמן זית. קצצתי בצל סגול וצ'ילי קטן קטן והנחתי מעל. פיזרתי מלח מאלדון וזהו! יצא סלט עם טעמים מדהימים ומיוחדים.
סלט כרוב צלוי עם אבוקדו וקרוטונים על שמנת חמוצה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- אפשר להניח בבסיס הסלט יוגורט או טחינה במקום שמנת חמוצה.
- במקור התכוונתי לפזר על האבוקדו גם שומשום שחור ושכחתי אז אפשר גם שומשום שחור.
- היכנסו פה למתכון לקרוטונים ביתיים.
מצרכים
לכרוב צלוי
- 1/4 כרוב לבן
- מים רותחים
- 1/4 כוס שמן זית
- 1/3 כפית מלח ים אטלנטי
- קורט פלפל שחור
- חלבון מביצה אחת
- 1 כף גדושה קורנפלור
קרוטונים ביתיים
- חלה ישנה
- שמן זית בתרסיס
- תערובת עשבי תיבול ומלח (לא משנה איזה)
לסלט
- 1 אבוקדו
- 2 מיכלים שמנת חמוצה של פעם (400 מ"ל)
- 1/3 כוס שמן זית
- כרוב צלוי
- קרוטונים ביתיים
- 1/4 בצל סגול קצוץ קטן קטן
- 1/3 פלפל צ'ילי קצוץ קטן קטן
- מלח מאלדון (או מלח ים אטלנטי)
אופן הכנה
מכינים כרוב צלוי: חולטים את הכרוב במים רותחים למשך כמה 3-4 דקות. מסננים וחותכים לרצועות דקות. מחממים שמן זית במחבת על להבה גבוהה, מעבירים אליה את הכרוב, שמים מלח ופלפל שחור וצולים כ – 10 דקות תוך ערבוב מידי פעם, עד שהכרוב מקבל צבע זהוב עמוק. מנמיכים את הלהבה לבינונית, מערבבים יחד את החלבון והקורנפלור ומוזגים למחבת על הכרוב. מהרגע הזה לא זזים מהמחבת וכל הזמן מערבבים את הכרוב כך שבלילת הקורנפלור תעטוף אותו טוב. בעזרת כף עץ ממש מגרדים את תחתית המחבת ומערבבים במשך כ – 5 דקות עד שהכרוב נראה מוכן. מסירים מהאש ושומרים בצד עד להרכבת הסלט.
מכינים קרוטונים: חותכים את החלה לקוביות קטנות, מרססים שמן זית בנדיבות ומפזרים תערובת מלח ועשבי תיבול. אם אין תערובת מוכנה, מפזרים מלח ים אטלנטי ועשבי תיבול יבשים או רק מלח ים. מעבירים לתנור שחומם מראש לחום של 150 מעלות טורבו למשך כ – 1/2 שעה וכל 10 דקות מערבבים עד שהקרוטונים מקבלים צבע זהוב עמוק מכל הכיוונים. הקרוטונים נשמרים עד חודש בשקית זיפלוק.
מכינים את האבוקדו: בעזרת סכין חדה חוצים את האבוקדו לאורך, עושים חצי סיבוב ופותחים אותו. נפטרים מהגלעין וקולפים את הקליפה. פורסים כל חצי אבוקדו לפרוסות אלכסוניות ומניחים בצד עד להרכבת הסלט.
מרכיבים את הסלט: מניחים על צלחת הגשה את השמנת החמוצה ומורחים אותה על כל הצלחת כמו שמורחים חומוס. מזלפים שמן זית על השמנת. מניחים על השמנת תלוליות של כרוב צלוי. מפזרים קרוטונים. מניחים את שני חצאי האבוקדו. מזלפים על האבוקדו שמן זית, מפזרים עליהם בצל סגול ופלפל צ'ילי, מעל מפזרים מלח מאלדון ומגישים מייד.
בתאבון!