סלט שהוא ארוחה שלמה, מזינה וטעימה במיוחד. אל תוותרו על הרוטב שום המעולה כי הוא זה שמקפיץ את הטעמים של הסלט בכמה רמות למעלה
סלט שהסתובב לי בראש לא מעט זמן וגם כשהכנתי אותו, רק לקראת הסוף החלטתי להכין את הרוטב שום קונפי הכל כך טעים שהשלים לי בדיוק את הטעמים שחיפשתי בסלט הזה. תכננתי להכין רוטב אלף האיים שלי שהוא לא פחות מושלם אבל אז פתאום התחבר לי בראש שרוטב שום קונפי יהיה הרבה יותר טעים. אז כמובן שהכנתי וזה יצא מושלם ברמות אחרות. תפוחי האדמה קריספיים וטעימים בפני עצמם ואז כל שאר המרכיבים פשוט מתחברים בצורה מושלמת ומתקבל סלט חלומי שהוא די ארוחה שלמה, מזינה וטעימה בטירוף.
סלט תפוחי אדמה ושעועית אדומה ברוטב שום קונפי
היכנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בתהליך ההכנה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- אני השריתי שעועית למשך הלילה ולמחרת בישלתי עד שהתרככה. יש שעועית אדומה מוכנה של סנפרוסט במקפיאים בסופר, ניתן להשתמש בה במקום להשרות ולבשל.
- את הרוטב אני מכינה עם שום קונפי. אם יש בבית שום קונפי מוכן אז ניתן להשתמש בו ואם לא אז באופן ההכנה אני אסביר איך להכין את השום יחד עם תפוחי האדמה.
- הסלט נשמר מעולה גם במקרר אם כי כמעט כמו כל סלט, הוא הכי טעים מייד אחרי ההכנה.
מצרכים להכנת תפוחי אדמה אפויים בתנור
- 4-5 תפוחי אדמה מהזן האדום
- 1/3 כוס שמן זית
- 1/2 כפית מלח ים אטלנטי
- 6-7 גבעולי טימין טרי
לשום קונפי בתנור
- 1 ראש שום
- 2 כפות שמן זית
- קורט מלח ים אטלנטי
לרוטב שום קונפי
- 5 שיני שום קונפי (אפשר יותר אם אוהבים טעם דומיננטי של שום)
- 1/3 כוס מיונז (ממליצה על הלמנס)
- 1 כפית חרדל דיז'ון חלק
- 1 כפית דבש
- 1/3 כפית מלח ים אטלנטי
- קורט פלפל שחור
- 2-4 כפות מים
לסלט
- כל תפוחי האדמה הצלויים שהכנו קודם
- 2 כוסות שעועית אדומה מבושלת (ניתן לבשל לבד או לקנות מבושלת מוכנה קפואה)
- צרור שלם של פטרוזיליה (רק העלים)
- 1/3 בצל סגול
- 1/3 כפית מלח ים אטלנטי
- 1/3 כפית פלפל שחור
- 1/4 כוס שמן זית
- מיץ מלימון שלם טרי
לפיזור: חופן גדול של שקדים פרוסים מולבנים
אופן הכנה
מכינים תפוחי אדמה ושום בתנור: שוטפים היטב את תפוחי האדמה ומבשלים אותם עם הקליפה עד שהם רכים כמעט לחלוטין. מסננים את המים, מקררים מעט ובעזרת הידיים מועכים לחתיכות גדולות לתוך תבנית מרופדת בנייר אפייה. מוזגים על תפוחי האדמה שמן זית, מפזרים מלח וטימין. חותכים את החלק העליון של ראש השום כך שהשיניים נחשפות, מניחים אותו על ריבוע נייר אפייה ומתחתיו נייר כסף. מזלפים שמן זית ומפזרים מלח, עוטפים את השום עם נייר האפייה ונייר הכסף ומניחים בתבנית, בצד יחד עם תפוחי האדמה. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות כשעה או עד שתפוחי האדמה מקבלים צבע זהוב ונעשים קריספיים. מוציאים את הטימין ומעבירים את תפוחי האדמה לקערת ערבוב גדולה. את ראש השום שומרים להכנת הרוטב.
מכינים רוטב שום קונפי: שמים את כל חומרי הרוטב בשייקר או בבלנדר וטוחנים לרוטב חלק, טועמים ומתקנים תיבול וסמיכות בהתאם לטעם אישי. אם הרוטב סמיך מידי – מוסיפים מים ואם דליל מידי – מוסיפים עוד מיונז. שומרים במקרר עד לשימוש.
מכינים שקדים קלויים: מפזרים את השקדים על מחבת נונסטיק ומעלים על להבה בינונית. נשארים כל הזמן ליד המחבת, זה עלול להישרף בשניות. מידי פעם מערבבים עד שהשקדים מקבלים צבע זהוב ומוכנים.
מכינים סלט: מניחים בקערת ערבוב את תפוחי האדמה והשעועית המבושלת. קוצצים את הפטרוזיליה ופורסים דק את הבצל, מוסיפים לקערה. מתבלים במלח, פלפל, שמן זית ולימון ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול. מעבירים לצלחת הגשה יפה, עורמים את הסלט על הצלחת, מוזגים את הרוטב שום ומפזרים שקדים קלוייים. מגישים מייד.
בתאבון!