סלט שורשים קל להכנה, צבעוני וטעים במיוחד. הסלט שמקבל הכי הרבה מחמאות ומתחסל ראשון מהשולחן. ירקות השורש בשיא שלהם עכשיו אז מהרו לנצל אותם לפני שייעלמו
סלט שורשים חורפי. ירקות השורש הם בשיא שלהם בתקופת החורף והם טעימים בכל מצב צבירה – גם מבושלים, צלויים בתנור וכמובן טריים כסלטים.
סלט צבעוני שמקבל תמיד מחמאות ומתחסל ראשון.
סלט שורשים קל להכנה וטעים במיוחד
כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- אפשר לגוון בסוג הירקות לפי מה שיש במקרר.
- את הג'ינג'ר אני שומרת במקפיא וכשאני צריכה להשתמש אני מגררת אותו על מגרדת. ככה הוא נשמר חודשים רבים טרי ותמיד זמין לי כשאני צריכה.
מצרכים
- 1 ראש שורש סלרי
- 1 קולורבי
- 1 סלק אדום
- 2 גזרים
- חופן כרוב סגול חתוך לרצועות
- 1 בצל ירוק
- 1/2 פלפל צ'ילי אדום
לתיבול
- 2 כפות שמן זית
- 1 כף סילאן
- 1 כפית שטוחה מלח ים אטלנטי
- 1/3 כפית פלפל שחור
- מיץ מחצי ליומון טרי
- גרידת לימון מחצי לימון
- 1 כפית ג'ינג'ר מגורר
- 1 שן שום כתושה
להגשה
- בצל ירוק פרוס
- עלי כוסברה
- בוטנים קלויים קצוצים גס
אופן הכנה
פורסים את שורש הסלרי, קולורבי, סלק אדום וגזר לג'וליינים בעזרת מנדולינה או קולפן ג'וליינים.
חותכים את הכרוב לרצועות דקות.
פורסים את הפלפל צ'ילי והבצל ירוק לטבעות דקות.
מעבירים הכל לקערה ומתבלים.
מערבבים בעדינות ומעבירים לצלחת הגשה.
מפזרים מעל בצל ירוק, פלפל צ'ילי ובוטנים גרוסים.
הי,
האם זה טעים בהכנה מוקדמת?
אפשר להכין את הירקות ורוטב בנפרד ולפני הארוחה לחבר ביניהם
האם סלק טרי?
אכן כן