בחיים לא יימאס לנו ממנה! כל פעם וריאציה וטעם אחרים ותמיד היא תהיה האהובה והמועדפת כי אין על עוגת גבינה וביסקוויטים! היא קלה להכנה, מחומרים זמינים והכי טעימה
עוגת גבינה וביסקוויטים היא אחת ה עוגות הכי אהובות על בעלולי שלי. האמת שהוא חשב שהוא אוהב את הפשוטות של פעם, עד שטעם את המשודרגות, המושקעות יותר וזהו! אין דרך חזרה אחרוה לפשוטות של פעם וגם אין צורך כי פעם היה פעם והיום יש חומרים הרבה יותר טעימים לעוגות ובכלל.
אמנם תכף פסח, אבל יש לנו עוד שתי שבתות להכין עוגת ולחסל את החמץ. עוגת ביסקוויטים היא הכי קלה להכנה ודרך מצויינת לחסל את החמץ, ממש 10 דקות עבודה ויש לנו עוגה מושלמת. אפשר להכין אותה כמוני ברינג או בתבנית אפיה, בכל מקרה היא יוצאת טעימה ומתחסלת.
עוגת גבינה קרה עם ביסקוויטים
כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- אפשר להכין את העוגה רק עם גבינה לבנה 5% במקום שילוב של גבינה לבנה וגבינת שמנת.
- אפשר לוותר על השוקולד הלבן בעוגה ולהכין רק עם גבינות אבל אז כדאי לטעום ולוודא שהיא מספיק מתוקה לכם.
- אפשר להכין עם כל סוג של ביסקוויטים.
- העוגה נשמרת מעולה במקפיא למשך חודשיים.
מצרכים לרינג בגודל 30*13 ס"מ
לעוגה
- 500 מ"ל שמנת מתוקה 38% (2 מיכלים)
- 250 גרם גבינה לבנה 5%
- 250 גרם גבינת שמנת בטמפרטורת החדר
- 1 כוס סוכר
- 1/2 כפית מחית וניל
- 100 גרם שוקולד לבן
- 40 ביסקוויטים פתיבר קלאסי
- 1 כוס חלב חמים
- 1 כף גדושה קפה נמס
לציפוי
- 100 גרם שוקולד מריר
- 125 מ"ל שמנת מתוקה 38% (1/2 מיכל)
- 1 כף סירופ תירס (לא חובה, שומר על הברק של השוקולד)
לקישוט
- 70 גרם שוקולד לבן
אופן הכנה
מכינים את מלית הגבינה: מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת מאוד רכה ונוזלית.
מוסיפים לקערת השמנת את שני סוגי הגבינות, סוכר ומחית וניל וטורפים היטב כמה דקות כדי להמיס מעט את הסוכר.
ממסים את השוקולד הלבן בקערית במיקרוגל ומערבבים כדי לקרר אותו מעט. מעבירים כמה כפות ממלית הגבינה לקערית השוקולד הלבן ומערבבים היטב (זה נקרא השוואת טמפרטורה). מחזירים את בלילת השוקולד לקערת הגבינה ומערבבים היטב עם מטרפה או במיקסר לבלילה חלקה.
מכינים את העוגה: עוטפים את הבסיס של הרינג עם ניילון נצמד ומניחים את הרינג בתוך תבנית. מומלץ להניח בתבנית שניתן להכניס למקפיא כדי להקל על חילוץ העוגה. אם מכינים בתבנית רגילה, אפשר לדלג על שלב העיטוף בניילון.
ממסים את הקפה נמס בחלב.
טובלים ביסקוויט לכמה שניות בקפה ומניחים בתבנית, ממשיכים כך וממלאים את כל בסיס התבנית בביסקוויטים טבולים בקפה.
מוזגים שליש מכמות מלית הגבינה על הביסקוויטים ומניחים מעליה עוד שכבה של ביסקוויטים טבולים בקפה. מוזגים עוד שליש מהמלית גבינה ושוב ביסקוויטים ושוב גבינה ומסיימים בביסקוויטים.
מעבירים את העוגה לכמה שעות למקרר ואז מעבירים לשעה – שעתיים למקפיא על מנת לחלץ את העוגה בקלות מהרינג (אם מכינים בתבנית ניתן לדלג על שלבי המקרר והמקפיא, למזוג מייד את השוקולד על העוגה ולהעביר להתייצבות במקרר).
מחלצים את העוגה מהרינג, כשהעוגה קפואה מעט, זה קורה בקלות.
נפטרים מהניילון הנצמד ומניחים את העוגה על צלחת הגשה.
מכינים את הציפוי: ממסים במיקרוגל שוקולד מריר, שמנת מתוקה וסירופ תירס ומוזגים על העוגה, מאפשרים לשוקולד לנזול קצת בצדדים. מקשטים גם עם שוקולד לבן שהמסנו במיקרוגל.
רק לדעת שהבנתי נכון … בהנחה שאני מכינה בתבנית ולא ברינג , את הציפוי ניתן למזוג על העוגה מיד לאחר ההכנה ולדלג על שלב המקרר?
כן אפשרי
אם אני עושה בתבנית לא רינג, לאיזה גודל תבנית זה מתאים?
וגם כמה ביסקוויטים? לא מצאתי…
תודה רבה????
זה לא משנה רינג או תבנית. העיקר זה הגודל
האם אפשר להמיר חלק מהגבינה בשמנת חמוצה? כדי לעשות פחות גבינתי?
אם כן איזו גבינה? ובאיזו כמות?
איזה סוג גבינת שמנת את ממליצה? מסקרפונה או פילדלפיה?
תודה
היי דינה
בהחלט אפשר להמיר חלק בשמנת חמוצה ואפילו את כל הכמות של הגבינות אם תרצי. מסקרפונה זה מעולה