לא תאמינו, אבל את העוגה המושלמת הזו מכינים תוך 10 דקות!! טירמיסו וניל וקפה הכי מהיר והכי קל שתכינו. מינימום מצרכים, 10 דקות עבודה ויש לכם עוגה מושלמת, טעימה ויפהפייה
מי לא אוהב טירמיסו?? זה אחד הקינוחים הכי טעימים מהמטבח האיטלקי ובארץ שתמיד מחפשים קיצורי דרך ולהקליל מתכונים, אנחנו מכינים אותו בדרך המקוצרת – בלי ביצים ובלי התעסקויות מיותרות.
גבינת המסקרפונה היא אחת הגבינות הכי אהובות עליי ואני משתמשת בה לכל העוגות הקרות שלי בשנים האחרונות. היא קרמית, מתקתקה והיא מייצבת את העוגות ללא צורך בג'לטין או במייצבים למיניהם.
הפעם הכנתי טירמיסו בשני טעמים – וניל וקפה כי אני מטורפת על עוגות קפה וזה משתלב מעולה בטירמיסו שגם ככה טובלים את הבישקוטים בקפה חזק. כמה שהיא נראית מפונפנת, היא הכי קלה ופשוטה להכנה וכמעט ואין בה מצרכים למעט הכוכבת – המסקרפונה ושמנת מתוקה שמקציפים יחד וכמובן בישקוטים קנויים, למרות שאם יש זמן, שווה להכין (כנסו כאן למתכון לבישקוטים ביתיים)
טירמיסו וניל וקפה מהיר וקל להכנה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי.
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק.
- את הטירמיסו אני מכינה בלי ביצים ותוך 10 דקות עבודה יש עוגה לתפארת, יציבה, יפהפייה וטעימה במיוחד. מה שעוזר לי לייצב את הקרם זה גבינת המסקרפונה המעולה. היחס של שמנת מתוקה אחת על גבינת מסקרפונה אחת מאפשר עוגה יציבה בלי חומרים מייצבים.
- את העוגה הכנתי ברינג בקוטר 20 ס"מ והנחתי מראש על צלחת ההגשה. אפשר להכין גם בתבנית קפיץ שיש לכם בבית או בתבנית מלבנית/מרובעת ואפשר גם בכלי שקוף, הכל מתאים ונראה מהמם.
- עקרונית אפשר לוותר במתכון על השכבה העליונה של הקישוט ולהסתפק בשתי השכבות. התחשק לי לקשט אז הכנתי עוד קרם לקישוט, זה ממש לא חובה והעוגה מספיק עשירה עם שתי השכבות.
- אפשר להכין רק בטעם וניל או רק בטעם קפה ואפשר להכין בכל טעם אחר שאוהבים. כנסו פה לטירמיסו קלאסי ופיסטוק שהכנתי מזמןןן
מצרכים לעוגה עגולה בקוטר 20 ס"מ/מרובעת בגודל 20 ס"מ
לעוגה
- 500 גרם גבינת מסקרפונה של גד (2 גביעים)
- 2 שמנת מתוקה 38% (500 מ"ל)
- 2 כפות אבקת סוכר
- 1 כפית מחית/תמצית וניל
- 1-2 כפות קפה נמס מגורען +2 כפות אבקת סוכר
- חבילה בישקוטים (200 גרם)
לקישוט
- מיכל שמנת מתוקה 38% (250 מ"ל)
- 1 שמנת חמוצה – (200 גרם -מומלץ שמנת של פעם)
- 1 כף אינסטנט פודינג וניל
- 2-4 כפות אבקת סוכר (לפי הטעם)
- 1 כפית קפה נמס מגורען
להרטבת הביסקוטים
- מכינם אספרסו חזק במכונת קפה או מערבבים מים רותחים עם שתי כפות קפה נמס מגורען.
להגשה
- קקאו איכותי
אופן הכנה
מניחים רינג על צלחת הגשה ומסדרים בתוכו שקף. עקרונית לא חובה שקף אבל זה עוזר לקבל שוליים חלקים וגם לחלץ בקלות מהרינג.
מכינים את הקרם: שמים בקערת המיקסר את גבינת המסקרפונה, השמנת המתוקה ושתי כפות אבקת סוכר ומקציפים לקרם יציב. לא להקציף יותר מידי כי זה ממשיך להתייצב אחרי ההקצפה. מעבירים חצי מהכמות לקערה אחרת ולתוכה מקפלים את הקפה המגורען ואבקת הסוכר. בשלב הזה טועמים ואם חסרה לכם מתיקות תוסיפו עוד אבקת סוכר. בחצי השני של הקרם שמים מחית/תמצית וניל ומערבבים. גם פה לטעום ואם חסרה מתיקות אפשר להוסיף אבקת סוכר לפי הטעם.
מרכיבים את העוגה: מרטיבים את הבישקוטים לשנייה בקפה ומניחים ברינג/בתבנית בשכבה אחת. אם צריך, שוברים את הבישקוטים כדי להתאים את הגודל לתבנית. מוזגים את קרם הוניל ומיישרים עם מרית. מניחים שכבה נוספת של בישקוטים שהרטבנו בקפה ומוזגים מעל את קרם הקפה. מיישרים ומעבירים למקרר להתייצבות. אם עבדתם עם שקף – מומלץ להקפיא את העוגה שעתיים ואז לקלף את השקף כדי לקבל שוליים חלקים.
מקשטים(לא חובה): מקציפים יחד שמנת מתוקה, שמנת חמוצה, פודינג וניל, אבקת סוכר וקפה מגורען לקצפת יציבה. מורחים חלק קטן מהקרם על העוגה ומיישרים. את שאר הקרם מעבירים לשקית זילוף ללא צנתר, גוזרים את הקצה של השקית די רחב ומזלפים גבעות של קרם בשוליים.
מגישים: לפני ההגשה, נעזרים במסננת ומפדרים בקקאו איכותי.
העוגה נשמרת במקרר עד שבוע ובמקפיא עד חודשיים.
המתכון בשיתוף "גד"
אתמול הכנתי את העוגה ליומולדת של בעלי כי ידעתי שבמתכונים שלך זה ללכת על בטוח ואכן צדקתי! עוגה מהממת ביופיה כולל הקישוט למעלה, עוגה טעימה לחובבי הקפה מוצלחת וגרפה מלא מחמאות! תודה לך:)
תודה ורד איזה כייף
הכנתי לפי המתכון הזה למרות שבדר"כ אני מכינה ביחס של 1 מסקרפונה ו 2 שמנת מתוקה. ולפי היחס שלך הקרם יוצא מאוד קשה ולא אוורירי. יותר בכיוון של גבינת שמנת. בעסה שנתתי צאנס למתכון הזה כי הכל הלך לפח. יש לזה פשוט "אפטר טייסט" של חמאה.
היי דורין,
אני שמחה שכתבת אפטר טייסט של חמאה כי זו בדיוק הבעייה של הרבה אנשים שלא מקציפים נכון את המסקרפונה. המתכון מצויין!! את פשוט הקצפת יותר מידי. כתוב בפירוש לא להקציף יותר מידי כי אז זה לא טעים
זה נורא אם אשתמש בגבינת שמנת 25% במקום מסקרפונה? זה מה שיש בחנות
היי לי,
שימי לב שאין פה חומרים מייצבים ומה שמייצב זה המסקרפונה
זה ללא אלכוהול? האם אפשר להוסיף וויסקי או ברנדי?
היי נעמי,
ללא אלכוהול. אפשר להוסיף. לדעתי אייריש קרים יהיה פה מעולה וגם וויסקי או ברנדי
יהודית איזה עוגה מהממתתת! מאז שאני לא אוכלת ביצים לא מבושלת הפסקתי להכין טירמיסו ועכשיו עשית לי חשק להכין.יופי של מתכון. נראית חגיגית ומאוד מאוד טעימה.
תודה רויטל אהובה איזה כייףףף