סלט שהוא ארוחה שלמה שמתאימה ליום ראשון של איזונים. קינואה עם מלפפונים וירק עם טריק לקריספיות וטריות מושלמת ומעל הכל פקאן סיני שמשלים את הטעמים. בסלט הזה יש גם חריפות עדינה, גם חמיצות וגם מתקתקות, שזה כל מה שהחך שלנו מבקש
יום ראשון היום וזה תמיד היום שאני מכינה סלט שהוא ארוחה שלמה וטעימה כדי לאזן את האוכל של שבת. התכוונתי בכלל להכין סלט אחר לחלוטין וכיוון שלא מצאתי בסופר את המצרך העיקרי שאני צריכה בשביל הסלט, חישבתי מסלול מחדש והכנתי סלט קינואה עם מלא ירק שאני משרה במי קרח כדי שיהפוך לקריספי ויישמר טרי ורענן בתוך הסלט גם אחרי שעה ויותר שהוא עומד מתובל. אל דאגה, הסלט שתכננתי עוד יעלה לפה בקרוב.
את הקינואה אני מכינה תמיד במיקרוגל, זה קל ומהיר והיא יוצאת ממש אחת אחת, אל דנטה ולא מושית.
מעל הכל פיזרתי פקאן סיני שנותן גם קריספיות מענגת וגם טעם מתקתק שמתאים בדיוק לטעמים של הסלט.
הרוטב הוא רוטב בסגנון אסיאתי שאני כל כך אוהבת וזהו! יצא סלט מושלם שהתחסל מייד אחרי שסיימתי לצלם.
סלט קינואה עם מלפפונים, ירק ופקאן סיני בסגנון אסיאתי
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- את הקינואה אני מכינה במיקרוגל כך שהיא יוצאת ממש אחת אחת. אני ממליצה לקנות קינואה אורגנית של "תבואות", היא טעימה, לא מרירה וללא טעמי לוואי.
- את כל הירק אני משרה שעה במי קרח, מסננת ומייבשת במייבש חסה.
- את הג'ינג'ר אני מקפיאה וכשאני צריכה להשתמש אני מגררת את הכמות שאני צריכה ומחזירה למקפיא. כך זה נשמר חודשים.
- ניתן להכין את כל מרכיבי הסלט מראש ולפני הארוחה להרכיב ולהגיש.
מצרכים
- 1 כוס קינואה אורגנית
- 2 כוסות מים מהברז
- 5 מלפפונים
- 2 יחידות בצל ירוק
- 4-5 גבעולי נענע (צריך כ – 3/4 כוס עלים שלמים למתכון)
- 1/2 צרור כוסברה
- 2 יחידות פלפל צ'ילי
- חופן גדול של פקאן סיני קצוץ
רוטב
- 3 כפות סויה
- 3 כפות מירין
- 2 כפות שמן שומשום
- 2 כפות סירופ מייפל אמיתי
- מיץ מלימון שלם בינוני
- 1/2 ס"מ ג'ינג'ר טרי
- 3 שיני שום
- לפיזור: 1/2 כפית מלח ים אטלנטי
אופן הכנה
מבשלים את הקינואה: שמים את הקינואה ו – 2 כוסות מים מהברז בקערה שנכנסת למיקרוגל, מערבבים, מכסים עם ניילון נצמד או מכסה ומפעילים את המיקרוגל למשך 15-20 דקות. מוציאים, הופכים עם מזלג כדי לאוורר את הקינואה, מכסים עם מגבת מטבח ומניחים בצד עד להרכבת הסלט.
מכינים את הירקות: משרים את הנענע, הכוסברה והבצל הירוק במי קרח למשך שעה. אחרי שעה מסננים ומייבשים במייבש חסה או פשוט מניחים על מגבת יבשה. כשהירק יבש תולשים עלים שלמים מהכוסברה והנענע ומניחים בקערה. את הבצל הירוק פורסים באלכסון. חותכים את המלפפונים לחצי לאורך ובעזרת כפית קטנה מוציאים את הגרעינים. פורסים את המלפפונים החצויים לפרוסות ברוחב 1/2 ס"מ ומעבירים לקערה. פורסים באלכסון גם את הפלפל צ'ילי.
מכינים רוטב: שמים בצנצנת קטנה עם מכסה את הסויה, מירין, שמן שומשום, סירופ מייפל ולימון. את הג'ינג'ר מגררים ואת השום כותשים ושמים גם בצנצנת. משקשקים היטב את הצנצנת עם הרוטב ושומרים בצד עד להגשה.
מרכיבים את הסלט: שמים את הקינואה המוכה וכל הירקות שחתכנו בקערת ערבוב ומוזגים עליו את הרוטב. מערבבים היטב ומוסיפים מלח ים אטלנטי. מערבבים שוב ומעבירים לצלחת הגשה יפה. מפזרים פקאן סיני ומגישים מייד.
בתאבון!