סלט שורשים מתובל בסגנון אסיאתי עם טעמים של חמוץ, מתוק, חריף, כזה שאי אפשר להפסיק לאכול. הסלט עם הטעמים של המסעדות התאילנדיות עכשיו בבית בקלות
אם תשאלו אותי איזה סגנון אוכל אני הכי אוהבת, אני אומר לכם אסיאתי! אני מטורפת על כל האוכל האסיאתי עם התיבול העז שלו ואני בחיפוש מתמיד אחרי האוכל האסיאתי המושלם. יצא לי לאכול לאחרונה בכמה וכמה מסעדות אסיאתיות, חלקן מעולות וחלקן נפילה של ממש. המעולות היו חוויה צרופה של טעמים מטורפים שלוקח ממש זמן לעכל אותם וכאלה אני מחפשת. בקרוב תהיה פה בבלוג קטגוריה של המלצות על מסעדות.
סלט שאני מכינה כמעט על בסיס קבוע ואף פעם לא יוצא לי לצלם אותו כמו שצריך. מה שנקרא: הגיע הזמן:) מי שעוקב אחריי בבלוג יודע אני יכולה לחיות על סלטים. אני בעיקר מטורפת על סלטים עם תיבול אסיאתי בועט. חריף, חמוץ, מתוק, מלוח – הכל יחד בביס אחד מושלם ואת זה מקבלים רק עם תיבול אסיאתי כמו רוטב דגים שלא הרבה מכירים והוא אחד הדברים הכי משמעותיים בתיבול סלטים ואוכל אסיאתי. הריח שלו לא משהו, אבל בתוך האוכל או הסלט הוא משתלב מדהים, אז לא לוותר עליו. בכלל, אני ממליצה לקנות כמה מוצרים בסיסיים שמחזיקים במקרר נצח ומשמשים לתיבול אסיאתי.
סלט שורשים מתובל בסגנון אסיאתי
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי.
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק.
- אפשר להכין מראש את כל הירקות ולשמור בקופסא אטומה במקרר ולפני ההגשה לתבל ולהגיש. כמובן שאפשר להכין מראש גם את הרוטב.
- אפשר לשלב בסלט כל ירק שאוהבים.
- כל הקטע של הסלט הזה, זה הרוטב. לתיבול הסלט הזה צריך כל מיני מצרכים שלא לכולם יש בבית. מי שאוהב אוכל אסיאתי, אני ממליצה לקנות את המוצרים כי הם תקפים להמון זמן ומשמשים לאוכל אסיאתי באופן כללי.
- ברוטב יש סוכר דקלים (palm sugar) שנמכר בצורה של גביש וממסים אותו עם כף מים במיקרוגל. אני קונה את הסוכר בחנויות של מזרח ומערב אבל אם לא משיגים אפשר פשוט לשים סוכר חום בהיר.
מצרכים לקערה בינונית
- 5 יחידות צנוניות
- 1 קולורבי
- 2 גזרים
- 1/8 כרוב סגול
- 2 יחידות בצל ירוק
- 1 פלפל צ'ילי
- 1/2 חבילה נבטים סיניים
- להגשה: חופן כוסברה
- להגשה: בוטנים קלויים גרוסים
לרוטב
- 1 גביש סוכר דקלים (palm sugar) / 2-3 כפות סוכר קנים (סוכר חום בהיר)
- 2 כפות פיש סוס (רוטב דגים)
- מיץ מליים/לימון שלם קטן
- 2 כפות שמן שומשום
- 3 כפות רוטב סויה בהירה
- 2 ס"מ ג'ינגר
- 1 שן שום
- 1/2 כפית ממרח פלפלים חריף קוריאני (קונים בחנויות אסיאתיות כמו מזרח מערב)
- 1 כפית תמרינדי (לא לוותר!)
אופן הכנה
מכינים את הירקות: פורסים את הצנוניות במנדולידה לפרוסות דקיקות. את הקולורבי, הגזר והכרוב הסגול חותכים לג'וליינים (נעזרים בקולפן או במנדולינה), פורסים את הבצל הירוק ופלפל הצ'ילי דק. שמים הכל בקערה יחד עם הנבטים ומערבבים. ניתן לשמור את הירקות כשהם חתוכים, בכלי אטום במקרר עד יומיים.
מכינים רוטב: אם משתמשים בסוכר דקלים – שמים בקערית עם 2 כפות מים וממסים במיקרוגל. אם משתמשים בסור חום, מדלגים על שלב ההמסה. שמים בבלנדר או בשייקר את כל חומרי הרוטב וטוחנים כמה דקות לרוטב חלק. ניתן לשמור את הרוטב במקרר עד שלושה ימים.
מגישים את הסלט: ממש לפני ההגשה, מוזגים את הרוטב על הירקות ומערבבים קלות. קוצצים כוסברה ומפזרים מעל, מפזרים בוטנים קצוצים ומגישים מייד.